11 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ | Συγκεντρώσεις - διαδηλώσεις: 📍 Αθήνα, 17:30, Μνημείο Φύσσα, Κερατσίνι 📍 Θεσ/νίκη, 18:00, Καμάρα 📍 Πάτρα, 18:00, Πλατεία Γεωργίου 📍 Γιάννενα, 18:00, Περιφέρεια 📍 Ξάνθη, 18:00, Κεντρική Πλατεία 📍 Βόλος, 19:00, Πλατεία Αγ. Νικολάου 📍 Χανιά, 19:00, Πλατεία Αγοράς 📍 Ηράκλειο, 19:00, Πλατεία Ελευθερίας

13 Σεπτεμβρίου 2024

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ | ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ - ΝΑ ΤΗΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ! - ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ- ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

Το σχήμα συντονισμού "Οργανώσεις- Συλλογικότητες της Θεσσαλονίκης" στο οποίο συμμετέχει ενεργά το ΚΚΕ(μ-λ), και το οποίο αδιάλειπτα βρίσκεται στο πλευρό του λαού της Παλαιστίνης, κλιμακώνει τις δράσεις με την συμπλήρωση ενός χρόνου από την έναρξη της γενοκτονικής σφαγής από τους δολοφόνους σιωνιστές του Ισραήλ και τους ιμπεριαλιστές προστάτες του (ΗΠΑ- ΝΑΤΟ-ΕΕ). Με παρεμβάσεις στο κέντρο, στις δυτικές και ανατολικές συνοικίες της πόλης. Με την διοργάνωση μιας σημαντικής ανοιχτής εκδήλωσης συζήτησης στις 30 του Σεπτέμβρη και φυσικά με την πραγματοποίηση μιας μεγάλης -θέλουμε και θα παλέψουμε να γίνει- ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ- ΔΙΑΔΗΛΩΣΗΣ στις 5 του Οκτώβρη!

Ο λαός της Παλαιστίνης δεν είναι μόνος του!
Ακολουθεί η ανακοίνωση του συντονισμού:


ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ, ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ: Δευτέρα 30/9, 19:00, Εργατικό Κέντρο Θεσ/νίκης

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ: Σάββατο 5/10, 12:00, άγαλμα Βενιζέλου
 
Το Σιωνιστικό Κράτος - δολοφόνος του Ισραήλ, με την έμπρακτη υποστήριξη των ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ, πραγματοποιεί επί ένα χρόνο γενοκτονία στην Παλαιστίνη, με τραγικό απολογισμό πάνω από 41.000 νεκρούς, κατά πλειοψηφία γυναικόπαιδα. Αν υπολογιστούν και οι αγνοούμενοι στα ερείπια τότε ο συνολικός αριθμός θυμάτων αγγίζει τις 52.000. Οι τραυματίες ξεπερνούν τις 90.000 και το 1/5 του πληθυσμού δεν έχει πρόσβαση σε φαγητό και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, γεγονός που ανεβάζει δραματικά τον αριθμό των νεκρών από υποσιτισμό και από βαριά τραύματα.

Το Ισραήλ, παρά τη στρατιωτική του υπεροπλία και την άνευ όρων στήριξη των ΗΠΑ, δεν μπορεί να κερδίσει τον πόλεμο. Η ηρωική παλαιστινιακή αντίσταση όχι μόνο αντέχει, αλλά και ανασυγκροτείται ακόμα και σε περιοχές που το Ισραήλ είχε ανακοινώσει ότι τις ελέγχει. Η αντίσταση δεν είναι υπόθεση των οργανώσεων, αλλά όλου του παλαιστινιακού λαού που αγωνίζεται για τη λευτεριά του. Κάθε προσπάθεια για εκεχειρία, τορπιλίζεται από τον σφαγέα Νεντανιάχου, ο οποίος, κατ’ ελάχιστο, επιδιώκει την τριχοτόμηση της Γάζας, μετατρέποντάς την σε «φυλακή» με μόνιμο έλεγχο από τον ισραηλινό στρατό, ενώ κλιμακώνει και τις δολοφονικές επιθέσεις στην Δυτική Όχθη.

Η επέκταση του πολέμου σε Λίβανο, Συρία, Υεμένη και Ιράν πυροδοτούν μία επικίνδυνη πολεμική ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή, που απειλεί να τραβήξει στο μάτι του κυκλώνα τους εργαζόμενους, τους φτωχούς και τη νεολαία όλης της ανατολικής Μεσογείου. Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους εμπλέκονται ενεργά στον πόλεμο – ανάμεσα σε αυτούς ευθυγραμμίζεται και πρωτοστατεί η κυβέρνηση της ΝΔ για λογαριασμό της αστικής τάξης της χώρας– επιδιώκοντας να ελέγξουν πλήρως τη Μ. Ανατολή για το ξαναμοίρασμα του πλανήτη. Η ΕΕ στρέφεται στην «πολεμική οικονομία» εντείνοντας τη φτώχεια, την εξαθλίωση και την απειλή του πολέμου για τους εργαζόμενους της Ευρώπης, εμπλέκοντας τους ενεργά στα δύο ανοιχτά πολεμικά μέτωπα, σε Ουκρανία και Μέση Ανατολή.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, ακολουθώντας και κλιμακώνοντας την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, συμμετέχει ανοιχτά στον πόλεμο στο πλευρό του Ισραήλ και βάφει τα χέρια της με το αίμα των Παλαιστινίων! Εμπλέκει τη χώρα στην σφαγή! Η φρεγάτα ΥΔΡΑ που προστέθηκε στο στόλο τους στην Ερυθρά Θάλασσα και η μετατροπή όλης της χώρας σε πολεμικό ορμητήριο των ΗΠΑ- ΝΑΤΟ, βοηθούν το Ισραήλ να συνεχίσει τους βομβαρδισμούς και την πολιορκία των Παλαιστινίων, την τρομοκρατική του πολιτική έναντι των χωρών στη Μέση Ανατολή, αυξάνουν τους κινδύνους για τον ελληνικό λαό!

Η αποφασιστική παλαιστινιακή αντίσταση μας δείχνει τον δρόμο. Εργαζόμενοι και νεολαία δεν έχουμε τα ίδια συμφέροντα με αυτούς που κερδοσκοπούν από το αίμα των παιδιών της Γάζας. Η κυβέρνηση της ΝΔ, συμμετέχει στον πόλεμο και απειλεί να μας εμπλέξει πιο ενεργά σ’ αυτόν. Το εργατικό κίνημα πρέπει να παλέψει με διαδηλώσεις, απεργίες και αποκλεισμούς αποστολών πολεμικού εξοπλισμού στο Ισραήλ. Χρέος όλων μας, η οργάνωση ενός μαζικού και μαχητικού αντιπολεμικού αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, για να σταματήσει η γενοκτονία των Παλαιστινίων και η εμπλοκή μας σε αυτήν.

- Έξω οι φονιάδες ΗΠΑ-ΝΑΤΟ από την περιοχή – ΕΞΩ ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑΤΟ

- Να σταματήσει ΤΩΡΑ η γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού!

- Καμία εμπλοκή – συμμετοχή της χώρας στη σφαγή και την κλιμάκωση του πολέμου από τους ιμπεριαλιστές

OΡΓΑΝΩΣΕΙΣ- ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ της ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 
Μέλη της Παλαιστινιακής Κοινότητας της Θεσσαλονίκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: