ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΣΦΑΓΗΣ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ | ΝΑ ΤΗ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ | ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ | ΑΠΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ | ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ: ΑΘΗΝΑ (7/10), ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (7/10), ΓΙΑΝΝΕΝΑ (8/10), ΚΑΡΔΙΤΣΑ (7/10), ΛΑΡΙΣΑ (7/10), ΣΑΜΟΣ (9/10)

04 Οκτωβρίου 2024

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ | ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ

Εργαζόμενος – συνάδελφος διασωληνωμένος! Ρισκάρουν τις ζωές μας! 

Κάτω ο σύγχρονος εργασιακός και κοινωνικός μεσαίωνας! 

Νέο εργατικό ατύχημα – εργοδοτικό έγκλημα, αυτή τη φορά με εργαζόμενο του Δήμου Ηγουμενίτσας, έρχεται να προστεθεί στη μακρά λίστα και να υπενθυμίσει σε τι συνθήκες δουλεύουν πλέον οι εργαζόμενοι και πως οι ζωές μας δεν μετράνε για το σάπιο σύστημα.

Την Τετάρτη το πρωί ο εργαζόμενος με ειδικότητα ελαιοχρωματιστή, ενώ έριχνε μπετό !!! ένιωσε αδιαθεσία και πόνο στο στήθος. Μεταφέρθηκε αρχικά στο ΤΕΠ Ηγουμενίτσας από συναδέλφους και από εκεί στο νοσοκομείο Φιλιατών οπού διασωληνώθηκε, και εσπευσμένα στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ιωαννίνων. Η κατάσταση του είναι κρίσιμη.

Σε όλους τους Δήμους της χώρας έτσι και στον δικό μας, όχι απλά δεν τηρούνται τα απαραίτητα μέτρα προστασίας αλλά …για να βγει η δουλειά, οι εργαζόμενοι με ευθύνη των Δήμων και όχι δική τους, δουλεύουν σε όποιο πόστο απαιτούν τα έργα με κίνδυνο τελικά την ίδια τους τη ζωή! Για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού φυσικά ουδείς λόγος, ενώ και ο συγκεκριμένος εργαζόμενος έχει προσληφτεί με το πρόγραμμα 55 – 65 ετών.

Και οι Δήμοι λοιπόν πρωτοστατούν στην εφαρμογή του σύγχρονού εργασιακού Μεσαίωνα και εφαρμόζουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την επίθεση όλων των Κυβερνήσεων απέναντι στους εργαζόμενους αποτελώντας το μακρύ χέρι του Κράτους σε τοπικό επίπεδο. Άλλωστε πρόκειται για δυνάμεις των κομμάτων που κυβερνούν διαχρονικά τη χώρα και φέρουν την ευθύνη των εγκλημάτων. Καμία αυταπάτη όμως δεν πρέπει να καλλιεργείται στους υπαλλήλους πως με καλύτερη διαχείριση των δήμων θα μειωνόταν αυτά τα περιστατικά ή και δεν θα υπήρχαν. Ο μόνος τρόπος να αναγκαστούν να πάρουν μέτρα προστασίας και να κάνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού είναι ο μαζικός – οργανωμένος αγώνας όλων των εργαζομένων. Πρέπει να παρθούν αποφάσεις αγώνα και καταγγελίας της εργασιακής ζούγκλας που να δίνουν τη δυνατότητα να εκφραστεί η οργή και η αγανάκτηση στο δρόμο!

ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ

ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

ΜΟΝΙΜΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΚΑΤΩ Ο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΣ ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ

ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: