ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΣΦΑΓΗΣ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ | ΝΑ ΤΗ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ | ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ | ΑΠΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ | ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ: ΑΘΗΝΑ (7/10), ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (5/10), ΞΑΝΘΗ (5/10), ΒΟΛΟΣ (5/10), ΧΑΝΙΑ (5/10), ΠΑΤΡΑ (5/10), ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ (3/10)

01 Οκτωβρίου 2024

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ | Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΚΑΙΕΙ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ ΘΑ ΒΡΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ!


Η μικρή πύρινη εστία στην περιοχή Ροζενά Κορινθίας που εξελίχθηκε σε καταστροφική φωτιά αποκάλυψε για άλλη μια φορά το πραγματικό πρόσωπο της κυβερνητικής πολιτικής και το διαρκές έγκλημα σε βάρος του λαού. Στην λίστα των εγκλημάτων, που διαρκώς μεγαλώνει, μπαίνουν και τα χιλιάδες στρέμματα καμένης γης, δάσους και υποδομών. Μαζί με το βιός των κατοίκων της περιοχής, χάθηκαν και οι ζωές δύο ανθρώπων από το Πιτσά, που έτρεξαν να βοηθήσουν, εθελοντικά, στην κατάσβεση της πυρκαγιάς που εξαπλωνόταν. Οι δύο νέοι που χάθηκαν γνωρίζανε καλά το μέγεθος της κυβερνητικής αδιαφορίας και έδωσαν τη μάχη με τις φλόγες, μαζί με τους κατοίκους της περιοχής. Η μάχη αυτή όμως είναι ανισότιμη, γιατί οι μικρές εστίες μετατρέπονται σε πυρκαγιές από τις πολιτικές που καίνε, ρημάζουν και καταστρέφουν!

Κυβέρνηση και κυρίαρχοι, νέες «δικαιολογίες» προσπαθούν να βρουν για τα φονικά και καταστροφικά αποτελέσματα μιας πυρκαγιάς που δεν ξέσπασε μέσα στο κατακαλόκαιρο, σε μια χώρα «ξεχαρβαλωμένη» απ΄ τον εξαρτημένο της, απ΄ τα ξένα αφεντικά, χαρακτήρα και με το λαό αφημένο στη «μοίρα του». Τα ευθυγραμμισμένα με την κυβέρνηση, αστικά ΜΜΕ μιλούν για τους «ισχυρούς ανέμους που δεν βοηθούν στην κατάσβεση», ο Κικίλιας θα τα βάλει με το «μικροκλίμα» που δημιουργεί η φωτιά, με τα δύσβατα σημεία της περιοχής, αλλά και με τους κατοίκους που δεν υπακούουν στα μηνύματα του 112…

 Όλα γίνονται για να κρυφτεί η αλήθεια των ανεπαρκών μέσων πυρόσβεσης και της κυρίαρχης πολιτικής, που στο βωμό του κέρδους και των σχεδιασμών του συστήματος (δεν ξεχνάμε και τις μνημονιακές αποφάσεις), έχει διαλύσει τις υποδομές πρόληψης και πυροπροστασίας!

Ο λαός της Κορινθίας, αβοήθητος, μπροστά στην καμένη του περιουσία, συσσωρεύει οργή και αγανάκτηση για την πολιτική που έβαλε φωτιά στην περιοχή του. Όπως συνέβηκε με τις πυρκαγιές στο Μάτι, στην Δαδιά, στη Β.Α. Αττική, με τις πλημμύρες στη Θεσσαλία και παλαιότερα στη Μάνδρα. Είναι η πολιτική που αδιαφορεί για τις ανθρώπινες ζωές, που τις καίει και τις πνιγεί, που τις στέλνει σε ταξίδι χωρίς επιστροφή, όπως στα Τέμπη. 

Αυτή η οργή πρέπει να μετατραπεί σε οργάνωση, σε αγώνα και διεκδίκηση, για μια ζωή που μας αξίζει, για μια ζωή που δεν θα παίζεται «κορόνα - γράμματα»  για να εξασφαλιστούν τα κέρδη των ντόπιων και ξένων εκμεταλλευτών του λαού μας! 

Στηριγμένοι στις ίδιες μας τις δυνάμεις, με συνελεύσεις, με κινητοποιήσεις, με αγώνες, να απαιτήσουμε:

ΑΜΕΣΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΤΩΝ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ!

ΑΠΟΚΑΤΑΣΑΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΖΗΜΙΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΚΛΗΘΕΙ!

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ - ΚΑΙ ΟΧΙ ΨΕΥΤΙΚΑ - ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ!


ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ


1/10/2024


Δεν υπάρχουν σχόλια: