12 Οκτωβρίου 2024

Γιατί μαζεύουμε υπογραφές για τους τρεις αγωνιστές εκπαιδευτικούς που οδηγούνται σε απόλυση για τη συνδικαλιστική τους δράση.

Ξεκινήσαμε τη συλλογή υπογραφών με στόχο να διαδοθεί πως τρεις αγωνιστές εκπαιδευτικοί οδηγούνται με επείγουσες διαδικασίες σε απόλυση για τη συνδικαλιστική τους δράση. Παρόλο που πέρασαν μέρες και η ΔΟΕ αναγκάστηκε να κηρύξει 24ωρη στις 23 Οκτώβρη που γίνεται η ακρόαση των συναδέλφων από το Περιφερειακό Πειθαρχικό Συμβούλιο, δεν καλεί τη συγκέντρωση εκεί αλλά δύο ώρες αργότερα σε άλλο τόπο και δεν γράφει ούτε λέξη για τις επικείμενες απολύσεις. Η δε ΟΛΜΕ προσπερνά πραξικοπηματικά την ομόφωνη απόφαση της ολομέλειας προέδρων για απεργία στις 23 Οκτώβρη με τον τρόπο που μπορεί(3ωρη ΟΛΜΕ + 3ωρη ΕΛΜΕ), γιατί τάχα αφορά μόνο την ΕΛΜΕ Πειραιά, της οποίας είναι μέλη οι τρεις αγωνιστές που θέλουν να απολύσουν.

Εκτός από την γνωστοποίηση του ζητήματος, θέλουμε την ενεργοποίηση εκείνου που υπογράφει. Να γίνει πολλαπλασιαστής της είδησης. Να διακινήσει χέρι με χέρι το κείμενο. Πάνω απ’ όλα να καταλάβει πως δεν αρκεί μια υπογραφή. Δεν μαζεύουμε υπογραφές για να τις επιδείξουμε σε κανέναν υπουργό. Την συλλογή υπογραφών τη βλέπουμε ως έκφραση αλληλεγγύης αλλά ταυτόχρονα είναι κάλεσμα για αγώνα.

Για αυτό καλούμε όλες/όλους την Κυριακή 13/10, στις 11π,μ στο 6ο ΕΠΑΛ Αθήνας, σε Ανοιχτή Συνέλευση για να αποφασίσουμε τα βήματα αυτού του αγώνα.

Καλούμε στις δράσεις που θα αποφασιστούν μέχρι την απεργία στις 23 Οκτώβρη.

Καλούμε  στην απεργία, στη συγκέντρωση 10πμ στην Περιφέρεια Εκπαίδευσης και να διαδηλώσουμε στην πόλη μαζικά, πως δεν θα σταματήσουμε, αν δεν αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες σε βάρος τους, αν δεν αποσυρθούν όλες οι διώξεις.

ΥΣ: Επειδή ρωτάνε κάποιοι αν το κείμενο των υπογραφών θα ανέβει σε πλατφόρμα, θα το δούμε, αν χρειαστεί αλλά πάντα στο πνεύμα που γράψαμε παραπάνω. Τις υπογραφές μπορείτε να τις στέλνετε ως φωτογραφία πάνω στο κείμενο και να επικοινωνείτε για οτιδήποτε, στα παρακάτω email: enotitaantistasianatropi@gmail.com και deltioake@gmail.com

Το κείμενο υπογραφών εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: