20 Σεπτεμβρίου 2024

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ | ΚΚΕ(μ-λ): ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ - ΝΑ ΑΘΩΩΘΟΥΝ ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ!

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

ΝΑ ΑΘΩΩΘΟΥΝ ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ!

Την Δευτέρα 23-9-2024 δικάζεται η έφεση των αγωνιστών Ηλία Σμήλιου και Ζήση Κλισιάρη κατά της καταδικαστικής απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Θεσσαλονίκης, για τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση του συντονισμού συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης τον Ιούνιο του 2017.

Στις 7-6-2022 καταδικάστηκαν στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Θεσσαλονίκης σε φυλάκιση 10 μηνών με τριετή αναστολή ο δάσκαλος Ηλίας Σμήλιος γραμματέας του ΔΣ του Ζ’ Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης και δημοτικός σύμβουλος Αμπελοκήπων και ο Ζήσης Κλεισιάρης, δικηγόρος μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, μέλη του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης για την δράση τους ενάντια στους πλειστηριασμούς λαϊκής κατοικίας. Παρά το γεγονός ότι δεν προέκυψε ούτε «παρακώληση» ούτε «βία» στην εκδίκαση της υπόθεσης, ούτε από τις καταθέσεις των μαρτύρων κατηγορίας αποφασίστηκε η καταδίκη.

Η καταδικαστική απόφαση είναι μέρος της συνολικής επίθεσης που βιώνει ο λαός μας και αναπόσπαστο στοιχείο της πολιτικής της κυβέρνησης και του συστήματος για να τρομοκρατήσει, να εκφοβίσει, να επιβάλλει το καθεστώς του «νόμου και της τάξης» και αφορά όλη τη κοινωνία και τους αγωνιζόμενους κλάδους.

Η κοινωνική βαρβαρότητα που επιδιώκει να επιβάλλει η κυβέρνηση και το πολιτικό σύστημα συνοδεύεται από την καταστολή και την φασιστικοποίηση. Το τελευταίο διάστημα έχει ανοίξει μια βιομηχανία συνδικαλιστικών και πολιτικών διώξεων ενάντια σε εκπαιδευτικούς, εργαζόμενους στα νοσοκομεία, στα πανεπιστήμια (ΕΚΠΑ), ΠΕΝΕΝ, . Σε όλη τη χώρα αξιοποιούνται όλοι οι διοικητικοί και δικαστικοί μηχανισμοί προκειμένου αγωνιστές να βρεθούν σε δικαστικές αίθουσες.

Η αρπαγή της λαϊκής κατοικίας είναι κομμάτι αυτής της πολιτικής της εξαθλίωσης, της ανεργίας, της εξάρτησης και επιταχύνεται γιατί είναι όρος στο σχέδιο μεταρρυθμίσεων για να εισπράττει η κυβέρνηση τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης και παρακολουθείται συνεχώς από τους αφέντες. Ο δρόμος του λαού είναι ένας: Μαζικοί, αποφασιστικοί αγώνες!

Η αλληλεγγύη στους Ηλία Σμήλιο και Ζήση Κλεισιάρη είναι καθήκον για όλους τους αγωνιστές, εργάτες, εργαζόμενους, νεολαίους και κάθε δημοκρατικό άνθρωπο για να μη γίνει η καταδικαστική απόφαση εργαλείο παραπέρα στοχοποίησης και φραγμού στην δράση τους.

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟΙ Ή ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ, ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟΙ!

• Οι αγώνες δεν δικάζονται, κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές!

• Κάτω τα χέρια από την λαϊκή κατοικία!

Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ(μ-λ)

Θεσσαλονίκη 20-9-2024



Δεν υπάρχουν σχόλια: