27 Οκτωβρίου 2024

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΠΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ & ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Η ΜΑΖΙΚΗ και ΜΑΧΗΤΙΚΗ συγκέντρωση που έγινε στις 23/10 έξω από το Πειθαρχικό Συμβούλιο Αττικής που περνούσαν από ακρόαση οι 2 αγωνιστές εκπαιδευτικοί Χρύσα Χοτζόγλου και Γιώργος Καββαδίας αποτέλεσε μια δυναμική απάντηση ενάντια στις διώξεις, την τρομοκρατία και την καταστολή. Πάνω από 1000 απεργοί εκπαιδευτικοί, φοιτητές, και εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν και βροντοφώναξαν να παρθούν πίσω οι συνδικαλιστικές διώξεις. Με συνθήματα στήριξαν στην πράξη τους συνάδελφους που περνούσαν εκείνη τη στιγμή Ακρόαση.

Είχε προηγηθεί την προηγούμενη μέρα το υπουργείο είχε σύρει στα δικαστήρια και είχε βγάλει την 24ωρη απεργία της ΔΟΕ παράνομη, γεγονός που είχε δημιουργήσει μεγαλύτερο εκνευρισμό και οργή στον κόσμο. Η συγκέντρωση στην Περιφέρεια έγινε διαδήλωση που ενώθηκε στο Σύνταγμα με τα υπόλοιπα εκπαιδευτικά σωματεία της ΔΟΕ που συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια με την κάλυψη 24ωρης απεργίας από την ΑΔΕΔΥ.

Για το Γιώργο Καββαδία η Ακρόαση κατέληξε σε «απαλλαγή λόγω συνταξιοδότησης» ενώ για τη Χρύσα Χοτζόγλου από ότι φαίνεται η εισήγηση θα είναι κατά της αργίας. ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ όμως πολύ καλά ότι η εισήγηση έχει γνωμοδοτικό χαρακτήρα και η τελική απόφαση είναι του Υπουργού. Λογικά αυτό θα καθορίσει και την υπόθεση του τρίτου εκπαιδευτικού Δημήτρη Χαρτζουλάκη. Για αυτό ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΦΥΣΗΧΑΣΜΟΣ. Θα συνεχίσουμε πιο αποφασιστικά και πιο δυναμικά μέχρι την ΔΙΚΑΙΩΣΗ των αγωνιστών εκπαιδευτικών. Μέχρι να παρθούν πίσω ΟΛΕΣ οι διώξεις!

Είναι φανερό ότι όλη αυτή η κινητοποίηση παρήγαγε πιέσεις στο σύστημα και στο υπουργείο. Βλέπουμε βέβαια την ίδια στιγμή να κλιμακώνεται ένα μαζικό μπαράζ πειθαρχικών και απειλών προς εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν στην Απεργία-Αποχή ενάντια στην αξιολόγηση. Σε δασκάλα στον Ταύρο επειδή έγραψε μαζί με μαθητές της σε πλακάτ «Λευτεριά στην Παλαιστίνη».

Για αυτό υπάρχει μεγάλη ανάγκη να συνεχιστεί ο αγώνας. Να αποφασίσουμε νέες κινητοποιήσεις και δράσεις το επόμενο διάστημα.

Απαιτούμε να σταματήσει κάθε δίωξη στους τρεις αγωνιστές εκπαιδευτικούς. Να σταματήσει το τρομοκρατικό πογκρόμ και διώξεων που έχει στηθεί σε όλη τη χώρα ενάντια σε εκπαιδευτικούς, λαό και νεολαία. Το δημόσιο σχολείο, τα σωματεία και η κοινωνία ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ για εκπαιδευτικούς και μαθητές, για τον λαό.

Ο αγώνας για να παρθούν πίσω ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ δεν αφορά μόνο τους διωκόμενους, ή τους εκπαιδευτικούς, αφορά ΟΛΟ ΤΟΝ ΛΑΟ. Ήρθε η ώρα να σηκώσουμε αυτό τον αγώνα στα ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΧΕΡΙΑ!

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ:

· Την καμπάνια υπογραφών και ενημέρωσης (ηλεκτρονικά και δια ζώσης)

· Τις τοπικές και κεντρικές κινητοποίησεις για να αναδειχθεί το ζήτημα των διώξεων

· ΝΕΑ ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΓΩΝΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 10/11 στις 11:00 στο 6ο ΕΠΑΛ Αθήνας, για να δούμε και να οργανώσουμε τα επόμενα βήματά μας. Να είμαστε όλοι εκεί!

ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ στις ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ και ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: