28 Οκτωβρίου 2024

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ | ΑΠΟΧΗ από τις εκλογές για τα όργανα της διοίκησης

            Το Σάββατο 2 Νοεμβρίου το Υπουργείο Παιδείας και οι Περιφερειακές και τοπικές διοικήσεις του, καλούν τους εκπαιδευτικούς να ψηφίσουν- κλικάροντας στον υπολογιστή τους- στις εκλογές για τα Α-Π-ΚΥΣ(Π-Δ)Ε.

·         Μας καλεί να συμμετέχουμε το Υπουργείο που πριν μια βδομάδα έβγαλε με προσφυγή του στα δικαστήρια -για πρώτη φορά μετά τη χούντα- ΑΠΕΡΓΙΑ ομοσπονδίας (ΔΟΕ) παράνομη!!!

·         Αυτοί που έχουν εξαπολύσει πογκρόμ διώξεων και πειθαρχικών, που για πρώτη φορά μετά τη χούντα επιδιώκουν απολύσεις για συνδικαλιστική δράση, που στήνουν απανωτά ΕΔΕ σε όσους κριτικάρουν την κυβέρνηση ή τάσσονται με την Παλαιστίνη, που απειλούν και ζητούν δηλώσεις μετάνοιας και υποταγής, μοιράζουν 5ημερες και 2ημερες άδειες στους υποψήφιους για προεκλογικό αγώνα(!!!).

·          Αυτοί - το κράτος, οι κυβερνήσεις του και τα στελέχη τους- που ποινικοποιούν τη συνδικαλιστική και πολιτική δράση, που περιστέλλουν το απεργιακό δικαίωμα βγάζοντας παράνομους τους λαϊκούς αγώνες, εντείνοντας τη φασιστικοποίηση, παραχωρούν(;!) στα όργανά τους, δυο θέσεις στους αιρετούς του κλάδου.

Σ' αυτό το προσκλητήριο εμπέδωσης της συναίνεσης, της συνδιαλλαγής με το σύστημα, της δήθεν συνεργασίας μας με τα όργανα της Διοίκησης και του κράτους, γυρίζουμε την πλάτη.

ΑΠΟΧΗ από τις εκλογές για τα όργανα της διοίκησης

 Αυτή την απάντηση πρέπει να πάρουν. Η ΜΑΖΙΚΗ ΑΠΟΧΗ το Σάββατο 2/11  αποτελεί:

·         Βήμα καταδίκης της κυβερνητικής πολιτικής για την επίθεση στα δικαιώματά μας, στη ζωή μας μέσα και έξω από τα σχολεία. Πράξη καταγγελίας όλων των νόμων και μέτρων τους. Από την αξιολόγηση μέχρι τη μη μονιμοποίηση των νεοδιορίστων και από την ΕΒΕ και την τηλεκπαίδευση μέχρι την τράπεζα θ(ε)υμάτων και τις εξετάσεις PISA, η επιβολή, ο καταναγκασμός, οι απειλές, οι ποινές και τα δικαστήρια είναι τα μέσα επιβολής όλης της κυβερνητικής πολιτικής στην εκπαίδευση. Είναι άρνηση αποδοχής -υποταγής αυτής της μαύρης πραγματικότητας που θέλουν να μας σπρώξουν. Είναι  δήλωση αντίστασης και ανυποχώρητου αγώνα για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

·         Πράξη απόρριψης του υπονομευτικού ρόλου των δυνάμεων του κυβερνητικού συνδικαλισμού(ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΚ/ΔΙΚΤΥΟ-ΠΕΚ/ΔΗΣΥ). Είναι καταγγελία του άθλιου ρόλου τουςΗ συμμετοχή τους στις εκλογές αποτελεί ακόμη μια κίνηση υποχώρησης και ήττας. Είναι η φυσική συνέχεια των ξεπουλημάτων με την απεργία αποχή, της συμφωνίας τους υπέρ της αξιολόγησης, κλπ. Δοτοί των εκάστοτε κυβερνήσεων, το μακρύ χέρι των διοικήσεων μέσα στον κλάδο, φορείς ρουσφετιών, εξυπηρετήσεων και απειλών. Άλλωστε τα Υ.Σ. και η συμμετοχή σε αυτά έχει το δικό της μερίδιο στην αποσυγκρότηση του κινήματος και στην σύγχυση και διάλυση συνειδήσεων. Για αυτό από τη μεριά μας πάντα ΑΠΕΙΧΑΜΕ από αυτές τις εκλογές, είτε γίνονταν δια ζώσης είτε όπως τώρα ηλεκτρονικές. Στέλνουμε μήνυμα για να χτιστεί ένας άλλος ανεξάρτητος από το κράτος και τις κυβερνήσεις του συνδικαλισμός.

·         Στάση υπεράσπισης των σωματείων μας και του συνδικαλισμού από τον κρατικό έλεγχοΓια να σπάσει ο φαύλος κύκλος της συνδιαχείρισης - συνδιαλλαγής, για να φωτιστεί - αποκαλυφθεί ότι αυτός δεν είναι συνδικαλισμός, είναι η διοίκησή ΤΟΥΣ και το κράτος ΤΟΥΣ ! Δεν θα γίνουν ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ σαν τα...ΠΥΣΔ(Π)Ε τους! Γιατί, αν σήμερα επιβάλλουν την ηλεκτρονική ψηφοφορία και όσα αυτή φέρνει(ανυπαρξία καταστάσεων ψηφισάντων, αλλαγές ψήφου κλπ) στα δικά τους όργανα, ουσιαστικά και κύρια στοχεύουν τα δικά μας όργανα. Δε νομιμοποιούμε την εφαρμογή ηλεκτρονικών ή υβριδικών ψηφοφοριών στις δικές μας διαδικασίες (γενικές συνελεύσεις, αποφάσεις για απεργία εκλογές συνδικάτων) όπως ορίζει ο ν. Χατζηδάκη. Δεν είμαστε κλικαδόροι, ούτε followers και likers, αλλά εργαζόμενοι, δύναμη διεκδίκησης και δάσκαλοι της νέας γενιάς. Διδάσκουμε και με το αγωνιστικό μας παράδειγμα παλεύοντας για σωματεία εργαλεία πάλης στα χέρια μας και όχι φιλοκυβερνητικά παραρτήματα, “γλάστρες” της διοίκησης.

Καλούμε τις/τους συναδέλφισσες /συναδέλφους

 ΝΑ ΑΠΕΧΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΥΤΕΣ

·         ΟΧΙ στις αυταπάτες της συνδιοίκησης και τη διαβρωτική λογική της ατομικής «λύσης»

·         Ανατροπή του ν. Χατζηδάκη που χτυπά τα σωματεία μας και στην επιβολή της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας. Έξω το κράτος από τα σωματεία. Κάτω τα χέρια από τις συλλογικές μας διαδικασίες!

·         ΟΧΙ στις διώξεις και τα πειθαρχικά. Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα μας στην απεργία, τη διαδήλωση, την συνδικαλιστική και πολιτική δράση.

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: