12 Οκτωβρίου 2024

Για τις λαθροχειρίες της ΟΛΜΕ σχετικά με την κινητοποίηση στις 23/10 ενάντια στις διώξεις/απολύσεις εκπαιδευτικών

Υπόθεση όλων των εκπαιδευτικών είναι να παρθούν οι διώξεις των συναδέλφων μας πίσω!

Ø  Τι και αν οι εκπαιδευτικοί από όλη την χώρα λένε όχι στις συνδικαλιστικές διώξεις των συναδέλφων τους στον Πειραιά και στην υπόλοιπη Ελλάδα;

Ø  Τι και αν για πρώτη φορά εδώ και 50 χρόνια είμαστε μπροστά σε απολύσεις συναδέλφων μας για συνδικαλιστικούς λόγους; Για το υπουργείο και την κυβέρνηση υπάρχει το δικαίωμα στην απεργία, στη στάση και στη διαμαρτυρία … όποτε τους βολεύει .

Ø  Τι και αν στη συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ (των α’βαθμιων σωματείων των εκπαιδευτικών) ειπώθηκε πλήρη στήριξη προς τους διωκόμενους; Και απαιτήθηκε στάση εργασίας από την ΟΛΜΕ για να υπάρξει απεργιακή απάντηση για τις διώξεις. Γιατί προφανώς το ζήτημα των διώξεων/απολύσεων συναδέλφων μας αφορά όλους και όχι μόνο τον Πειραιά

Αμ δε! Στο ψήφισμα της 10/10 η ΟΛΜΕ αποφάσισε  να καλέσει στάση εργασίας μόνο για την ΕΛΜΕ Πειραιά. Αλήθεια πότε ακριβώς μέσα στην συνέλευση Προέδρων έστω συζητήθηκε αυτό το ενδεχόμενο (δηλαδή στάση εργασίας μόνο για Πειραιά); Κάτι έχουμε χάσει από τα πρακτικά της συνέλευσης; Λαθροχειρία, άμεσο άδειασμα και ξανά κυβερνητικός –εργοδοτικός συνδικαλισμός από την ΟΛΜΕ.

Δεν αφήνουμε τους συναδέλφους μας μόνους τους, πιέζουμε τα σωματεία μας για στάση 3ωρη στις 23/10 και την ΟΛΜΕ για αυτό που ειπώθηκε στη συνέλευση. Οι συνάδελφοι στην Αττική και σε όλη την Ελλάδα να υπερασπιστούν το δικαίωμα στον αγώνα και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες. Να υπερασπιστούμε τους 3 διωκόμενους του Πειραιά και όλους στην υπόλοιπη χώρα.

Όλοι/ες στο δρόμο και στον αγώνα!

Κάτω τα χέρια από τους συναδέλφους που αγωνίζονται.

Όλες οι διώξεις να παρθούν πίσω.

Να καλεστεί τώρα για ΟΛΟΥΣ 3ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ εργασίας ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΛΜΕ για τις 23/10. Να γίνει μέρα απεργίας

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 23/10 στις 10 πμ, μαζική συγκέντρωση στην ΠΔΕ Αττικής (ΞΕΝΙΑΣ 24, κοντά στο μετρό Μέγαρο Μουσικής) κατά την πραγματοποίηση των ακροάσεων των διωκόμενων εκπαιδευτικών.



Δεν υπάρχουν σχόλια: