ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΣΦΑΓΗΣ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ | ΝΑ ΤΗ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ | ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ | ΑΠΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ | ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ: ΑΘΗΝΑ (7/10), ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (5/10), ΞΑΝΘΗ (5/10), ΒΟΛΟΣ (5/10), ΧΑΝΙΑ (5/10), ΠΑΤΡΑ (5/10), ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ (3/10)

01 Οκτωβρίου 2024

Θεσσαλονίκη | Ανταπόκριση από την Εκδήλωση-Συζήτηση του Συντονισμού Οργανώσεων και Συλλογικοτήτων για την Παλαιστίνη



Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 30 του Οκτώβρη η Εκδήλωση-Συζήτηση του Συντονισμού Οργανώσεων και Συλλογικοτήτων για την Παλαιστίνη. Πολλές δεκάδες αγωνιστές-αγωνίστριες του αντιπολεμικού-αντιιμπεριαλιστικού κινήματος της πόλης γέμισαν την αίθουσα «Αβραάμ Μπεναρόγια» του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.






Αρχικά, έγινε απολογισμός δράσης του Συντονισμού, στον οποίο τονίστηκε, παρά τις αντικειμενικές και υποκειμενικές αδυναμίες και ανεπάρκειες του, η πρωτοπόρα δράση του στην πόλη ένα χρόνο τώρα, δίνοντας την ευκαιρία σε εκατοντάδες και χιλιάδες εργαζόμενους και νεολαίους να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στον παλαιστινιακό λαό και την ηρωική του αντίσταση.

Στη συνέχεια πήρε τον λόγο μέλος της Παλαιστινιακής Κοινότητας της Θεσσαλονίκης αλλά και οι οργανώσεις- συλλογικότητες που συμμετέχουν στον Συντονισμό (ΔΕΑ, ΚΚΕ(μ-λ), ΛΑΕ, ΝΑΡ, ΟΚΔΕ, ΔΙΑΡΚΗΣ ΑΓΩΝΑΣ). Όλες οι πλευρές καταδίκασαν τη γενοκτονία που επιχειρεί το σιωνιστικό κράτος του Ισραήλ σε βάρος του παλαιστινιακού λαού, με ιδιαίτερη ένταση τον τελευταίο χρόνο. Τόνισαν τον κίνδυνο επέκτασης της πολεμικής σύγκρουσης στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής μετά από τις τελευταίες επιθέσεις του σιωνιστικού κράτους ενάντια στη Χεζμπολάχ και τον Λίβανο. Καταδίκασαν και κατήγγειλαν τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης, που ευθυγραμμίζεται πλήρως με τα δολοφονικά σχέδια των Αμερικάνων και Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών, προσφέροντας κάθε βοήθεια στο κράτος-τρομοκράτη του Ισραήλ. Επισημάνθηκε η ανάγκη συνέχισης , διεύρυνσης και αναβάθμισης της δράσης του Συντονισμού το επόμενο διάστημα. Στην κατεύθυνση αυτή ήταν πολύ θετική η τοποθέτηση οργανώσεων , σχήματος γειτονιάς, αλλά και πρωτοβάθμιων σωματείων, που εκδήλωσαν την πρόθεσή τους να συμμετέχουν στον Συντονισμό και τις δράσεις του. Η εκδήλωση έκλεισε με το κάλεσμα συμμετοχής στην πορεία αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό το Σάββατο, 5 του Οκτώβρη με συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου.




 



Δεν υπάρχουν σχόλια: