08 Οκτωβρίου 2024

Θεσσαλονίκη 7-10 | Μεγάλη και δυναμική πορεία αλληλεγγύης στο λαό της Παλαιστίνης

Πάνω από 1200 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας 7 Οκτώβρη στο Άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη για να διατρανώσουν την αλληλεγγύη τους στον παλαιστινιακό λαό στον έναν χρόνο από την έναρξη της γενοκτονικής σφαγής που διεξάγει το σιωνιστικό κράτος-δολοφόνος του Ισραήλ με τις πλάτες των ΗΠΑ και της ΕΕ.


Στην μαζική κινητοποίηση που διοργάνωσε η πρωτοβουλία «Οργανώσεις – Συλλογικότητες της Θεσσαλονίκης» και τα μέλη της Παλαιστινιακής Κοινότητας της πόλης ανταποκρίθηκαν δεκάδες οργανώσεις, φοιτητικοί σύλλογοι και άλλοι φορείς. Στην κεφαλή της πορείας, με μια μεγάλη σημαία της Παλαιστίνης στα χέρια, οι Παλαιστίνιοι, άντρες, γυναίκες και παιδιά, έδιναν δυναμικό παλμό με συνθήματα και τραγούδια.
Η πορεία κινήθηκε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με πρώτο σταθμό το αμερικανικό προξενείο για να καταγγείλει το ρόλο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ ως το μεγάλο χέρι πίσω από τις μαζικές δολοφονίες και εκτοπίσεις που διεξάγει το μαντρόσκυλό τους το Ισραήλ. Στο σημείο αυτό οι διαδηλωτές πυρπόλησαν μία αυτοσχέδια σημαία βαμμένη στα χρώματα των ΗΠΑ, που στη θέση αμερικανικών άστρων είχε το μεγάλο εξάκτινο άστρο της ισραηλινής.

Η παρουσία της αστυνομίας ήταν συνεχής και συνόδευε ολόκληρη τη διαδήλωση, υπογραμμίζοντας την εμπλοκή της χώρας στην υπηρεσία των αμερικανών και ισραηλινών φονιάδων.
Το ΚΚΕ (μ-λ), που συμμετέχει ενεργά στην κοινή πρωτοβουλία «Οργανώσεις – Συλλογικότητες της Θεσσαλονίκης», συγκρότησε δυναμικό μπλοκ αλληλεγγύης με συνθήματα «Έξω οι φονιάδες από Γάζα και Λίβανο - Λευτεριά στην Παλαιστίνη από τον Ποταμό ως τη Θάλασσα – Καμία εμπλοκή της χώρας». Από το μπλοκ ακούστηκαν αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση, ενάντια σε ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας, αλλά και ενάντια στον άδικο και επικίνδυνο πόλεμο στην Ουκρανία.
Η διαδήλωση κατέληξε στο παλιό Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, όπου οι παλαιστίνιοι μίλησαν με τη ντουντούκα στον κόσμο και έστειλαν μήνυμα αποφασιστικότητας να συνεχιστεί η κοινή προσπάθεια για να δυναμώσει το αντιιμπεριαλιστικό κίνημα αλληλεγγύης στο λαό της Παλαιστίνης και στους λαούς του κόσμου. Οι «Οργανώσεις – Συλλογικότητες της Θεσσαλονίκης» ετοιμάζουν νέες δράσεις και κινητοποιήσεις για το επόμενο διάστημα.










Δεν υπάρχουν σχόλια: