ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΣΦΑΓΗΣ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ | ΝΑ ΤΗ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ | ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ | ΑΠΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ | ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ: ΑΘΗΝΑ (7/10), ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (5/10), ΞΑΝΘΗ (5/10), ΒΟΛΟΣ (5/10), ΧΑΝΙΑ (5/10), ΠΑΤΡΑ (5/10), ΓΙΑΝΝΕΝΑ (8/10), ΗΡΑΚΛΕΙΟ (5/10), ΤΡΙΚΑΛΑ (5/10), ΚΑΡΔΙΤΣΑ (7/10), ΛΑΡΙΣΑ (7/10)

03 Οκτωβρίου 2024

ΛΑΡΙΣΑ | Συγκέντρωση αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη την Δευτέρα 7/10



Συμπληρώνεται ένας χρόνος από την εγκληματική πολιτική του Ισραήλ και την γενοκτονία στην Γάζα. Το κράτος τρομοκράτης Ισραήλ δεν σταμάτα όμως εκεί, καθώς συνεχίζει το δολοφονικό έργο, εξαπολύοντας επιθέσεις στους λαούς που αντιστέκονται, άλλα και γενικευμένη χερσαία επίθεση απέναντι στον λαό του Λιβάνου.

Οι επιθέσεις των σιωνιστών του Ισραήλ κατά του λιβανέζικου λαού, η δολοφονία του ηγέτη της Χεσμπολάχ Χασάν Νασράλα, η τρομοκρατική επίθεση της Μοσάντ με τους βομβητές στην Βηρυτό, άλλα και η επίθεση του Ισραήλ σε Υεμένη και Συρία, οδηγούν σε μια γενικευμένη σύρραξη στη Μέση Ανατολή με ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Βασικός εμπρηστής στην Μέση Ανατολή είναι το κράτος τρομοκράτης του Ισραήλ, που διεξάγει γενοκτονία απέναντι στους λαούς της περιοχής, με την σφραγίδα των ιμπεριαλιστών ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της Ε.Ε. – καθώς και των τοπικών συνεργατών τους, όπως και η Ελλάδα. Η κλιμακούμενη επιθετικότητα του Ισραήλ, δεν αφήνει περιθώρια αμφιβολίας: οι νατοϊκές δυνάμεις, με τις ΗΠΑ στο τιμόνι, βρίσκονται ένα βήμα πριν την άμεση εμπλοκή.

Η κυβέρνηση της ΝΔ είναι συνένοχη στο έγκλημα, στηρίζοντας ανοιχτά τους σιωνιστές του Ισραήλ, το ναζιστικό- φασιστικό καθεστώς της Ουκρανίας, εμπλέκοντας την χώρα μας στα πολεμικά σχέδια του ευρωατλαντισμού σε όλα τα μέτωπα. Παράλληλα η κυβέρνηση έχει μετατρέψει κάθε γωνία της Ελλάδας όπως και την πόλης της Λάρισας σε ένα απέραντο Νατοϊκό φυλάκιο.

Η φρεγάτα ΥΔΡΑ παραμένει στην Ερυθρά Θάλασσα με την επιχείρηση ΑΣΠΙΔΕΣ να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, ενώ έρχονται στην δημοσιότητα ότι αεροσκάφη AWACS προερχόμενα από την Ελλάδα συμμετείχαν σε στρατιωτική επιχείρηση του Ισραήλ εναντίον της Βηρυτού παρέχοντας κρίσιμες πληροφορίες και εικόνα της περιοχής στο Ισραήλ.

Επίσης το Υπουργείο Άμυνας της Μεγάλης Βρετανίας ομολόγησε την εμπλοκή του στη στήριξη του Ισραήλ κατά την αναχαίτιση ιρανικών πυραύλων, αναφέροντας ότι δύο μαχητικά αεροσκάφη Typhoon και ένα αεροσκάφος ανεφοδιασμού Voyager απογειώθηκαν από τη βάση Ακρωτηρίου στην Κύπρο. Αυτή η δήλωση αποκαλύπτει ξεκάθαρα τον επικίνδυνο ρόλο των ξένων στρατιωτικών βάσεων σε Ελλάδα και Κύπρο, οι οποίες λειτουργούν ως προκεχωρημένα φυλάκια για ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στην περιοχή.

Είναι αναγκαίο όσο ποτέ άλλοτε να αναπτυχθεί στη χώρα μας ένα παλαικο κίνημα αντίστασης απέναντι στα σχέδια των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ -ΕΕ – Ισραήλ αλλά και ένα αντινατοικό - αντιιμπεριαλιστικό κίνημα, για την την απεμπλοκή της χώρας μας από τους σχεδιασμούς του ευρωατλαντισμού, στέλνοντας σινιάλο αλληλεγγύης στον λαό της Παλαιστίνης και του Λιβάνου, αλλά και σε όλη την δίκαιη ένοπλη αντίσταση σε κάθε μεριά του πλανήτη.

Καλούμε την Δευτέρα 7/10 στις 19:30 σε Συγκέντρωση στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας

ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΑ ΝΑΤΟΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ
ΑΜΕΣΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΩΝ ΣΧΕΣΩΝ ΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ-ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗ ΙΣΡΑΗΛ
ΕΞΩ ΟΙ ΝΑΤΟΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΑΠΌ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΉ ΚΑΙ ΛΕΒΑΝΕΖΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

Αριστερές οργανώσεις & συλλογικότητες Λάρισας

Δεν υπάρχουν σχόλια: