14 Οκτωβρίου 2024

ΑΘΗΝΑ | Διαδήλωση ενάντια στην κοινοβουλευτική συνέλευση του ΝΑΤΟ (φωτογραφίες - βίντεο)

Με μέτρια μαζικότητα πραγματοποιήθηκε η διαδήλωση ενάντια στην κοινοβουλευτική συνέλευση του ΝΑΤΟ στην Αθήνα.

Οι διαδηλωτές σε όλη τη διάρκεια της πορείας φώναξαν συνθήματα ενάντια στον πόλεμο και τη μετατροπή της χώρας σε ορμητήριο των νατοϊκών φονιάδων , καθώς και αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη. Η παρουσία της αστυνομίας σε όλη τη διάρκεια της διαδήλωσης ήταν προκλητική.

Το ΚΚΕ(μ-λ) συμμετείχε στη διαδήλωση με ένα μαχητικό μπλοκ που κατήγγειλε την πολιτική της εξάρτησης που μετατρέπει τη χώρα σε μια απέραντη Αμερικανονατοϊκή βάση. Με συνθήματα αλληλεγγύης στους λαούς της Μέσης Ανατολής που σφαγιάζονται ανέδειξε ότι το δίκιο είναι με τους λαούς που αγωνίζονται. Κόντρα στο συνολικότερο κλίμα που κυριαρχεί στο εξωκοινοβούλιο κατήγγειλε εκτός από τον αμερικάνικο και τον ρωσικό ιμπεριαλισμό που απειλεί (εδώ και καιρό άλλωστε) με τη χρήση πυρηνικών και τον δικό μας λαό.

Μόνο η συγκρότηση αντιπολεμικού αντιιμπεριαλιστικού κινήματος μπορεί να βάλει φραγμό στα φιλοπόλεμα σχέδια τους, που προορίζουν λαό και νεολαία για τις κρεατομηχανές τους. Μακριά από λογικές που αναζητούν προστάτες σε αυτούς που ξεζουμίζουν τους λαούς όλου του πλανήτη. Σε καιρούς που οι ιμπεριαλιστές μιλάνε ανοιχτά για την προετοιμασία του τρίτου παγκόσμιου πολέμου η ένταση της αντιπολεμικής αντιιμπεριαλιστικής πάλης είναι αναγκαιότητα. 







 

Δεν υπάρχουν σχόλια: