24 Οκτωβρίου 2024

20 ΝΟΕΜΒΡΗ: ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ! ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ!

Χίλιους λόγους έχουν λαός, εργαζόμενοι και νεολαία να πλημμυρίσουν τους δρόμους στις 20 του Νοέμβρη!
Να μετατρέψουν την απεργία σε εφαλτήριο αγώνα ενάντια στο σύστημα του πολέμου, της φτώχειας και της εξαθλίωσης.

Την ώρα που η κυβέρνηση προσπαθεί να πείσει για το αφήγημα περί «ανάπτυξης», ο λαός στενάζει κάτω από το βάρος της συνεχιζόμενης και εντεινόμενης ακρίβειας. Ο μισθός δεν φτάνει ούτε για τα βασικά και το σύστημα προσπαθεί να μας πείσει να υποταχθούμε στις αντοχές της οικονομίας. Προβάλλει σαν διέξοδο να δουλεύουμε σε δυο δουλειές, 13ωρα, μήπως και καταφέρουμε να βγάλουμε το μήνα. Να ζούμε μόνο για να δουλεύουμε…

Και να νιώθουμε και τυχεροί εάν γυρίσουμε σπίτι από τη δουλειά, μιας και τα εργοδοτικά εγκλήματα αποτελούν πια καθημερινότητα!

Η συνεχής εντατικοποίηση των όρων δουλειάς, η εργοδοτική τρομοκρατία, το πετσόκομμα του ταμείου ανεργίας, η διάλυση του δικαιώματος του λαού σε ασφάλιση και περίθαλψη, πρέπει να βρουν την απάντηση που τους αρμόζει.

Και η μοναδική απάντηση βρίσκεται στον μαζικό αγώνα, στη συλλογική πάλη, την αντίσταση και τη διεκδίκηση!

• Αυτό το γνωρίζει καλά και το σύστημα, άλλωστε, γι’ αυτό κι έχει στήσει ολόκληρη βιομηχανία διώξεων απέναντι σε όποιον τολμά να σηκώσει κεφάλι.

Οι διώξεις με τις οποίες βρίσκονται αντιμέτωποι οι εκπαιδευτικοί, που για πρώτη φορά μετά από 50 χρόνια κινδυνεύουν να απολυθούν από το δημόσιο σχολείο επειδή αγωνίστηκαν στο πλευρό των μαθητών τους, αποδεικνύουν ότι ο μεγαλύτερος φόβος του συστήματος είναι η οργανωμένη πάλη. Γι’ αυτό και τη χτυπάει με όποιο μέσο διαθέτει.

Όμως ο λαός, οι εργαζόμενοι και η νεολαία πρέπει και θα βάλουν φραγμό στην τρομοκρατία και τις διώξεις! Θα υπερασπιστούν τα μόνα όπλα που έχουν για να αγωνίζονται και να νικάνε. Τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, τα ανεξάρτητα από το κράτος σωματεία, την απεργία και τη διαδήλωση.

• Πλάι στη φτώχεια και την τρομοκρατία έρχεται ο πόλεμος... Η εξαρτημένη ντόπια άρχουσα τάξη έχει μετατρέψει τη χώρα σε μια τεράστια αμερικανονατοϊκή βάση. Η κυβέρνηση θέλει να νιώθουμε και τιμή που θα ματώσουμε πλάι στους μεγαλύτερους φονιάδες του πλανήτη. Αυτή είναι η προοπτική που επιφυλάσσει το σύστημα για τον λαό και τη νεολαία.

• Απέναντι σε αυτά και άλλα τόσα καλείται να παλέψει ο λαός και η εργατική τάξη.


Κόντρα στη σιγή νεκροταφείου που θέλει να επιβάλει το σύστημα, προκειμένου να περνάει ανενόχλητο την αντεργατική και αντιλαϊκή επίθεση, και να τσακίζει τη ζωή και τα δικαιώματά μας.

Κόντρα στις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ που βλέπουν και αυτήν την απεργία σαν μια άσφαιρη τουφεκιά, και δίνουν καθημερινά διαπιστευτήρια για τον ρόλο τους στο πλευρό του κεφαλαίου και της εργοδοσίας. Που κάνουν ό,τι μπορούν για να μην σπάσει το κλίμα της υποταγής και της απραξίας που οι ίδιες έχουν επιβάλει στον εργαζόμενο λαό.

Χωρίς καμία αυταπάτη για τις ταξικές κορώνες και τους βερμπαλισμούς του ΠΑΜΕ, που καταλήγουν σε υποχώρηση και υποταγή στην αστική νομιμότητα κάθε φορά που οι αγώνες λαού και εργαζομένων γίνονται επικίνδυνοι για το σύστημα.

• Η απεργιακή μάχη στις 20 του Νοέμβρη πρέπει να δοθεί από το σύνολο των εργαζομένων! Η άσφαιρη ντουφεκιά που θέλει η συνδικαλιστική ηγεσία, να γίνει εφαλτήριο ανυποχώρητου αγώνα.

Η μαζικότητα της απεργίας θα αποτελέσει μήνυμα προς το σύστημα, που μετράει τις αντιδράσεις για να προχωρήσει την επίθεσή του. Ας πάρει την απάντηση που πρέπει…

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ!

· Κάτω η βάρβαρη αντεργατική πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ!

· Αγώνας για συλλογικές συμβάσεις με πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς ώστε να καλύπτουν το κόστος της ζωής!

· Πλήρης και σταθερή δουλειά για όλους! Όχι στις «ελαστικές» μορφές εργασίας!

· Ταμείο ανεργίας για όλους τους ανέργους, χωρίς προϋποθέσεις και για όλο το διάστημα της ανεργίας!

· Απόσυρση όλων των διώξεων! Κάτω τα χέρια από τα σωματεία και τους αγωνιστές! - Ελεύθερος, ανεξάρτητος από το κράτος, ταξικός συνδικαλισμός!

· Έξω η Ελλάδα από τον άδικο πόλεμο στην Ουκρανία! Έξω οι βάσεις, το ΝΑΤΟ και οι Αμερικάνοι!

· Αλληλεγγύη - Λευτεριά στην Παλαιστίνη!

https://www.kkeml.gr/






































Δεν υπάρχουν σχόλια: