18 Οκτωβρίου 2024

ΔΡΟΜΟΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ-ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ | Απειλούν εκπαιδευτικούς με απολύσεις για συνδικαλιστικούς λόγους. Μπορούμε να τους σταματήσουμε!


Μεγάλο κύμα διαμαρτυρίας έχει προκαλέσει το τελευταίο διάστημα η προσπάθεια της κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας συγκεκριμένα, να ποινικοποιήσει οποιαδήποτε προσπάθεια «κρατικών» υπαλλήλων να εκφράζουν ελεύθερα την γνώμη τους, να διαμαρτύρονται και να αντιδρούν στην βίαιη επιβολή της αξιολόγησης στους εκπαιδευτικούς.

Συγκεκριμένα, στην ΕΛΜΕ Πειραιά. είναι τέτοια η υστερία της κυβέρνησης που έχει στήσει πειθαρχικά για συνδικαλιστικούς λόγους και μην περιμένοντας την εκδίκαση τους βιάζεται να βγάλει προκαταβολικά σε αργία τους εκπαιδευτικούς Δημήτρη Χαρτζουλάκη (αναπληρωτή και μέλους του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά), Χρύσα Χοτζόγλου (συνδικαλίστριας στην ΕΛΜΕ Πειραιά) και Γιώργο Καββαδία (συνταξιούχου και πρώην μέλους του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά).

Στην Αν. Αττική, εκτός από τις καθαιρέσεις 12 στελεχών, δρομολογούνται και 47 πειθαρχικά σε συναδέλφους για άρνηση και παρακώληση της αξιολόγησης. Είναι σοβαρό πολιτικό λάθος να φανεί ως πρωτοβουλία του Διευθυντή εκπαίδευσης. Είναι κεντρική επιλογή της κυβέρνησης με την σκλήρυνση της στάσης της και όλα δείχνουν πως θα πάρουν σειρά κι άλλες περιοχές. Είναι κατανοητό γιατί επιμένουμε να λέμε πως οι απολύσεις των τριών εκπαιδευτικών από την ΕΛΜΕ Πειραιά είναι μόνο η αρχή και ότι ο κλάδος πρέπει να δώσει τη μάχη να μην περάσουν;

Μια αξιολόγηση που μόνο στόχο έχει να αποτελέσουν οι εκπαιδευτικοί τον ιμάντα επιβολής στους μαθητές της πειθάρχησης, της υπάκουής της καθυπόταξής σε όποιο αντιδραστικό και ταξικό μέτρο το σύστημα θέλει να περάσει. Σ αυτήν την κατεύθυνση είναι και οι νέοι νόμοι που ψηφίστηκαν για την «βία» στα σχολεία, την χρήση κινητών, την αύξηση των αποβολών, την τηλεκπαίδευση σε μέρες καταλήψεων. Να μην υπάρχει από τους μαθητές καμία αντίδραση στη συγχώνευση τμημάτων, στα καταπιεστικά προγράμματα σπουδών, στις κάθε λογής εξετάσεις, από το δημοτικό (PISA) μέχρι το λύκειο με τις πανελλαδικού τύπου εξετάσεις με την τράπεζα θεμάτων σε κάθε τάξη, το λεγόμενο «εθνικό απολυτήριο» και τέλος την ΕΒΕ.

Οι Δρόμοι Αντίστασης μαζί με συλλογικότητες και αγωνιστές της περιοχής Ίλιον-Αγ. Ανάργυροι, Καματερού παρεμβαίνουν στην κατεύθυνση να σταματήσει κάθε δίωξη στους τρεις αγωνιστές εκπαιδευτικούς, αλλά και κάθε δίωξη που έχει στηθεί σε όλη τη χώρα ενάντια σε εκπαιδευτικούς, λαό και νεολαία και συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις που έχουν προγραμματιστεί σ’ αυτή την κατεύθυνση. Tο κεντρικό απεργιακό κάλεσμα στις 23/10 πρέπει να είναι 10πμ στην Περιφέρεια και όχι στα Προπύλαια, όπως έχει ανακοινώσει η ΔΟΕ.

Καλούμε σχήματα, συλλογικότητες, αγωνίστριες και αγωνιστές του λαού να συμμετέχουν:

  • Την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 18:30 στο Σύνταγμα στην συγκέντρωση και πορεία
  • ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 23 ΤΟΥ ΟΚΤΩΒΡΗ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10:00 π.μ. ΣΤΗΝ ΠΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ (Ξενίας 24, κοντά στο μετρό Μέγαρο Μουσικής)

ü Να ανακληθούν οι διώξεις και απολύσεις – να αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες

ü Κάτω τα χέρια από τις συνδικαλιστικές και πολιτικές ελευθερίες, κάτω τα χέρια από τα σωματεία, τον αγώνα, την απεργία!

ü Κάτω τα χέρια από τους μαθητές


https://dromoiantistasis-ak.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: