10 Οκτωβρίου 2024

ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΤΗ… «ΣΩΣΤΗ» ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Ο υπουργός εξωτερικών Γεραπετρίτης, τη Δευτέρα 7/10, βρέθηκε στην Εβραϊκή Συναγωγή Αθηνών. Παρακολούθησε με …συγκίνηση την επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των ισραηλινών θυμάτων της «επίθεσης της Χαμάς, της 7 Οκτωβρίου 2023».

Ένα χρόνο μετά και η κυβέρνηση, δια του υπουργού εξωτερικών, υποβάλει, για άλλη μια φορά, τα διαπιστευτήρια της στους αμερικάνους ιμπεριαλιστές και τους συμμάχους τους, καθώς και στο κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ, υπενθυμίζοντας ότι είναι δίπλα τους και απολύτως στοιχισμένη στα συμφέροντα και τις επιδιώξεις τους. Δεν αρκεί, φαίνεται, που παραχωρεί αφειδώς τα λιμάνια της χώρας για τον ανεφοδιασμό των ισραηλινών μαχητικών που σπέρνουν θάνατο στη Γάζα. Δεν αρκεί που οι βάσεις των αμερικάνων σε όλη τη χώρα, εν μέσω πολεμικής έντασης στη Μέση Ανατολή, βάζουν σε κίνδυνο τον ελληνικό λαό. Χρειάζεται καθημερινά να αποδεικνύει την αφοσίωση και την υποταγή της.

Άραγε, ο υπουργός της ΤΕΡΝΑ και των σκανδάλων, θα έδειχνε την ίδια συγκίνηση μπροστά στο, διάρκειας μιας ώρας, βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα με τα ονόματα και τις ηλικίες των 34.000 και πάνω νεκρών στη Γάζα; Νεκρών που, με νεότερους υπολογισμούς, αυτή τη στιγμή, ξεπερνάνε τους 42.000 και χωρίς να έχουν ληφθεί υπόψη οι χιλιάδες θαμμένοι κάτω από τα ερείπια, ούτε οι δολοφονημένοι στο Λίβανο…

Είναι προφανές ότι για την ελληνική κυβέρνηση της εξάρτησης, της δουλοπρέπειας και της υποταγής στα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα, η συγκίνηση δεν πάει με το μέγεθος της συμφοράς, αλλά με το αν είναι στη λεγόμενη «σωστή» πλευρά της ιστορίας!!

Ο.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια: