14 Οκτωβρίου 2024

Αντίσταση στα Βόρεια | Να μην περάσουν οι απολύσεις εκπαιδευτικών στο δημόσιο σχολείο! Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές και τη συνδικαλιστική δράση! - Κάλεσμα σε σύσκεψη 17/10

Τρεις αγωνιστές εκπαιδευτικοί, συνδικαλιστές μέλη της ΕΛΜΕ Πειραιά βρίσκονται αντιμέτωποι με βαρύτατες διώξεις και απειλούνται άμεσα να τεθούν σε αργία έως και απόλυση! Οι Χρύσα Χοτζόγλου, Δημήτρης Χαρτζουλάκης και Γιώργος Καββαδίας, με εντολή του Υπουργού Παιδείας Πιερρακάκη, διώκονται πειθαρχικά και ποινικά για την συνδικαλιστική τους δράση!

Το «έγκλημά» τους;

Ότι απεργούν και αρνούνται την αξιολόγηση! Ότι παλεύουν για τα δικαιώματα τόσο των εκπαιδευτικών όσο και των μαθητών τους για το δημόσιο – δωρεάν σχολείο. Τόσο πολύ ενοχλείται η κυβέρνηση από τη δράση των αγωνιστών εκπαιδευτικών που παλεύουν για τα αυτονόητα, ώστε να τους απειλεί με απόλυση! Ταυτόχρονα εκκρε-μούν δεκάδες πειθαρχικές διώξεις σε βάρος εκπαιδευτικών σε όλη την Ελλάδα για τους ίδιους ακριβώς λόγους. Ενώ διώξεις για συνδικαλιστικούς λόγους υπάρχουν και στα πανεπιστήμια. Στο ΕΚΠΑ με την απόλυση του Δημήτρη Α-ντωνίου (επί 19 χρόνια διοικητικός υπάλληλος που συμμετείχε σε κινητοποιήσεις) αλλά και στο ΕΜΠ με τη δίωξη ερευνητή!

Γιατί όμως τόση λύσσα;

Θέλουν να μας πείσουν ότι το μαύρο μέλλον που ετοιμάζουν είναι μονόδρομος! Θέλουν ένα σχολείο κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του συστήματος της εκμετάλλευσης! Αφιλόξενο προς τους μαθητές ιδιαίτερα των φτωχών και λαϊκών στρωμάτων, με πλήθος ταξικών φραγμών, εντατικοποίηση και ένα τεράστιο πλέγμα καταστολής και τρομο-κρατίας για να μη σηκώνουν κεφάλι.

Θέλουν νέους ανθρώπους που δε θα αμφισβητούν, δε θα αγωνίζονται, δε θα ονειρεύονται ένα καλύτερο μέλλον, παρά θα είναι πρόθυμοι να γίνουν κρέας για τα κανόνια του επόμενου μεγάλου πολεμικού μακελειού. Θέλουν να πετάξουν έξω τους μαθητές από την εκπαίδευση στην εργασιακή ζούγκλα της 13ωρης δουλειάς χωρίς δικαιώμα-τα!

Για να περάσουν όλα αυτά θέλουν εκπαιδευτικούς πλήρως υποταγμένους στις πολιτικές τους. Τις οποίες να τις επιβάλλουν στους μαθητές τους χωρίς δεύτερη σκέψη. Θέλουν εκπαιδευτικούς ως το μακρύ χέρι του συστήματος μέσα στα σχολεία να κυνηγούν τους μαθητές και όχι να είναι στο πλευρό τους και να αγωνίζονται μαζί τους.

Για αυτό προωθούν την αξιολόγηση με κάθε τρόπο και μέσο. Δε νοιάζονται για την καλυτέρευση των συνθη-κών στα σχολεία! Δεν πείθουν τα κροκοδείλια δάκρυά τους για την αντιμετώπιση της λεγόμενης «νεανικής παραβατικότητας». Η πραγματική βία και παραβατικότητα είναι αυτή του συστήματος πάνω στα δικαιώματά μας! Το μόνο που έχουν να τάξουν είναι ο βούρδουλας σε όποιον δε «συμμορφώνεται στις διαταγές».

Στοχοποιούν την αντίσταση και το μαζικό αγώνα!

Συνολικά στην κοινωνία προωθούν την πολιτική της φασιστικοποίησης της δημόσιας και πολιτικής ζωής, με πληθώρα αντεργατικών – αντισυνδικαλιστικών νόμων, με καταστολή, συλλήψεις και τρομοκρατία. Έτσι και στο δη-μόσιο σχολείο κυνηγούν όποιον αντιστέκεται. Τους μαθητές που κάνουν καταλήψεις και τους καθηγητές τους που αρνούνται να σκύψουν το κεφάλι.

Αυτός ο αγώνας μας αφορά όλους! Στο πρόσωπο των τριών διωκόμενων αγωνιστών εκπαιδευτικών χτυπούν όλους εμάς! Να μην αφήσουμε να περάσουν οι πρώτες απολύσεις εκπαιδευτικών στο δημόσιο σχολείο για συνδικαλιστική δράση! Αν περάσουν, θα σημάνουν ακόμα μεγαλύτερο χτύπημα στα δικαιώματά μας! Μόνο με την πάλη μας μπορούμε να τους κόψουμε τον αέρα με συγκεντρώσεις, διαδηλώσεις, απεργίες!

Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές!
Να μην περάσουν οι απολύσεις! Να παρθούν πίσω όλες οι διώξεις!
 
Η Αντίσταση στα Βόρεια καλεί οργανώσεις και συλλογικότητες, τοπικές κινήσεις, μαζικούς φορείς και συλλόγους της περιοχής σε σύσκεψη για να συζητηθούν οι διώξεις των εκπαιδευτικών της ΕΛΜΕ Πειραιά και οι τρόποι συλλογικής απάντησης σε αυτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: