ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΣΦΑΓΗΣ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ | ΝΑ ΤΗ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ | ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ | ΑΠΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ | ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ: ΑΘΗΝΑ (7/10), ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (5/10), ΞΑΝΘΗ (5/10), ΒΟΛΟΣ (5/10), ΧΑΝΙΑ (5/10), ΠΑΤΡΑ (5/10), ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ (3/10), ΓΙΑΝΝΕΝΑ (8/10)

02 Οκτωβρίου 2024

Εργαζόμενοι σε τηλεπικοινωνίες και πληροφορική: Να οργανώσουμε την πάλη μας!

ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΠΑΛΗ ΜΑΣ!
ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ!

Κανένας εφησυχασμός δεν μπορεί να υπάρχει για τους εργαζόμενους του κλάδου των τηλεπικοινωνιών-πληροφορικής καθώς η επίθεση στα δικαιώματά μας καλπάζει και θα συνεχίσει με αυξανόμενη ένταση.
Όπως ακριβώς μας διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ αναφερόμενος σε ειδικές οικονομικές ζώνες, 7ήμερη λειτουργία των επιχειρήσεων, σφίξιμο ακόμα περισσότερο των δημοσιονομικών μέτρων, νέο πετσόκομμα του επιδόματος ανεργίας, άρνηση αύξησης του κατώτατου μισθού. 

Οι εργαζόμενοι του κλάδου βιώνουμε μια εξαντλητική καθημερινότητα με τις ατελείωτες απλήρωτες υπερωρίες και τους εντατικούς ρυθμούς δουλειάς, όπου το διάλειμμα πλέον θεωρείται προνόμιο ή μετράει έξτρα στο ωράριο με τη θέσπιση των 8,5 ωρών εργασίας. Εργαζόμαστε κάτω από τον φόβο της απόλυσης με τις συνεχείς αξιολογήσεις για την αποδοτικότητά μας, βάζοντάς μας άπιαστους στόχους για να απολύσουν όσους πιο πολλούς μπορούν και να εξαντλήσουν αυτούς που απομένουν. Δουλεύουμε μέσα στην επισφάλεια με 2μηνες-3μηνες συμβάσεις, και πολλές φορές μέσω εργολάβου για να δυσκολέψουν ακόμα περισσότερο τις εργασιακές μας σχέσεις. Παίρνουμε χαμηλούς μισθούς, που μας εξωθούν στην 6ήμερη εργασία σε 2 ή και περισσότερους εργοδότες για να τα βγάλουμε πέρα. Και πλέον όταν ζητάμε αύξηση, ξεδιάντροπα τα αφεντικά μας λένε ότι είναι προνόμιο να δουλεύεις σε 1 δουλειά και αν θες αύξηση να πας να δουλέψεις και αλλού! Μην είσαι τεμπέλης! Ένα επιχείρημα που εκφράζεται από όλο τον συρφετό του συστήματος και την ηγεσία της ΓΣΕΕ φυσικά, ώστε να ρίξει στις πλάτες μας την ευθύνη της φτώχειας μας και να μη μπορούμε να σηκώσουμε κεφάλι από την εξάντληση! Ενώ την ίδια στιγμή η εργοδοσία θα θησαυρίζει εις βάρος μας.

Να απαιτήσουμε να ζούμε με αξιοπρέπεια από μία δουλειά με 8ωρο-5ήμερο! Να απαιτήσουμε πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς μας! Αυτό που χρειαζόμαστε για να βγούμε απ’ αυτή την απάνθρωπη καθημερινότητα που μας έχουν επιβάλει, είναι πραγματικούς, μαζικούς αγώνες. Οργάνωση στο σωματείο μας. Συλλογική διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας. Κεντρική αντιπαράθεση με τις κυβερνητικές επιλογές, τους αντεργατικούς νόμους, το χτύπημα του ελεύθερου συνδικαλισμού, τις διώξεις και τις απολύσεις. Κυβέρνηση και κεφάλαιο επιστρατεύουν την τρομοκρατία, την απαγόρευση της απεργίας, τον ασφυκτικό έλεγχο των σωματείων μας, για να μας εξαναγκάζει σε συνθήκες σκλαβιάς. Εμείς πρέπει να χτίσουμε τις δικές μας δυνάμεις, για την αντίσταση στην επίθεση που δεχόμαστε και τη διεκδίκηση δουλειάς και ζωής με δικαιώματα.
 
Οι μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις των συναδέλφων μας στα τηλεφωνικά κέντρα αποτελούν φωτεινό παράδειγμα για όλο τον κλάδο!

Οι συνάδελφοί μας στα τηλεφωνικά κέντρα έδωσαν έναν πολύμηνο και δύσκολο αγώνα κόντρα στην τρομοκρατία που εξαπέλυσε η εργοδοσία. Μέσα σε αυτό το διάστημα πάλεψαν για αυξήσεις, μόνιμη και σταθερή δουλειά προχωρώντας σε ίδρυση επιχειρησιακών σωματείων στις εταιρίες που δεν υπήρχαν και έδειξαν τη δύναμη που έχουν οι εργαζόμενοι όταν οργανώνονται στη βάση των αναγκών τους. Το πρώτο βήμα έγινε, αλλά θα πρέπει να πάμε ένα βήμα παραπάνω! Να ενωθούμε όλοι οι εργαζόμενοι του κλάδου ενάντια στη σκλαβιά που θέλουν να μας επιβάλουν και να διεκδικήσουμε πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς μας και ΣΣΕ! Κόντρα στις υποταγμένες ηγεσίες ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, κόντρα στον εικονικό συνδικαλισμό που προωθείται και καταλήγει να διαμορφώνει ακόμα περισσότερα αδιέξοδα και απογοήτευση. Να φτιάξουμε τους όρους συλλογικής οργάνωσης και δράσης, όπου δεν υπάρχουν.

Και να αγωνιστούμε, με ενότητα κι αποφασιστικότητα, για τις δικές μας ανάγκες.
  • Συλλογικές Συμβάσεις με πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς, που να καλύπτουν το κόστος ζωής
  • Κάτω τα χέρια απ’ το επίδομα ανεργίας!
  • Ανθρώπινες συνθήκες, δουλειά με δικαιώματα!

ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

http://taxikiporeia.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: