19 Οκτωβρίου 2024

Ηράκλειο | Για την συγκέντρωση και πορεία την Παρασκευή 18/10

                         

   Κάτω τα χέρια από τους Αγωνιστές εκπαιδευτικούς 

Την Παρασκευή 18/10 πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο συγκέντρωση και πορεία ενάντια στις διώξεις των εκπαιδευτικών .Την κινητοποίηση καλούσε η Πρωτοβουλία ενάντια στις διώξεις που συγκροτήθηκε τις προηγούμενες ημέρες. Στην πρωτοβουλία συμμετέχουν συνδικαλιστικές οργανώσεις , συλλογικότητες και ανέντακτοι αγωνιστές και αγωνίστριες. Ακολούθησε πορεία στο κέντρο της πόλης  στην οποία συμμετείχαν με πανό, οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών, η Αγωνιστική Παρέμβαση, η  Αριστερή Παρέμβαση Συσπείρωση. Υπήρξε και  κοινό πανό της Πρωτοβουλίας ενάντια στις διώξεις.

Αν και είχαν καλεστεί να συμμετέχουν, τόσο στην συγκρότηση της Πρωτοβουλίας ενάντια στις διώξεις όσο και στην κινητοποίηση της Παρασκευής  και άλλες δυνάμεις (ΑΡΑΣ , Αγωνιστική Συσπείρωση) ,δεν εμφανίστηκαν. 

Δυστυχώς δεν υπήρξε απόφαση από κάποιο  φοιτητικό σύλλογο ή σωματείο να συμμετάσχει στην συγκέντρωση της Παρασκευής. Φαίνεται ότι ο παραπάνω δυνάμεις που ελέγχουν τα ΔΣ κάποιων φοιτητικών  συλλόγων και  σωματείων δεν έχουν αντιληφθεί μέχρι τώρα, την αναβαθμισμένη επίθεση που επιχειρείται από την  κυβέρνηση  σε αγωνιστές ,νεολαία και σωματεία μέσα από την μεθόδευση των απολύσεων για συνδικαλιστικούς λόγους στο δημόσιο σχολείο .

Ελπίζουμε στην αντίστοιχη κινητοποίηση στις 23/10 στις 11 π.μ. στην πλατεία Ελευθερίας να συμμετέχουν μαζικά, να αναδείξουν τις διώξεις των εκπαιδευτικών ως βασικό ζήτημα που αφορά όλους μας και να σταματήσουν να το υποτιμούν. Να σημειώσουμε εδώ, ότι αντίστοιχη  υποτίμηση του ζητήματος των διώξεων των εκπαιδευτικών, δείχνει η πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΛΜΕ (ΣΥΝΕΚ- ΠΕΚ) και το ΔΣ του συλλόγου Δασκάλων (ΣΥΝΕΚ).   

Το επόμενο διάστημα η Πρωτοβουλία ενάντια στις διώξεις, οι συλλογικότητες και οι αγωνιστές  που την αποτελούν θα συνεχίσουν τις παρεμβάσεις  στην πόλη του Ηρακλείου ,σε σχολεία και σχολές με μαζικές αφισοκολλήσεις ,ανάρτηση πανό και  με διακίνηση του κειμένου των υπογραφών   στο οποίο έχουν υπογράψει πολλοί εργαζόμενοι και νεολαίοι.  












Δεν υπάρχουν σχόλια: