19 Οκτωβρίου 2024

ΠΑΤΡΑ | Στους δρόμους ξανά ενάντια στον πόλεμο.


Το απόγευμα της Παρασκευής (18/10) πραγματοποιήθηκε αντιπολεμική αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση στο κέντρο της Πάτρας. Η κινητοποίηση αυτή ήταν αποτέλεσμα συνεννοήσεων της αριστεράς στην πόλη μετά από την ματαίωση αυτής της 12ης Οκτώβρη. Τα γεγονότα όμως στον Λίβανο, στην Γάζα αλλά και η εξέλιξη των επιχειρήσεων στην Ουκρανία δεν αφήνει περιθώρια για αναβολές. Με αυτήν την λογική σε σχολές και πόλη κινηθήκαμε ώστε να γνωστοποιηθεί και να μαζικοποιηθεί η συγκεκριμένη διαδήλωση.

Οι περίπου 250 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Γεωργίου και έκαναν πορεία στους δρόμους της Πάτρας δίνοντας αντιπολεμικό και αντιιμπεριαλιστικό στίγμα που πρέπει να γίνει κτήμα ολόκληρου του λαού. Στην πορεία συμμετείχαν με κοινό πανό οι φοιτητικοί σύλλογοι Ηλεκτρολόγων, Μαθηματικού, Επιστήμης Υλικών, Διοίκησης Επιχειρήσεων και Βιολογικού, το σωματείο ΣΕΡΕΤΕ, οι οργανώσεις ΟΚΔΕ, ΣΕΚ, ΚΚΕ(μ-λ) και η αναρχική ομάδα «Δυσήνιος Ίππος». 


Η οργάνωσή μας και το μπλοκ που συγκρότησε ανέδειξε την καταστροφική μανία του ιμπεριαλισμού και την ανάγκη για την συγκρότηση αντιιμπεριαλιστικού κινήματος στο πλευρό των λαών που σφαγιάζονται. Αυτή η υπόθεση θέλουμε να προχωρήσει και να ανοιχτεί όσο πιο πλατιά μπορεί ξεπερνώντας την στασιμότητα αλλά και την λογική των κλειστών συνεννοήσεων μέσω mail και αποφάσεων ΔΣ χωρίς Γενικές Συνελεύσεις και την ενεργή εμπλοκή λαού και νεολαίας στην ανάπτυξη κινήματος ενάντια στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: