08 Οκτωβρίου 2024

Κείμενο συλλογής υπογραφών ενάντια στις απολύσεις τριών αγωνιστών εκπαιδευτικών

Για τη στήριξη των τριών αγωνιστών συνδικαλιστών εκπαιδευτικών, της Χρύσας Χοτζόγλου, του Δημήτρη Χαρτζουλάκη και του Γιώργου Καββαδία, κυκλοφορεί κείμενο υπογραφών που καταγγέλλει τη δίωξη και τη μεθόδευση τη απόλυσής τους και ζητά την απαλλαγή τους από κάθε κατηγορία.Καλούμε κάθε αγωνιστή, σωματείο, συλλογικότητα, να συμβάλλει στην προσπάθεια.

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ! Για πρώτη φορά ετοιμάζουν ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ για ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ στο Δημόσιο Σχολείο

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Εμείς που υπογράφουμε αυτό το κείμενο:

Καταγγέλλουμε την πρωτοφανή κυβερνητική ενέργεια να προετοιμάσει τις απολύσεις σε τρεις αγωνιστές, συνδικαλιστές εκπαιδευτικούς της ΕΛΜΕ Πειραιά. Είναι τέτοια η υστερία της κυβέρνησης που ούτε καν περιμένει την εκδίκαση των πειθαρχικών που έχουν στηθεί για συνδικαλιστικούς λόγους και βιάζεται να τους βγάλει προκαταβολικά σε αργία μέχρι να γίνουν τα πειθαρχικά. Το αμάρτημα των Δημήτρη Χαρτζουλάκη (αναπληρωτή και μέλους του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά), Χρύσας Χοτζόγλου (συνδικαλίστριας στην ΕΛΜΕ Πειραιά) και Γιώργου Καββαδία (συνταξιούχου και πρώην μέλους του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά) ήταν ότι έχουν συνδικαλιστική δράση.

Ζούμε όλες και όλοι μας σε δραματικές συνθήκες στην καθημερινότητά μας με την φτώχεια και την καθημερινή εργασιακή πίεση να μας πνίγουν. Βλέποντας να βάζουν τα παιδιά μας σε ένα σχολείο εχθρικό, ακριβό και εξεταστικό κάτεργο και να τους ετοιμάζουν ένα μέλλον κόλαση σε μια ζωή χωρίς δικαιώματα.

Γνωρίζουμε ότι για να περάσει όλη αυτή η κατάσταση, η κυβέρνηση επιστρατεύει όλους τους μηχανισμούς τρομοκρατίας. Με δεκάδες διώξεις, απειλές, συλλήψεις, πειθαρχικά και δικαστήρια έρχεται αντιμέτωπος κάθε αγωνιστής/στρια, κάθε φωνή που  αμφισβητεί την κυρίαρχη πολιτική και διεκδικεί συλλογικά τα δικαιώματα του/της. Αυτό που επιδιώκεται είναι να υπάρχει απόλυτη σιγή από τους αγωνιστές για να μπορούν να κραυγάζουν μόνο  αυτοί που επιβάλλουν τη κυρίαρχη πολιτική.

Απαιτούμε να σταματήσει κάθε δίωξη στους τρεις αγωνιστές εκπαιδευτικούς. Να σταματήσει όλο το τρομοκρατικό πογκρόμ και διώξεων που έχει στηθεί σε όλη την Ελλάδα ενάντια σε εκπαιδευτικούς, λαό και νεολαία. Το δημόσιο σχολείο, τα σωματεία και η κοινωνία ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ για εκπαιδευτικούς και μαθητές, λαό.

Ο αγώνας για να παρθούν πίσω ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ είναι ζήτημα του καθενός και της καθεμίας από μας! Ήρθε η ώρα να τον σηκώσουμε στα ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΧΕΡΙΑ! Σας καλούμε να συμμετέχετε ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ!

Το κείμενο μπορείτε να το κατεβάσετε με τη μορφή pdf από εδώ:


Δεν υπάρχουν σχόλια: