11 Οκτωβρίου 2024

Στρατιωτάκια ακούνητα, αμίλητα, αγέλαστα

 

Σε πειθαρχικούς ελέγχους τριών στρατεύσιμων προχωρά το ΓΕΣ μετά τις καταγγελίες Πλεύρη και Παππά για την παρουσία τους σε αντιπολεμική κινητοποίηση του ΚΚΕ στην Αθήνα. Προκαλώντας τους μεγαλύτερο… πονοκέφαλο, ένας εξ αυτών δημόσια διάβασε και αντικυβερνητική τοποθέτηση για τις εξελίξεις στην Μέση Ανατολή, για την βαρβαρότητα του Ισραήλ σε Γάζα και Λίβανο, αλλά και για την εμπλοκή της χώρας στα πολεμικά μέτωπα.

«Αδιανόητο» για τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ!

«Απαράδεχτο» για τον βουλευτή της ΝΔ!

Για το κυβερνητικό προσωπικό δεν είναι δυνατόν στρατεύσιμοι να «ξεφεύγουν». Είναι οι καιροί δύσκολοι για την εξαρτημένη αστική τάξη της χώρας που οφείλει να έχει το λαό «ακούνητο, αμίλητο, αγέλαστο» και έτοιμο να χύσει το αίμα του για τους ιμπεριαλιστές πάτρωνες και τους συμμάχους της.

Το καρότο εξαφανίστηκε και έμεινε το μαστίγιο. Η πειθαρχία εντείνεται από τα στρατόπεδα ως τα σχολεία, από τα πανεπιστήμια ως τις γειτονιές. Η προετοιμασία των λαών να γίνουν «κρέας στα κανόνια» είναι κομμάτι της στρατιωτικοποίησης των κοινωνιών, κομμάτι της παγκόσμιας προετοιμασίας των αστικών τάξεων να μπουν σε μία γενικότερη πολεμική σύρραξη. Πριν μάθουν γράμματα, οι μαθητές πρέπει να μάθουν τις ποινές του αστικού κράτους και να ποτιστούν τόνους εθνικιστικού δηλητηρίου. Οι εκπαιδευτικοί πρέπει να πάψουν να διδάσκουν τον δρόμο του αγώνα. Η νεολαία πρέπει να βάλει το κεφάλι μέσα. Πάνω από όλα, οι λαοί και η εργατιά πρέπει να νιώσουν στο πετσί τους ότι το μέλλον τους θα είναι άδειο από κάθε προοπτική πέρα από τον λόγο του εργοδότη και του αφεντικού.

Σε αυτή την πολιτική δεν χωράνε αντιπολεμικές κινητοποιήσεις. Δεν χωράει η αλληλεγγύη στους λαούς που παλεύουν ενάντια στους σφαγείς τους. Δεν χωράνε διεκδικήσεις και αγώνες που κατακτούν δικαιώματα, αλλά μόνο υποταγή στην κυριαρχία των ιμπεριαλιστών και των υποτακτικών τους.

Κόκκινο αστέρι είναι η αντίσταση του λαού της Παλαιστίνης που επί 76 χρόνια δεν υποτάσσεται. Διδάσκει ότι αυτή η πολιτική μπορεί να ανατραπεί.


Υ.Γ. 1 Δύσκολοι καιροί και για το ΣΥΡΙΖΑ που ξεσκίζεται να ισορροπήσει τις απαιτήσεις των αστών να το χτίσουν ως αντιπολίτευση με το βάρος της… «αριστερής» αναφοράς του. Παραθέσεις για την ιστορία του Πολυτεχνείου και παράδοση της χώρας στους ΑμερικανοΝΑΤΟϊκούς, δεν πάνε μαζί.

Υ.Γ. 2 Το ψήφισμα που διακινούν οι δυνάμεις της ΚΝΕ στα πανεπιστήμια όχι μόνο δεν απαντάνε στην φασιστικοποιηση και το κλίμα αυταρχισμού που καλλιεργείται αλλά δημιουργεί σύγχυση και αυταπάτες στη νεολαία. Οι τοποθετήσεις για φαντάρους "που υπερασπίζονται τα σύνορα και τα κυριαρχικά δικαιώματα του λαού και της χώρας", ρίχνουν νερό στο μύλο του εθνικισμού και αποκρύπτουν την ταξικότητα του αστικού κράτους και των μηχανισμών του.

Ε.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: