16 Οκτωβρίου 2024

ΧΑΝΙΑ| Μαχητική διαδήλωση για τη καταγγελία της παρουσίας των "νατοϊκών" βουλευτών

 

Συγκέντρωση και διαδήλωση πραγματοποιήθηκε στα Χανιά με αφορμή την επίσκεψη αντιπροσωπείας  της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΝΑΤΟ στη βάση της Σούδας.

Οι επικίνδυνες εξελίξεις σε Ουκρανία και Μέση Ανατολή φανερώνουν τρανταχτά το είδος των κινδύνων που αντιμετωπίζουμε από την εμπλοκή της χώρας στις πολεμικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ. Η αναπαραγωγή στα αστικά ΜΜΕ χαρτών που δείχνουν την Ελλάδα στην εμβέλεια πιθανών πυραυλικών αντιποίνων, δικαίως ανησυχούν τον κόσμο της δουλειάς και στον τόπο μας.

Στα Χανιά άλλωστε με κάθε τρόπο δεν μας αφήνουν να ξεχάσουμε το βρώμικο ρόλο της Βάσης στη σφαγή των γειτονικών λαών. Πολεμικά πλοία κάθε είδους πάνε και έρχονται και στις δύο πλευρές του κόλπου της Σούδας, δημοσιεύματα στον αστικό τύπο "αποκαλύπτουν" τις υπηρεσίες της σφηκοφωλιάς του ΝΑΤΟ στη γενοκτονία των Παλαιστινίων, ενώ διάφοροι λακέδες των νατοϊκών επισκέπτονται την πόλη το τελευταίο διάστημα για να διαφημίσουν τη Βάση.

Με βάση όλα τα παραπάνω είναι σημαντικό ότι η νέα προκλητική επίσκεψη καταγγέλθηκε στο κέντρο της πόλης με ένα μαζικό (σε σχέση με τα προηγούμενα) συλλαλητήριο. Βοήθησε ότι συμμετείχαν με καλέσματα (χωρίς βέβαια να πραγματοποιηθεί σύσκεψη για συντονισμό και κοινή δράση) μια σειρά  πολιτικοί φορείς και σωματεία.

Η Πρωτοβουλία Αντίστασης παρέμβηκε στη συγκέντρωση μοιράζοντας την ανακοίνωση της. Στη διαδήλωση συγκρότησε δυναμικό μπλοκ με αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα,που συσπείρωσε ευρύτερο κόσμο. Τις προηγούμενες μέρες έγιναν παρεμβάσεις στον τοπικό τύπο για το ζήτημα, ενώ στο Πολυτεχνείο Κρήτης οι Αγωνιστικές Κινήσεις άνοιξαν το ζήτημα στους φοιτητές.

Στη συγκέντρωση υπήρχε και τραπεζάκι για τη συλλογή υπογραφών για τις διώξεις-απολύσεις των εκπαιδευτικών στον Πειραιά με πολύ καλή ανταπόκρισή από τον κόσμο.

Το ζήτημα δεν είναι από αυτά που "κλείνουν" με μια διαδήλωση. Αλλώστε η τροχιά των εξελίξεων στη περιοχή δείχνει ακόμα μεγαλύτερο φούντωμα της φωτιάς του πόλεμου. Με γνωστούς εμπρηστές, τους αμερικανους ιμπεριαλιστές και τα τσιράκια τους. Απαιτείται λοιπόν να γίνουν βήματα συγκρότησης αντιπολεμικού-αντιιμπεριαλιστικού κινήματος με ρίζες στους χώρους δουλειάς και σπουδών στην πόλη μας και σε όλη τη χώρα! 




Δεν υπάρχουν σχόλια: