10 Οκτωβρίου 2024

ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ: ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ
ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ!

ΜΕ ΜΑΖΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ!

 


Με πρωτοφανή μανία και εντελώς προκλητικά
η κυβέρνηση της ΝΔ και το Υπουργείο Παιδείας οξύνουν την επίθεσή τους συνολικά στον κλάδο της εκπαίδευσης και τους αγώνες που δίνει ενάντια στην πολιτική της πειθάρχησης, της φίμωσης και της τρομοκρατίας. Μετά τις κλήσεις σε ανακρίσεις και πειθαρχικά, και τις δεκάδες απαράδεκτες κατηγορίες σε βάρος τους, τρεις εκπαιδευτικοί της ΕΛΜΕ Πειραιά (η Χρύσα Χοτζόγλου, ο Δημήτρης Χαρτζουλάκης και ο Γιώργος Καββαδίας) βρίσκονται πλέον αντιμέτωποι με την απειλή της απόλυσης! Με κεντρική κυβερνητική μεθόδευση, με εντολή του ίδιου του Υπουργού Παιδείας, οι τρεις αγωνιστές εκπαιδευτικοί είναι αντιμέτωποι με «δυνητική αργία» και με τις πρώτες απολύσεις εκπαιδευτικών από το δημόσιο σχολείο!

Αιτία των διώξεων είναι η αγωνιστική τους στάση, η συνδικαλιστική τους δράση, το ότι τόλμησαν να αντισταθούν στη βάρβαρη κυβερνητική πολιτική που προωθείται στο δημόσιο σχολείο. Οι τρεις αγωνιστές γιατί κινητοποιήθηκαν –μαζί με μαθητές και γονείς– ενάντια στο νέο, βαθιά ταξικό σχολείο που θέλει να επιβάλει η κυρίαρχη πολιτική με την «αξιολόγηση», τις εξετάσεις PISA, την Τράπεζα Θεμάτων, την ΕΒΕ, το Εθνικό Απολυτήριο και τόσα άλλα. Οι τρεις αγωνιστές διώκονται διότι αντιστάθηκαν στο μοντέλο εκπαιδευτικού που θέλει να επιβάλει το σύστημα: του υποταγμένου, φοβισμένου εκπαιδευτικού που θα προωθεί αδιαμαρτύρητα στο σχολείο και τους μαθητές τη βάρβαρη ιδεολογία του συστήματος και την πολιτική των ταξικών φραγμών και της πειθάρχησης.

Οι βαριές κατηγορίες που αντιμετωπίζουν βασίζονται σε διατάξεις όλων του αντιλαϊκών-αντεργατικών νόμων που έχει φροντίσει να ψηφίσει το σύστημα. Από τους αντεργατικούς νόμους-εκτρώματα Χατζηδάκη και Γεωργιάδη, και του νόμου Χρυσοχοΐδη ενάντια στις διαδηλώσεις, μέχρι ανελαστικές διατάξεις του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα και του νέου –κομμένου και ραμμένου στα μέτρα της υποταγής– Ποινικού Κώδικα.

Έχουν φροντίσει εδώ και χρόνια –και συνεχίζουν ασταμάτητα– να προετοιμάζουν αυτήν την επίθεση: από τη δυσφήμιση των εκπαιδευτικών και των μαζικών αγώνων τους, μέχρι τη διαστρεβλωμένη (και όπως τους βολεύει) προπαγάνδα για το «μπούλινγκ» και τη «βία των ανηλίκων», που καταλήγει σε ακόμη σκληρότερα μέτρα πειθάρχησης για μαθητές και γονείς. Είναι ο μόνος τρόπος που διαθέτει ενάντια στους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τους γονείς (και τελικά απέναντι σε κάθε εργαζόμενο και όλο τον λαό), που δεν ανέχονται τον κοινωνικό και εργασιακό μεσαίωνα, που δεν ανέχονται το κλίμα τρομοκρατίας που θέλει να διαμορφώσει μαθητές, μελλοντικούς εργαζόμενους με συνείδηση σκλάβου,

Η μεθόδευση των συνδικαλιστικών απολύσεων των τριών εκπαιδευτικών, αλλά και η σωρεία συνδικαλιστικών διώξεων εργαζομένων το τελευταίο διάστημα, είναι το μήνυμα της κυβέρνησης ότι θέλει να βάλει ταφόπλακα στα δημοκρατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων δημοσίου και ιδιωτικού τομέα συνολικά.

Αυτή η μεθόδευση της κυβέρνησης
δεν μπορεί και δεν θα μείνει αναπάντητη!

Όλοι οι εργαζόμενοι πρέπει να σταθούν στο πλευρό των τριών αγωνιστών εκπαιδευτικών. Η μάχη ενάντια στις απολύσεις τους αφορά όλους τους εργαζόμενους, τον λαό και τη νεολαία. Σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε σχολείο και σχολή, σε κάθε γειτονιά να ξεσηκώσουμε κύμα αλληλεγγύης για να μην περάσουν οι απολύσεις. Την ώρα που η κυβέρνηση κλιμακώνει την επίθεσή της, λαός και εργαζόμενοι πρέπει και αυτοί να συγκροτήσουν τη δική τους μαζική και αποφασιστική απάντηση: με την πλατιά αποκάλυψη της κυβερνητικής μεθόδευσης, με ψηφίσματα αλληλεγγύης, με αποφάσεις αγώνα, με απεργίες και διαδηλώσεις. Μόνο έτσι μπορούν να σταματήσουν την πρωτοφανή αυτή επίθεση και τις συνδικαλιστικές απολύσεις, αλλά και να ανοίξουν τον δρόμο για τους αγώνες της επόμενης ημέρας

Η Ταξική Πορεία στηρίζει κάθε προσπάθεια και κάθε κινητοποίηση αλληλεγγύης στους τρεις εκπαιδευτικούς και απευθύνει πλατύ κάλεσμα για συμμετοχή στα παρακάτω αγωνιστικά ραντεβού:

• Την Κυριακή 13/10, στις 11 το πρωί, στην ανοιχτή μαζική συνέλευση που διοργανώνει η «Πρωτοβουλία Συνδικαλιστικών Οργανώσεων & Κινήσεων - Συλλογικοτήτων - Κινήσεων Γειτονιάς» για την οργάνωση των βημάτων του αγώνα, καλώντας σωματεία, σχήματα, συλλογικότητες, αγωνίστριες και αγωνιστές του λαού, στο 6ο ΕΠΑΛ Αθήνας - Νέστου 4, κοντά στο μετρό Μέγαρο Μουσικής.

Την Τετάρτη 23/10, στις 10 το πρωί, μαζική απεργιακή συγκέντρωση στην ΠΔΕ (Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης) Αττικής - Ξενίας 24, κοντά στο μετρό Μέγαρο Μουσικής, κατά την πραγματοποίηση των ακροάσεων της Χρύσας Χοτζόγλου και του Γιώργου Καββαδία, όπου καλούν η ΕΛΜΕ Πειραιά, η ΟΛΜΕ και άλλα σωματεία.

·    ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ!

·    ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ!

·    ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ!

 10/10/2024

ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: