15 Οκτωβρίου 2024

ΚΚΕ(μ-λ) | Ο επαναστάτης αγωνιστής καθηγητής Γ.Ν. Σαϊμπάμπα θα μας μείνει αξέχαστος!

 



Ένοχο το ινδικό καθεστώς που τον δολοφόνησε βασανιστικά!

Το βράδυ της 12ης Οκτωβρίου έπαψε να χτυπά η καρδιά ενός επαναστάτη αγωνιστή που αφιέρωσε στην κυριολεξία όλη τη ζωή του και το ανάπηρο σώμα του για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εκατομμυρίων φτωχών και απόκληρων στην Ινδία, και πάλεψε ακούραστα για την εθνική και κοινωνική απελευθέρωσή τους. Ο ανάπηρος καθηγητής Γ.Ν. Σαϊμπάμπα ήταν 57 χρονών και πρόλαβε να ζήσει μόνο επτά μήνες ελεύθερος, ύστερα από την αποφυλάκισή του. Προσπαθούσε, με τη βοήθεια των γιατρών, να αποκαταστήσει στοιχειωδώς τις βαριές συνέπειες στην υγεία του από την πολύχρονη φυλάκιση στην οποία τον υπέβαλε το αντιδραστικό ινδικό καθεστώς.

Ο καθηγητής που αγωνιζόταν ενάντια στις κοινωνικές διακρίσεις, την αδικία και την καταπίεση σε βάρος της πλειοψηφίας των Ινδών –ιδιαίτερα των αυτόχθονων φυλών και των Αντιβάσι– θεωρήθηκε νούμερο 1 εσωτερικός εχθρός. Καταδιώχτηκε και καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη, με κατασκευασμένα στοιχεία. Φυλακίστηκε στις σκληρότερες φυλακές και βασανίστηκε εξαιτίας και της σωματικής αναπηρίας του.

Αν και τα ινδικά καθεστωτικά ΜΜΕ παρουσιάζουν τον θάνατό του ως φυσικό, όλοι οι προοδευτικοί άνθρωποι στην Ινδία και σε όλο τον κόσμο γνωρίζουν πως ο θάνατος του Σαϊμπάμπα είναι μια δολοφονία, την οποία προκάλεσε η φυλάκιση και οι απάνθρωπες συνθήκες που αντιμετώπισε για περισσότερα από 8 χρόνια. Και δράστης αυτής της δολοφονίας είναι το αντιδραστικό ινδικό καθεστώς και οι κυβερνήσεις του ακροδεξιού Μόντι.

Στην Ελλάδα υπήρξε ένα μεγάλο κύμα αλληλεγγύης στον φυλακισμένο αγωνιστή και η απελευθέρωσή του πριν μερικούς μήνες θεωρήθηκε νίκη όλου του διεθνούς κινήματος συμπαράστασης στους πολιτικούς κρατούμενους στην Ινδία. Ο καθηγητής Σαϊμπάμπα είχε επισκεφθεί την Ελλάδα και είχε μιλήσει σε εκδηλώσεις διεθνιστικής αλληλεγγύης. Θα μας μείνει αξέχαστος, και η μνήμη του θα μας ακολουθεί στους αγώνες για την κοινωνική απελευθέρωση και τον σοσιαλισμό. Στέλνουμε τα θερμά συλλυπητήριά μας στη γυναίκα του, στου συντρόφους στην Ινδία και στο διεθνές κίνημα αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους.

14/10/2024



Δεν υπάρχουν σχόλια: