14 Οκτωβρίου 2024

ΕΛΜΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ: ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ ΤΡΙΤΗ 15/10

Για πρώτη φορά ετοιμάζουν ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
για ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ στο Δημόσιο Σχολείο
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ από τους Γ. Καββαδία, Δ. Χαρτζουλάκη και Χ. Χοτζόγλου
Αφορά όλο τον λαό - ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Συμβαίνει το πρωτοφανές: Η κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘ προετοιμάζουν απολύσεις σε τρεις αγωνιστές, συνδικαλιστές εκπαιδευτικούς της ΕΛΜΕ Πειραιά. Είναι τέτοια η υστερία της κυβέρνησης που ούτε καν περιμένει την εκδίκαση των πειθαρχικών που έχουν στηθεί για συνδικαλιστικούς λόγους και βιάζεται να τους βγάλει προκαταβολικά σε αργία μέχρι να γίνουν τα πειθαρχικά. Το αμάρτημα των Δημήτρη Χαρτζουλάκη (αναπληρωτή και μέλους του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά), Χρύσας Χοτζόγλου (συνδικαλίστριας στην ΕΛΜΕ Πειραιά) και Γιώργου Καββαδία (συνταξιούχου και πρώην μέλους του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά) ήταν ότι έχουν συνδικαλιστική δράση.

Αιτία των διώξεων είναι η αγωνιστική τους στάση, το ότι τόλμησαν να αντισταθούν στη βάρβαρη κυβερνητική πολιτική που προωθείται στο δημόσιο σχολείο. Γιατί κινητοποιήθηκαν –μαζί με μαθητές και γονείς– ενάντια στο νέο, βαθιά ταξικό σχολείο που θέλει να επιβάλει η κυρίαρχη πολιτική με την «αξιολόγηση», τις συγχωνεύσεις, τις εξετάσεις PISA, την Τράπεζα Θεμάτων, την ΕΒΕ, το Εθνικό Απολυτήριο και τόσα άλλα. 

Οι βαριές κατηγορίες που αντιμετωπίζουν βασίζονται σε διατάξεις όλων του αντιλαϊκών-αντεργατικών νόμων που έχει φροντίσει να ψηφίσει το σύστημα. Από τους αντεργατικούς νόμους-εκτρώματα Χατζηδάκη και Γεωργιάδη, και του νόμου Χρυσοχοΐδη ενάντια στις διαδηλώσεις, μέχρι ανελαστικές διατάξεις του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα και του νέου –κομμένου και ραμμένου στα μέτρα της υποταγής– Ποινικού Κώδικα.

Η μεθόδευση των συνδικαλιστικών απολύσεων των τριών εκπαιδευτικών, αλλά και η σωρεία συνδικαλιστικών διώξεων εργαζομένων το τελευταίο διάστημα, είναι το μήνυμα της κυβέρνησης ότι θέλει να βάλει ταφόπλακα στα δημοκρατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων δημοσίου και ιδιωτικού τομέα συνολικά.

Απαιτούμε να σταματήσει κάθε δίωξη στους τρεις αγωνιστές εκπαιδευτικούς. Να σταματήσει το τρομοκρατικό πογκρόμ και διώξεων που έχει στηθεί σε όλη τη χώρα ενάντια σε εκπαιδευτικούς, λαό και νεολαία. Το δημόσιο σχολείο, τα σωματεία και η κοινωνία ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ για εκπαιδευτικούς και μαθητές, για τον λαό.

Ο αγώνας για να παρθούν πίσω ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ δεν αφορά μόνο τους διωκόμενους, ή τους εκπαιδευτικούς, αφορά ΟΛΟ ΤΟΝ ΛΑΟ.

Καλούμε εκπαιδευτικούς, εργαζόμενους, αγρότες, φοιτητές, μαθητές, σωματεία, σχήματα, συλλογικότητες, αγωνιστές της Καρδίτσας σε ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ την ΤΡΙΤΗ 15/10 στις 7μμ στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Κάτω τα χέρια από τις συνδικαλιστικές και πολιτικές ελευθερίες, κάτω τα χέρια από τα σωματεία, τον αγώνα, την απεργία!

ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ - ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ - ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: