ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΣΦΑΓΗΣ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ | ΝΑ ΤΗ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ | ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ: ΑΘΗΝΑ (7/10), ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (5/10), ΞΑΝΘΗ (5/10), ΒΟΛΟΣ (5/10), ΧΑΝΙΑ (5/10)

25 Σεπτεμβρίου 2024

Βράβευση - ύβρις!


Βραβείο ειρήνης έδωσε στον Τσίπρα το παγκοσμίως άγνωστο Παρατηρητήριο Διεθνών Οργανισμών & Παγκοσμιοποίησης, πρόεδρος του οποίου είναι ο Πάνος Τριγάζης, στέλεχος του ΣΎΡΙΖΑ και τον οποίο ο Τσίπρας είχε τοποθετήσει - μεταξύ άλλων - στο Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής. Δηλαδή πιο απλά "Γιάννης κερνά και Γιάννης πίνει"! 

Το εξοργιστικό είναι όμως πως το βραβείο ονομάζεται «Νίκος Νικηφορίδης». Δηλαδή του εκτελεσμένου μακρονησιώτη νέου κομμουνιστή που αγωνίζονταν για ειρήνη και κοινωνική δικαιοσύνη ενάντια στους πολεμοκάπηλους Αμερικανούς ιμπεριαλιστές υποστηρίζοντας την «Έκκληση της Στοκχόλμης» για πυρηνικό αφοπλισμό. 

Δεν διαβάσαμε το σκεπτικό για την βράβευση και ούτε που μας ενδιαφέρει. Ξέρουμε καλά την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης του Τσίπρα. Υποψιαζόμαστε πως σε αυτό κατέχει περίοπτη θέση η αμερικάνικης έμπνευσης και νατοϊκής καθοδήγησης συμφωνία των Πρεσπών. 

Τι σχέση όμως μπορεί να έχει ένας από τους πιο αμερικανόφιλους πρωθυπουργούς της Ελλάδας, αυτός που ενίσχυσε σε πρωτοφανή βαθμό τις σχέσεις της χώρας με το κράτος δολοφόνο Ισραήλ και τον εγκληματία Νετανιάχου και ακόμη υπερασπίζεται τις ΝΑΤΟϊκές υποχρεώσεις και δεσμεύσεις της Ελλάδας με τον ήρωα αγωνιστή Νικηφορίδη; Τον οποίο εκτέλεσαν τα ανδρείκελα των Αμερικανών γιατί αγωνίζονταν για μια ελεύθερη και ανεξάρτητη χώρα. Αυτή την προκλητική και ανιστόρητη συσχέτιση μόνο κάτι πρώην φίλο-γκορμπατσοφικά ρετάλια σαν τον Τριγάζη και οι γελοίοι σαλτιμπάγκοι -βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ήταν το ενθουσιώδες ακροατήριο ( αφού πρώτα έκαναν ένα προσωρινό διάλειμμα στην μεταξύ τους επιθεωρησιακή κλωτσοπατινάδα) μπορούν να την κάνουν δίχως να ντρέπονται !

π.

Δεν υπάρχουν σχόλια: