ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΣΦΑΓΗΣ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ | ΝΑ ΤΗ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ | ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ | ΑΠΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ | ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ: ΑΘΗΝΑ (7/10), ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (7/10), ΓΙΑΝΝΕΝΑ (8/10), ΚΑΡΔΙΤΣΑ (7/10), ΛΑΡΙΣΑ (7/10), ΣΑΜΟΣ (9/10)

04 Οκτωβρίου 2024

XANIA | "Seven Jewish Children" στο εργατικό κέντρο-Τα δάκρυα να γίνουν πάλη!

 

Με επιτυχία και σημαντική συμμετοχή κόσμου, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του θεατρικού μονόλογου "Seven Jewish Children" ένα έργο για τη Γάζα, που διοργάνωσε η Πρωτοβουλία Αντίστασης. Στη μεγάλη αίθουσα του εργατικού κέντρου, η εκδήλωση άνοιξε με τοποθέτηση εκ μέρους της Πρωτοβουλίας Αντίστασης για τις επικίνδυνες εξελίξεις στη περιοχή, την εμπλοκή της χώρας στα σχέδια των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και την πάλη των λαών.

Η  Νικολέττα Παναγιώτου ερμήνευσε τον συγκλονιστικό θεατρικό μονόλογο, αγγίζοντας όλους τους παρεβρισκόμενους. Το έργο διάρκειας 40 λεπτών, περιγράφει την καταπίεση του Παλαιστινιακού λαού, παρουσιάζοντας το μέσα από διήγήσεις των Ισραηλινών εποίκων. 

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με παρεμβάσεις από συμμετέχοντες. 

Στη πολή που η ύπαρξη της νατοϊκής βάσης της Σούδας επιβάλλει την απέλαση αριστερών καλλιτεχνών (Grup Yorum), η παρουσίαση ενός θεατρικού για το δράμα του Παλαιστινιακού λαού αποτελεί από μόνη της μια πολιτική πράξη κόντρα στη κυρί αρχη πολιτική. Όμως, δε φτάνει. "Τα δάκρυα να γίνουν πάλη", ειπώθηκε εύστοχα σε μια τοποθέτηση μετά την παράσταση. Αυτό είναι το ζητούμενο για τον κόσμο της δουλειάς και στη πόλη μας. Να οργανώσει την πάλη του σε όλα τα επίπεδα, να βάλει φραγμό στην πολιτική που τον σέρνει βαθιά στη φωτιά του πολέμου των ιμπεριαλιστών. Σε μια περίοδο που οι κίνδυνοι από την εμπλοκή της χώρας αυξάνονται δραματικά, είναι επιτακτική ανάγκη να αναμετρηθούμε με τις δυσκολίες, να γίνουν βήματα συγκρότησης αντιπολεμικού-αντιιμπεριαλιστικού κινήματος. Σε αυτό θα συμβάλει και με όλες της τις δυνάμεις η Πρωτοβουλία Αντίστασης.

Εδώ η συνέντευξη που έδωσε στην ΕΡΤ Χανίων η Νικολέττα Παναγιώτου

Επόμενο ραντεβού, η διαδήλωση του Σαββάτου 5/10 στις 12μμ στην πλατεία Αγοράς.


Δεν υπάρχουν σχόλια: