19 Σεπτεμβρίου 2024

Θεσσαλονίκη | Ανταπόκριση από τη διαδήλωση στη μνήμη του Παύλου Φύσσα



Μαζική αλλά με μικρότερη συμμετοχή από την περασμένη χρονιά ήταν η διαδήλωση στους δρόμους της Θεσσαλονίκης την Τετάρτη 18/9, έντεκα χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τους φασίστες της Χρυσής Αυγής. Στη συγκέντρωση και την πορεία που ξεκίνησε μετά τις 6:00 το απόγευμα από την Καμάρα συμμετείχαν φοιτητικοί σύλλογοι, αριστερές οργανώσεις, δημοτικά σχήματα και αναρχικές συλλογικότητες.
Έντονη σε σχέση με άλλες χρονιές ήταν η παρουσία της αστυνομίας, με πλήθος από κλούβες, ΜΑΤ και ΔΙΑΣ να κινούνται σε αρκετά σημεία του κέντρου της πόλης. Στην κεφαλή της πορείας κινούνταν οι συλλογικότητες του α/α χώρου με κατάληξη των μπλοκ τους στην Καμάρα. Οι φοιτητικοί σύλλογοι, οι οργανώσεις και τα σχήματα της αριστεράς διαδήλωσαν με διαδοχικά μπλοκ, η πλειοψηφία των οποίων ολοκλήρωσαν την πορεία τους στο Άγαλμα Βενιζέλου.
Οι Αγωνιστικές Κινήσεις και η Μαθητική Αντίσταση συγκρότησαν δυναμικό μπλοκ με σύνθημα «το φασισμό τσακίζουν αγώνες λαϊκοί – με αγώνες τιμάμε τον Π. Φύσσα». Με προκηρύξεις προς στο λαό της πόλης απευθύνθηκε και το ΚΚΕ (μ-λ). Με συνθήματα κατήγγειλαν το φασισμό και το σύστημα της εκμετάλλευσης και της βαρβαρότητας που τον γεννάει, αναδεικνύοντας ότι η μόνη ουσιαστική καταδίκη του φασισμού έρχεται μέσα από την ανάπτυξη των μαζικών αγώνων του λαού και της νεολαίας.







Δεν υπάρχουν σχόλια: