ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΣΦΑΓΗΣ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ | ΝΑ ΤΗ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ | ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ | ΑΠΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ | ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ: ΑΘΗΝΑ (7/10), ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (5/10), ΞΑΝΘΗ (5/10), ΒΟΛΟΣ (5/10), ΧΑΝΙΑ (5/10), ΠΑΤΡΑ (5/10), ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ (3/10), ΓΙΑΝΝΕΝΑ (8/10), ΗΡΑΚΛΕΙΟ (5/10)

02 Οκτωβρίου 2024

Μοναστήρι Αγ. Γεωργίου Φενεού: "οίκος του Θεού" ή κέντρο αντικομμουνισμού;

Πάνω από την τεχνητή λίμνη Δόξα, στην Κορινθία, δεσπόζει το περί ου ο λόγος μοναστήρι. Μπαίνοντας στον κυρίως μικρό ναό, υπάρχει πρόναος που οδηγεί με σκάλα στο fake "κρυφό σχολειό". Εντύπωση προκαλεί, ωστόσο, η καθόλου "πνευματική" και σε περίοπτη θέση ευρισκόμενη πινακίδα που αντικρίζει ο εισερχόμενος επισκέπτης. Αυτή, κατά την γνωστή φασιστοχουντοβασιλοεθνικιστική ρητορική, φροντίζει να δημιουργήσει το κατάλληλο "κλίμα"... 

Δεν γνωρίζουμε, τους ακριβείς λόγους για τους οποίους οι αναφερόμενοι 7 μοναχοί εκτελέστηκαν (αν εκτελέστηκαν) από τις δυνάμεις της Αντίστασης (ΕΛΑΣ;), επί γερμανικής κατοχής. Υποθέτουμε για την συνεργασία τους με τους ναζί κατακτητές. Πάει πολύ, ωστόσο, να κατηγορούνται οι κομμουνιστές της εποχής για τους "χιλιάδες λαϊκούς που σφαγίασαν". 

Δεν θα σηκωθούν τα πόδια να χτυπήσουν το κεφάλι!! 

Σ.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια: