10 Οκτωβρίου 2024

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ | Καταγγελία για την αστυνομικη εισβολή στο ΑΠΘ μετά από κινητοποίηση του συλλόγου Εστιακών, Διαδήλωση 10/10 στς 18:00 Καμάρα



Η τρομοκρατία δε θα περάσει! Μετά από το προκλητικό γεγονός της πτώσης ασανσέρ στις Γ' φοιτητικές εστίες του ΑΠΘ, που από καθαρή τύχη δε θρηνήσαμε νεκρό συμφοιτητή, ο Σύλλογος Εστιακών Φοιτητών Θεσσαλονίκης μετά από Γενική Συνέλευση αποφάσισε κινητοποίηση στην πρυτανεία του ΑΠΘ, σήμερα Πέμπτη 10/10 στις 12:00.

Κατά τη διάρκεια της και ενώ ήταν ξεκάθαρη η προκλητική στάση του πρύτανη που μόνο ρόλο έχει να υλοποιεί την επίθεση του συστήματος, που τσακίζει το δικαίωμα στις σπουδές και αδιαφορεί πλήρως ακόμα και για τις ζωές μας, τεράστιες δυνάμεις της αστυνομίας πάσης φύσεως (ΜΑΤ, ΟΠΚΕ, ασφάλεια) εισέβαλαν στο χώρο της παλιάς Φιλοσοφικής, χτύπησαν όποιον έβλεπαν μπροστά τους και προχώρησαν σε τουλάχιστον 3 προσαγωγές. 

Δε μας τρομοκρατούν, μας εξοργίζουν! Δε φτάνει που μας αφήνουν στη μοίρα μας, δε φτάνει που μας σκοτώνουν στα τρένα και (σχεδόν) μέσα στα σπίτια μας, μας δέρνουν ενώ μιλάμε για τα αυτονόητα! Δε θα αφήσουμε τις ζωές μας στα χέρια τους, όση καταστολή και να επιστρατεύσουν. Μέσα από τους συλλόγους μας να δώσουμε άμεσα απάντηση.

- Έξω η αστυνομία από τις σχολές / Κάτω τα χέρια από το άσυλο 

- Ελεύθεροι όλοι οι προσαχθέντες 

- Δωρεάν και ποιοτική στέγαση για όλους

Όλοι και Όλες στην πορεία στην Καμάρα στις 18.00 



Δεν υπάρχουν σχόλια: