21 Οκτωβρίου 2024

Συγκροτήθηκε η Πρωτοβουλία ενάντια στις διώξεις-απολύσεις των εκπαιδευτικών και στην Πάτρα

Συγκροτήθηκε η Πρωτοβουλία ενάντια στις διώξεις-απολύσεις των εκπαιδευτικών έπειτα από ανοιχτή συζήτηση που έγινε στο στέκι "Ανάστροφα" καταλήγοντας στην πραγματοποίηση παρεμβάσεων-κινητοποιήσεων και την διαμόρφωση της παρακάτω ανακοίνωσης:

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ

Εδώ και μήνες οι εκπαιδευτικοί Δημήτρης Χαρτζουλάκης , Χρύσα Χοτζόγλου και Γιώργος Καββαδίας διώκονται από την κυβέρνηση με κίνδυνο την απόλυση για το γεγονός πως εξέφρασαν, διαμέσου συλλογικών αγώνων, την αντίθεσή τους στην διαδικασία της αξιολόγησης. Η επικείμενη απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου Αττικής, στις 23/10, από την στιγμή που θέτει επί της τραπέζης την δυνατότητα της απόλυσης, η οποία διατυπώνεται εξωραϊσμένα ως «δυνητική αργία», επιταχύνει μια διαδικασία εκκαθάρισης του χώρου της εκπαίδευσης από την αγωνιστική συνδικαλιστική δράση.

Οι παραπάνω διώξεις διενεργούνται στα πλαίσια ενός ευρύτερου κύκλου πειθάρχησης των εκπαιδευτικών σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Αχαΐα, Κιλκίς, Θεσπρωτία και αλλού, που έχει κλιμακωθεί τα τελευταία 4 χρόνια και δεν έχουν στόχο μόνο τους εργαζομένους στον τομέα της εκπαίδευσης, αλλά πλήττουν και τους μαθητές μέσω των συγχωνεύσεων τμημάτων, με το κλείσιμο ολιγομελών τμημάτων σε Επαγγελματικά και Γενικά λύκεια καθώς και με τα εκατοντάδες κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται και οι πρόσφατες διώξεις δύο Διευθυντών σε σχολεία της Πάτρας επειδή συμμετείχαν στην απεργία αποχή από την αξιολόγηση. Με αυτές τις μεθόδους η κυβέρνηση θέλει να καταστείλει τις συνδικαλιστικές αντιστάσεις και δημιουργηθεί ένα κατακερματισμένο ρευστό έδαφος που εμποδίζει την συσπείρωση των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των γονιών. Αυτές οι διώξεις πάνε χέρι-χέρι με την διαδικασία αξιολόγησης των σχολείων που προωθεί το υπουργείο για να συμμορφωθούν οι χιλιάδες εκπαιδευτικοί που απέχουν από αυτήν.

Δηλώνουμε πως πρόκειται για μια πολιτική τρομοκράτησης και καταστολής, η οποία ασφαλώς δεν περιορίζεται μόνο στον χώρο της εκπαίδευσης αλλά αφορά συνολικά το συνδικαλιστικό και λαϊκό κίνημα και εκφράζεται με την ποινικοποίηση οποιασδήποτε μορφής οργάνωσης και αγώνα ενάντια στις πολιτικές που έχουν στο στόχαστρο τα δικαιώματά μας. Θέλουν να βάλουν ξανά στον «γύψο», τις γειτονιές μας, τους χώρους εργασίας, τις σχολές και τα σχολεία μετατρέποντας τους σε χώρους που θα παρεμβαίνει μόνο το σύστημα και η κυβέρνηση με τις πολιτικές που προωθεί γι’ αυτό και δεν είναι τυχαία η τεράστια βιομηχανία συνδικαλιστικών διώξεων που έχει στηθεί στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα αλλά και στα πανεπιστήμια.

· Απέναντι στην κατάφωρη καταπάτηση των ελευθεριών μας, τον εκφοβισμό και τις απειλές τους αντιτάσσουμε την ενιαία, μαζική, αγωνιστική στήριξη των εκπαιδευτικών!

· Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στην ελεύθερη συνδικαλιστική δράση

· Όλοι οι εργαζόμενοι ανεξαρτήτως κλάδου, λαός και νεολαία να σταθούν στο πλευρό των διωκόμενων συνδικαλιστών.

· Τα σωματεία και οι σύλλογοι πρέπει να πάρουν αποφάσεις καταδίκης αυτής της πρωτοφανής ενέργειας της κυβέρνησης και να μαζικοποιήσουν όλες της προσπάθειες για την ανάκληση των διώξεων.


ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 22/10 ΚΑΙ ΩΡΑ 18:30 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΛΓΑΣ

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 23/10 ΚΑΙ ΩΡΑ 11:00 ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ




Δεν υπάρχουν σχόλια: