21 Οκτωβρίου 2024

ΓΙΑΝΝΕΝΑ- Νοσοκομεία | Διώξεις - τρομοκρατία - φασιστικοποίηση


ΔΙΩΞΕΙΣ – ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ – ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ

Όσο η πολιτική της επίθεσης προχωράει πάνω στις πλάτες των εργαζόμενων και του λαού τόσο σφίγγει και το χαλινάρι μην και τυχόν σηκώσουν κεφάλι. Η φασιστικοποίηση και το χτύπημα των δημοκρατικών δικαιωμάτων αποτελεί απαραίτητο συμπλήρωμα της κυβερνητικής πολιτικής ώστε να εξασφαλίζει με καλύτερους όρους το τσάκισμα από την αρχή κάθε προσπάθεια οργάνωσης των λαϊκών αντιστάσεων. Με ένταση στη νεολαία που στοχοποιείται και στους εργαζόμενους με το χτύπημα των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων. Οι τελευταίοι αντεργατικοί νόμοι Χατζηδάκη και Γεωργιάδη έριξαν ιδιαίτερο βάρος στον κυβερνητικό παρεμβατισμό στον συνδικαλισμό, δηλαδή στην περιστολή της δυνατότητας των εργαζόμενων να οργανωθούν στα σωματεία τους και να τα μετατρέψουν σε όργανα πάλης. Στην πραγματικότητα βρισκόμαστε ήδη ένα βήμα παραπέρα.

Σταχυολογώντας... Τον περασμένο Ιούλιο, μόνο μετά από κινητοποιήσεις η κυβέρνηση πήρε πίσω την εκδικητική απόλυση της συνδικαλίστριας μέλους του ΔΣ της ΕΝΙΘ Ψυχιάτρου Ρούλας Γεωργιάδη. Ένα μήνα πριν η πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ Αφροδίτη Ρέντζιου σέρνονταν στα δικαστήρια για συνδικαλιστική δίωξη. Τακτική που έγινε συνήθεια από την πανδημία και μετά με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ να διώκεται πότε για παρακώλυση συγκοινωνίας σε απεργιακή διαδήλωση (2022) και πότε για απείθεια που δεν συμμορφώθηκε η απεργιακή κινητοποίηση στις υποδείξεις της ΕΛΑΣ (2021). Την περίοδο της πανδημίας βέβαια οι διώξεις θέριζαν με την εκδικητική μετακίνηση και μετέπειτα απόλυση του προέδρου του Σωματείου του Αγίου Σάββα Κ.Καταραχιά και τις πειθαρχικές διώξεις για τις δημόσιες δηλώσεις τους των προέδρων σωματείων Έδεσσας Ελένης Σταυρακάκη και Γιαννιτσών Σίμου Φωστηρόπουλου.

Οι συνδικαλιστικές διώξεις έρχονται να χτυπήσουν το δικαίωμα του εργαζόμενου στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων και την προοπτική των αγώνων του. Στοχεύουν και αφορούν κυρίως συνολικά τους εργαζόμενους και το λαό και σε αυτούς απευθύνεται η τρομοκρατία.

Γιατί πρώτοι από όλους απολύονται οι εκατοντάδες συμβασιούχοι που «φεύγουν» γιατί «τέλειωσε το πρόγραμμα» ή «έληξε η σύμβαση» ή «άλλαξε ο οργανισμός» ή «τελείωσε το ΕΣΠΑ» ή γιατί «έφυγε ο εργολάβος». Όπως χιλιάδες άλλοι τρομοκρατούνται περιμένοντας αν θα ανανεώσει την σύμβαση το Υπουργείο... Όπως επειδή δεν άντεξαν την εντατικοποίηση ή δεν συμμορφώθηκαν με τις υποδείξεις οδηγήθηκαν σε παραίτηση εκατοντάδες συνάδελφοι, αν δεν απολύθηκαν όπως η γαστρεντερολόγος Τσακτσίρα Βασιλική και ο ψυχίατρος Παπακωνσταντίνου Κώστας στο νοσοκ. Χατζηκώστα.

Και το ότι οι εργαζόμενοι δεν έχουν δικαίωμα να μιλούν και πρέπει να το... «ράβουν» έδωσε να καταλάβουν σε δύο ειδικευόμενους, διοικητής νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, με στέρηση μισθού για δηλώσεις δυσαρέσκειας που έκαναν στο διάδρομο προς το πρόσωπό του λόγω υποστελέχωσης και εντέλλεσθε. Ήταν τα προεόρτια που γίνονται κανόνας με τους εργαζόμενους της 7ης ΥΠΕ να καλούνται τον περασμένο μήνα να υπογράψουν πιστοποιητικό εχεμύθειας με την διοίκηση για τη μη «δημοσιοποίηση ή αποκάλυψη» πληροφοριών που αφορούν τη λειτουργία της ΥΠΕ.

Τα χειρότερα είναι μπροστά μας μιας και με χίλιους δυο τρόπους γίνεται πιο ασφυκτική και μετρούμενη η δουλειά μας. Τα DRG εκτός από την επιπλέον δουλειά και την τιμολόγηση των υπηρεσιών έχουν και τον χαρακτήρα του ελέγχου που μαζί με την αξιολόγηση θα αποτελούν θηλιά και εκβιασμό προς τους εργαζόμενους.

Την τελευταία περίοδο έχει στηθεί μία βιομηχανία διώξεων και πειθαρχικών στο χώρο της εκπαίδευσης. Μπαράζ πειθαρχικών σε συνδικαλιστές γιατί υπερασπίζονται τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών και των μαθητών τους. Εκπαιδευτικοί που πρωτοστάτησαν την προηγούμενη περίοδο σε κινητοποιήσεις ενάντια στην Αξιολόγηση απειλούνται με απόλυση για πρώτη φορά στο δημόσιο σχολείο μετά τη Χούντα.

ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ!

Στα Γιάννενα (και πανελλαδικά) με αφορμή και επίδικο τις διώξεις των εκπαιδευτικών συγκροτήθηκε από αριστερές οργανώσεις, παρατάξεις και αγωνιστές Πρωτοβουλία Ενάντια στις Διώξεις και στις Απολύσεις. Η ανακοίνωση της πρωτοβουλίας βρίσκεται στο οπισθόφυλλο. Καλούμε σε συγκέντρωση την Τρίτη 22/10 6:30 στην Περιφέρεια.


Αναδημοσίευση από Ταξική Πορεία



Δεν υπάρχουν σχόλια: