ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΣΦΑΓΗΣ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ | ΝΑ ΤΗ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ | ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ | ΑΠΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ | ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ: ΑΘΗΝΑ (7/10), ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (5/10), ΞΑΝΘΗ (5/10), ΒΟΛΟΣ (5/10), ΧΑΝΙΑ (5/10), ΠΑΤΡΑ (5/10), ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ (3/10), ΓΙΑΝΝΕΝΑ (8/10), ΗΡΑΚΛΕΙΟ (5/10)

02 Οκτωβρίου 2024

Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών | Αργίες και απολύσεις επιβάλλουν τα πειθαρχικά. ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ

Τρεις συνάδελφοι, μέλη της ΕΛΜΕ Πειραιά, που τους έχουν ασκηθεί διώξεις, κινδυνεύουν να απολυθούν.

Ο συνάδελφος Γιώργος Καββαδίας (πρώην μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά, μέλος των Παρεμβάσεων και της Ενότητας Αντίστασης Ανατροπής Πειραιά), διώκεται γιατί εξέφρασε δημόσια τη γνώμη του και άσκησε κριτική στην κυβέρνηση και την διοίκηση. 

Η συναδέλφισσα Χρύσα Χοτζόγλου (μέλος των Αγωνιστικών Κινήσεων Εκπαιδευτικών και της Ενότητας Αντίστασης Ανατροπής Πειραιά) διώκεται  γιατί συμμετείχε σε κοινή κινητοποίηση με μαθητές στο σχολείο της ενάντια σε αξιολογική διαδικασία.

Καλούνται και οι δυο σε ακρόαση από το πειθαρχικό της ΠΔΕ Αττικής, το οποίο θα γνωμοδοτήσει για το αν θα βγουν σε δυνητική αργία μέχρι να γίνει το κανονικό πειθαρχικό.

Αντίστοιχη κίνηση αναμένεται για τον συνάδελφο Δημήτρη Χαρτζουλάκη (μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά, των Αγωνιστικών Κινήσεων Εκπαιδευτικών και της Ενότητας Αντίστασης Ανατροπής Πειραιά), ο οποίος διώκεται γιατί πήγε στο σχολείο της Χρύσας Χοτζόγλου, με την ιδιότητα του μέλους του ΔΣ της ΕΛΜΕ, για να συμπαρασταθεί στην κινητοποίηση εκπαιδευτικών και μαθητών. Επειδή είναι αναπληρωτής, κινδυνεύει με απευθείας απόλυση.

Την τελική απόφαση θα την πάρει ο ίδιος ο υπουργός. Κυβέρνηση και ΥΠΑΙΘ θα επιδιώξουν να προχωρήσουν σε ποινές για να κάμψουν τις αντιστάσεις, να λειτουργήσουν παραδειγματικά μπροστά στην όλη βιομηχανία διώξεων που έχει στηθεί και απλωθεί σε κάθε γωνιά της χώρας. Αυτή η εξέλιξη δένει με όλα τα πειθαρχικά και τις απειλές προς τους συναδέλφους που συμμετέχουν στην Απεργία Αποχή και στις αποφάσεις των σωματείων τους. Συνδέεται με όλους τους αντισυνδικαλιστικούς νόμους που έχουν ψηφιστεί όλα αυτά τα χρόνια!

Αποτελεί ένα ΝΕΟ πρωτοφανές βήμα στην επίθεση απέναντι στον κλάδο. Μια πρόκληση που πρέπει να απαντηθεί ΑΜΕΣΑ με απεργιακή κινητοποίηση. Όταν η κυβέρνηση μας απαγορεύει τον ΑΓΩΝΑ, το δικαίωμα στην ΑΠΕΡΓΙΑ και στη ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ, είναι ευθύ χτύπημα στη ίδια τη λειτουργία των σωματείων σαν όργανα πάλη των εργαζομένων. Για αυτό και εμείς απαντάμε στον ΔΡΟΜΟ!

Μας πέταξαν το γάντι και ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ

Να γίνουν μαζικές συγκεντρώσεις και ΑΠΕΡΓΙΑ σε όλη τη χώρα την επόμενη εβδομάδα

Να πάρουν θέση οι ομοσπονδίες και τα σωματεία

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ, ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ, ΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!

Προχωράμε ΑΜΕΣΑ σε κινητοποιήσεις:

·      ΜΑΖΙΚΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ-ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΕΜΠΤΗ 10/10, 13:00 στα Προπύλαια. Στάση εργασίας 11:00-14:00.

Καλούμε ΟΛΕΣ τις ΕΛΜΕ και ΟΛΟΥΣ τους ΣΕΠΕ, αλλά και κάθε σωματείο να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής. Καλούμε τη συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ (5/10) να πάρουν απόφαση για το ζήτημα. Να καλεστεί συμπληρωματική στάση 08:00-11:00. ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΕΡΓΙΑ

·      Συγκέντρωση στις 23/10, 11πμ που θα γίνει η ΑΚΡΟΑΣΗ της Χρύσα Χοτζόγλου και μαζική διαδήλωση.



Δεν υπάρχουν σχόλια: