23 Οκτωβρίου 2024

ΤΡΙΚΑΛΑ | Η μάχη ενάντια στις διώξεις εκπαιδευτικών συνεχίζεται

Οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών δίνουν τη μάχη από την πρώτη στιγμή ώστε να κινητοποιηθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερο τμήμα τόσο των συναδέλφων αλλά και ευρύτερος κόσμος ενάντια στις διώξεις των τριών (μέχρι στιγμής) εκπαιδευτικών για συνδικαλιστική δράση. 

Με καθημερινές παρεμβάσεις σε σχολεία και στην πόλη, με συλλογή υπογραφών και προσπάθεια απεύθυνσης συντονισμού με άλλα σωματεία, το θέμα ανοίχτηκε στην τοπική κοινωνία και αντιμετωπίστηκε με διάθεση ενίσχυσης από ευρύτερο προοδευτικό κόσμο. Διάθεση που εκφράστηκε και στο δρόμο το πρωί της 23/10 καθώς πλήθος εκπαιδευτικών και άλλων εργαζομένων διαδήλωσε στο κέντρο της πόλης. Να σημειωθεί βέβαια ότι η ΕΛΜΕ Τρικάλων αναγκάστηκε να καλέσει σε συγκέντρωση μετά την κήρυξη της απεργίας ως παράνομης, δηλαδή στις 22/10, ακολουθώντας το κάλεσμα για απεργία της ΑΔΕΔΥ. Μια στάση που σε αυτή την συγκυρία διώξεων και τρομοκρατίας που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση και το σύστημα καθόλου δεν ευνοεί την ανάπτυξη αγώνων και εγρήγορσης του κλάδου.

Η συλλογή υπογραφών και το άνοιγμα του ζητήματος στην πόλη έχει φέρει αποτελέσματα καθώς έχουν μαζευτεί πολλές υπογραφές ηλεκτρονικά και γραπτά και μέχρι στιγμής ψηφίσματα καταδίκης των διώξεων και συμπαράστασης στους εκπαιδευτικούς έχουν πάρει μέχρι στιγμής το Εργατικό Κέντρο Τρικάλων, η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου και ΚΥ Τρικάλων και ο σύλλογος φοιτητών ΤΕΦΑΑ. Οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών και άλλοι συναγωνιστές θα συνεχίσουν τις καθημερινές παρεμβάσεις τους και θα προσπαθήσουν να ευνοήσουν και άλλες κινητοποιήσεις ώστε να παρθούν πίσω οι τρομοκρατικές διώξεις.






Δεν υπάρχουν σχόλια: