20 Σεπτεμβρίου 2024

ΚΚΕ(μ-λ) | Απόφαση ευρωκοινοβουλίου για Ουκρανία: όλο και πιο κοντά στον «εφιάλτη»! Οι λαοί να απαντήσουν με συγκρότηση της αντιιμπεριαλιστικής-αντιπολεμικής πάλης τους!

Απόφαση ευρωκοινοβουλίου για Ουκρανία: όλο και πιο κοντά στον «εφιάλτη»! Οι λαοί να απαντήσουν με συγκρότηση της αντιιμπεριαλιστικής-αντιπολεμικής πάλης τους!

Η πρόσφατη απόφαση του ευρωκοινοβουλίου, με την οποία γίνεται έκκληση προς τα κράτη-μέλη της ΕΕ να άρουν τους περιορισμούς που υφίστανται για την Ουκρανία στη χρησιμοποίηση δυτικών όπλων εναντίον στόχων εντός της Ρωσίας, αποτελεί βήμα επικίνδυνης πολεμικής κλιμάκωσης. Αυτό που όλο το τελευταίο διάστημα προανήγγειλαν οι εκπρόσωποι των ιμπεριαλιστικών επιτελείων σε ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, δηλαδή το να επιτραπεί στο καθεστώς-μαριονέτα του Κιέβου να εξαπολύσει χτυπήματα μεγάλου βεληνεκούς στο βάθος της ρωσικής ενδοχώρας, φαίνεται πως αναλαμβάνει να προωθήσει σε ρόλο «λαγού» το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, αυτός ο «ναός της δημοκρατίας» που κλήθηκαν να εκλέξουν οι λαοί της Ευρώπης μόλις πριν από μερικούς μήνες. Και αυτό, μάλιστα, λίγο μετά τη δημοσίευση της διαβόητης «έκθεσης Ντράγκι», η οποία είναι αποκαλυπτική τόσο των αντιθέσεων, όσο και της ενίσχυσης της ροπής που σπρώχνει προς μια γενικευμένη στροφή στην πολεμική οικονομία στο εσωτερικό της ΕΕ.

Είναι φανερό πως εντός των ιμπεριαλιστών σε ΗΠΑ-Βρετανία-ΕΕ δυναμώνουν οι τάσεις που πιέζουν για όλο και μεγαλύτερη αναβάθμιση της σύγκρουσης τους με τον ρώσικο ιμπεριαλισμό, που μέχρι στιγμής διεξάγεται μέσω του πληρεξούσιού τους καθεστώτος Ζελένσκι στην Ουκρανία. Η καθοδηγούμενη από δυνάμεις της Δύσης ουκρανική εισβολή στο Κουρσκ, τον προηγούμενο μήνα, ανέδειξε αυτό το στοιχείο και με το παραπάνω, παρά το γεγονός ότι οι αντιθέσεις εντός και αναμεταξύ των δυτικών ιμπεριαλιστών -και σε όλες τις διασταυρώσεις- είναι δεδομένες και ενεργές. Και όπως συμβαίνει από την αρχή αυτής της σύγκρουσης, προετοιμάζεται το έδαφος για να ποδοπατηθεί άλλη μια μέχρι πρότινος θεωρούμενη «κόκκινη γραμμή», μέσω της άδειας που συζητείται να δοθεί στην Ουκρανία για εξαπόλυση πληγμάτων σε όλη τη ρωσική επικράτεια. Αυτό δήλωσε, άλλωστε, ανερυθρίαστα και προβοκατόρικα ο απερχόμενος γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Στόλτενμπεργκ, αποκαλύπτοντας ότι οι δυτικοί ιμπεριαλιστές γίνονται όλο και περισσότερο διατεθειμένοι να πλησιάσουν επικίνδυνα τα όρια που θα μπορούσαν δυνητικά να τους φέρουν σε άμεση αντιπαράθεση με τη Ρωσία και να οδηγήσουν τα πράγματα σε μια γενικευμένη αναμέτρηση. 

 Εξίσου προβοκατόρικα και εμπρηστικά απαντάνε και οι εκπρόσωποι του ρωσικού ιμπεριαλισμού, που δεν διστάζουν να επισείσουν για άλλη μια φορά την απειλή του πυρηνικού ολέθρου. Καιρό τώρα οι επιτελείς της Ρωσίας στέλνουν μηνύματα όλο νόημα στους αντιπάλους τους στη Δύση ότι είναι και εκείνοι έτοιμοι και διατεθειμένοι να παίξουν με τη φωτιά! Αυτό απηχούν οι δηλώσεις για τους διηπειρωτικούς πυραύλους που θέλουν λίγα λεπτά για να φτάσουν στο Στρασβούργο, αλλά και οι ανακοινώσεις για την προετοιμασία έναρξης πυρηνικών δοκιμών, που έχουν παγώσει εδώ και δεκαετίες από την πλευρά της Ρωσίας, μετά από την κατάρρευση της ΣΕ. Ακόμα περισσότερο, η κρεατομηχανή του ουκρανικού μετώπου, στο οποίο καθημερινά αλέθονται οι λαοί των δύο χωρών, αποδεικνύει ότι ο ρώσικος ιμπεριαλισμός δεν πρόκειται να κάνει πίσω από την προώθηση των συμφερόντων του. Από δίπλα και ο κινέζικος ιμπεριαλισμός, που το γεγονός ότι έχει συμπήξει για την ώρα μόνο μια τακτικού χαρακτήρα συμμαχία με τη Ρωσία τον αναγκάζει να κρατάει προσεκτική στάση στο ουκρανικό ζήτημα, γνωρίζοντας όμως πολύ καλά πως αν η Ρωσία ηττηθεί μετά έρχεται η σειρά του. 

Η ιμπεριαλιστική διαπάλη για το ξαναμοίρασμα του κόσμου, με επίκεντρο την ουκρανική σύγκρουση, έχει ανέβει σε πρωτοφανέρωτα επίπεδα. Οι λαοί όλου του κόσμου κινδυνεύουν! Την ίδια στιγμή, το κράτος-δολοφόνος του Ισραήλ με τις πλάτες ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ συνεχίζει τη γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού, ενώ δρα σαν κοινός τρομοκράτης στον Λίβανο και διαμορφώνει τους όρους για επέκταση της σύρραξης σε ολόκληρη τη Μέσης Ανατολή. 

Η ντόπια άρχουσα τάξη, εξαρτημένη καθώς είναι μέχρι το μεδούλι στους Αμερικάνους και Ευρωπαίους ιμπεριαλιστές, σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο στην εξυπηρέτηση των σχεδιασμών τους και στο βάθος της εμπλοκής της χώρας στα μέτωπα του πολέμου. Ολόκληρη η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε πλατφόρμα εξόρμησης των αμερικανονατοϊκών και η νεολαία και ο λαός της «εκπαιδεύονται» από τους ιθύνοντες ώστε να μετατραπούν σε κρέας για τα κανόνια των ιμπεριαλιστών και των υποτακτικών τους. 

Οι ζωές και το μέλλον των λαών απειλούνται από τους «ιδιοκτήτες» του πλανήτη και την αντιπαράθεσή τους! Η εργατική τάξη, ο λαός και η νεολαία της χώρας μας απειλείται από τον βρώμικο ρόλο της αστικής τάξης και την πολιτική της υποτέλειας στα ιμπεριαλιστικά αφεντικά! 

Απέναντι στους μεγαλύτερους των κινδύνων, η οικοδόμηση αντιιμπεριαλιστικού-αντιπολεμικού κινήματος, η συγκρότηση των όρων για Μέτωπο Πάλης των Λαών ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο, είναι η μοναδική ρεαλιστική διέξοδος. Διέξοδος που πάει χέρι-χέρι με τον αγώνα του κόσμου της δουλειάς ενάντια στη φτώχεια και την καταπίεση, για έναν κόσμο χωρίς εκμεταλλευτές και πολέμους. 




Δεν υπάρχουν σχόλια: