11 Σεπτεμβρίου 2024

Αντίσταση στα Βόρεια | Πλημμύρισε το Γαλάτσι με την πρώτη βροχή!

 Πλημμυρισμένοι δρόμοι, μαγαζιά και σπίτια ήταν το αποτέλεσμα της μπόρας του απογεύματος. Δυστυχώς τέτοιες καταστάσεις τείνουν να γίνουν γνώριμο και καθημερινό φαινόμενο τόσο στη γειτονιά μας όσο και στην Αθήνα συνολικά! Αντίστοιχα περιστατικά σημειώθηκαν και στη Νέα Φιλαδέλφεια σε προηγούμενη βροχή (όπου πλημμύρισε προαύλιο σχολείου), αλλά και σε Άνω Πατήσια, Κυψέλη και αλλού!

Οι δημοτικές αρχές να αναλάβουν τις ευθύνες τους για τις απαράδεκτες συνθήκες με τις οποίες ερχόμαστε αντιμέτωποι με την πρώτη βροχή! Όλοι γνώριζαν την πρόγνωση του καιρού και δεν έκαναν τίποτα. Υπεύθυνο είναι επίσης το ίδιο το σύστημα και οι κυβερνήσεις του! Τόσα χρόνια το καλοκαίρι καίγονται τα δάση της Αττικής (όπως και φέτος με τη μεγάλη φωτιά στην Πεντέλη) και το χειμώνα πλημμυρίζουν οι γειτονιές μας, έχοντας αφήσει την Αττική χωρίς αντιπυρικά και αντιπλημμυρικά έργα και υποδομές.

Δε μπορούμε να ζούμε με το φόβο να μη βρέξει λίγο παραπάνω και δε μπορούμε να γυρίσουμε σπίτι μετά τη δουλειά, μην πάνε τα παιδιά μας σχολείο και αναγκαστούν να κάνουν κουπί στο προαύλιο για να φύγουν ή να χάνουμε το βιός μας αν μένουμε σε ισόγειο ή έχουμε μαγαζί.

Το καλοκαίρι μας καίνε, το χειμώνα μας πνίγουν!

Να παλέψουμε για ζωή με αξιοπρέπεια!


Αναδημοσίευση από Αντίσταση στα Βόρεια 


Δεν υπάρχουν σχόλια: