ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΣΦΑΓΗΣ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ | ΝΑ ΤΗ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ | ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ | ΑΠΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ | ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ: ΑΘΗΝΑ (7/10), ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (5/10), ΞΑΝΘΗ (5/10), ΒΟΛΟΣ (5/10), ΧΑΝΙΑ (5/10), ΠΑΤΡΑ (5/10), ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ (3/10), ΓΙΑΝΝΕΝΑ (8/10), ΗΡΑΚΛΕΙΟ (5/10)

02 Οκτωβρίου 2024

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ | Πολυτεχνείο Κρήτης: Οι λαοί δεν έχουν ανάγκη από προστάτες! Ή μήπως έχουν;

Δεν έχει φρένα η δεξιά πορεία της Ενωτικής Πρωτοβουλίας (ΛΑΕ).

Μετά το λευκό σε πρόταση των Αγωνιστικών Κινήσεων για κινητοποίηση για το Παλαιστινιακό και την εμπλοκή της χώρας μας την περίοδο του φοιτητικού αγώνα ενάντια στα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια, με τη γενοκτονία σε πλήρη εξέλιξη, αυτή τη φορά ξεπέρασαν εαυτούς.

Στο ψήφισμα που κατέθεσαν για το συλλαλητήριο για την Παλαιστίνη όπου καλούν, από την προηγούμενη εβδομάδα,  σωματεία και φορείς της πόλης , το ψήφισμα της Ενωτικής Πρωτοβουλίας  καλεί την ελληνική κυβέρνηση και την ΕΕ να πάρουν πρωτοβουλία για να σταματήσει η σφαγή στη Γάζα! Πάλι καλά που δεν κάλεσαν τις ΗΠΑ και το Ισραήλ θα πούμε εμείς!

Συγκεκριμένα γράφεται στο ψήφισμα: «Η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλία, με την ενεργό συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για να σταματήσει η γενοκτονία στην περιοχή και όχι να κωφεύουν».

Να τους ενημερώσουμε ότι η ελληνική κυβέρνηση, στρατευμένη στα πολεμικά σχέδια των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ δεν κωφεύει. Στηρίζει με νύχια και δόντια το κράτος-δολοφόνο για να πνίξει στο αίμα τη Γάζα και το Λίβανο, καθώς είναι " σύμμαχος" καθ υπόδειξη των ΗΠΑ. Στέλνει  καύσιμα στον Ισραηλινό Στρατό, του παραχωρεί τον εναέριο χώρο για να κάνει ασκήσεις βομβαρδισμού ενώ πάνω από όλα η  αμερικανονατοϊκή βάση της Σούδας (λίγα χιλιόμετρα από το Πολυτεχνείο) είναι το βασικό ορμητήριο για τη στήριξη της σφαγής.

Να τους ενημερώσουμε ότι η ΕΕ δεν πάσχει από κώφωση αλλά είναι υπέρ του "δικαιώματος του Ισραήλ στην αυτοάμυνα" δηλαδή υπέρ της γενοκτονίας που εξελίσσεται στη Γάζα και στη Δυτική Όχθη. Άλλωστε έμπρακτα καλύπτει τα νώτα του κράτους-δολοφόνου στην Ερυθρά Θάλασσα με αποστολή πολεμικού στόλου εδώ και 6 μήνες (όπου συμμετέχει και ελληνική φρεγάτα). Διώκει όποιον διαδηλώνει για να σταματήσει η σφαγή, ενώ ποινικοποιεί ακόμα και την Παλαιστινιακή σημαία.  Μάλιστα, πριν από λίγες μέρες, ο θίασος που αποκαλείται ευρωκοινοβούλιο εξέδωσε ψήφισμα απαιτώντας την κλιμάκωση του πολέμου στην Ουκρανία, ξεπερνώντας ακόμα και τον Ζελένσκι!

Τα κροκοδείλια δάκρυα που ρίχνουν ανά καιρούς, που δε ξεγελούν κανέναν, πιάνουν μάλλον  τόπο στους συγγραφείς του ψηφίσματος για το συλλαλητήριο για την Παλαιστίνη.

Οι αυταπάτες για το ρόλο των ιμπεριαλιστών, της εξαρτημένης ντόπιας αστικής τάξης κάνουν μεγάλη ζημιά στο αντιπολεμικό κίνημα. Δυστυχώς δεν είναι οι μόνοι. Πρώτος και καλύτερος ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Αλαβάνος, μόλις προχτές καλεί την ΕΕ να ακούσει και να πάρει θέση (βλ. https://thecaller.gr/politiki/alavanos-oi-krisimes-exelixeis-epivalloyn-amesi-stirixi-kai-allileggyi-sto-lao-tis-palaistinis/).  Ας σταματήσουνε να ψάχνουνε προστάτες που τάχα θα μας σώσουν από τον πόλεμο. Ας επενδύσουμε τις δυνάμεις μας για την ανάπτυξη του αντιπολεμικού-αντιιμπεριαλιστικού κινήματος των λαών, κόντρα σε αυτούς που τους σέρνουν στα μεγαλύτερα σφαγεία.

Όλοι στο συλλαλητήριο το Σάββατο 5/10 στην πλατεία Αγοράς. Όχι φυσικά για να πάρουν θέση τα καθάρματα της ΕΕ, της ελληνικής κυβέρνησης κτλ. Ξέρουμε πολύ καλά που στέκονται.

Αλλά για να ακουστεί η δικιά μας θέση!

Είμαστε με τους  λαούς και όχι με τους φονιάδες τους!

  • ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ !
  • ΟΙ ΛΑΟΙ ΔΕΝ έχουν ανάγκη από προστάτες!
  • Καμία εμπλοκή της χώρας στη σφαγή!
  • Έξω οι βάσεις και το ΝΑΤΟ!



Δεν υπάρχουν σχόλια: