06 Σεπτεμβρίου 2024

ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ - ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ | ΝΑ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΦΘΕΙ ΑΜΕΣΑ Ο ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ! ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΑΓΩΝΑ!

Πριν λίγες μέρες ανακοινώθηκε η απόλυση εργαζομένου με πρόφαση περιστατικό εκτός υπηρεσίας και εκτός ωραρίου, στην ξενοδοχειακή επιχείρηση «Marbella Elix» η οποία όμως δεν έμεινε αναπάντητη.

Οι συνάδελφοί του προχώρησαν σε 3ωρη στάση εργασίας την Τετάρτη 28/8 διεκδικώντας επαναπρόσληψη και απευθύνθηκαν στο ΕΚΘ του οποίου η διοίκηση συναντήθηκε με την εργοδοσία.

Από την πλευρά της η εργοδοσία προσπάθησε να κάνει κίνηση δωροδοκίας 2μηνης πληρωμής-«αποζημίωσης» αντί για επαναπρόσληψη του εργαζόμενου, την οποία ο συνάδελφος αρνήθηκε.

Η αιφνιδιαστική αυτή απόλυση δείχνει και τις συνθήκες του σύγχρονου εργασιακού μεσαίωνα που βιώνουν όλοι οι εργαζόμενοι καθημερινά αλλά και πώς λειτουργεί η εργοδοσία, έχοντας πλέον μαζί της όλο το αντεργατικό πακέτο (Χατζηδάκη-Γεωργιάδη) για πάσα χρήση απέναντι στους εργαζόμενους. Τα νομοσχέδια αυτά όχι μόνο δεν έμειναν στα χαρτιά αλλά προχωράνε και βαθαίνουν καθημερινά την επίθεση του κεφαλαίου απέναντι στον κόσμο της δουλειάς.

Είναι ''κοινό μυστικό'' πως στα παράλια του νομού μας, όπως σε όλη τη χώρα, οι εργαζόμενοι στη ''βαριά βιομηχανία'' του τουρισμού δουλεύουν 7ήμερα, με απλήρωτες υπερωρίες, χωρίς διαλλείματα και με μισθούς που δεν φτάνουν για να ζήσουν.

Όπως ο συνάδελφος δεν έσκυψε το κεφάλι και αντέδρασε, έτσι δεν πρέπει να επιτρέψουμε να γίνει καθεστώς αυτή η σύγχρονη γαλέρα και να έχουμε καθαρό πως είτε εντός είτε εκτός ωραρίου να ήταν, η εργοδοσία πάλι θα έκανε τη δουλειά της. Δεν αποδεχόμαστε καμία ύπαρξη ατομικής ευθύνης σε περιστατικά που προκύπτουν και απαντάμε με συλλογικούς αγώνες.

Ο δρόμος για την ανάκληση της απόλυσης δεν βρίσκεται στην κατεύθυνση της συνεννόησης με την εργοδοσία, αλλά στην κατεύθυνση της οργάνωσης των ίδιων των εργαζομένων για να διεκδικήσουν τα δίκια τους, απέναντι σε οποιονδήποτε εκβιασμό, απειλή και προσπάθεια τρομοκράτησης. Να ξεδιπλωθεί πλατύ κίνημα συμπαράστασης, να βγουν ανακοινώσεις καταδίκης της απόλυσης, να συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις για την επαναπρόσληψη του απολυμένου συναδέλφου. Είναι ένας αγώνας που αφορά το σύνολο των εργαζομένων γιατί κάθε απόλυση στρέφεται ενάντια στα συμφέροντά τους, γι' αυτό πρέπει να γίνει υπόθεση δική τους, ώστε μέσα από τις αποφάσεις τους να φτάσουν μέχρι την τελική δικαίωση.

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ-ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ

ΚΑΤΩ Ο ΝΟΜΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ

ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: