16 Οκτωβρίου 2024

Κ.Κ. Ινδίας (Μαοϊκό): Για το θάνατο του αγωνιστή Γκ. Ν. Σαϊμπάμπα*


H Επιτροπή Πολιτείας Τελανγκάνα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ινδίας (Μαοϊκού) εκφράζει τα βαθιά της συλλυπητήρια για τον πρωτοστάτη στην υπεράσπιση των πολιτικών δικαιωμάτων, τον δημοκράτη ακτιβιστή, τον συγγραφέα και διανοούμενο καθηγητή Γκ. Ν. Σαϊμπάμπα, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή ενώ υποβαλλόταν σε θεραπεία στο νοσοκομείο «Ινστιτούτο Ιατρικών Επιστημών Νιζάμ» (ΝΙΜS) το Σάββατο το βράδυ. Εύχεται τα μέλη της οικογένειάς του, οι φίλοι και οι οικείοι να συνεχίσουν να προάγουν τα ιδανικά και να υλοποιήσουν τις φιλοδοξίες του Σαϊμπάμπα ως οι διάδοχοί του.

Ο Σαϊμπάμπα, ο οποίος μιλούσε ανοιχτά από τη σκοπιά του λαού για την προστασία των πολιτικών δικαιωμάτων, δολοφονήθηκε από το ίδιο το βραχμανικό ινδουιστικό φασιστικό κράτος.

Ο Σαϊμπάμπα, ενώ εργαζόταν ως καθηγητής στο Δελχί, έπαιξε ρόλο-κλειδί στο κίνημα για συγκρότηση πολιτείας στην Τελανγκάνα. Μία διήμερη διάσκεψη για μια Δημοκρατική Τελανγκάνα διεξήχθη το Δεκέμβρη του 1997 υπό την αιγίδα του Πανιδικού Φόρουμ Αντίστασης του Ινδικού Λαού (AIPRG) και υπό την προεδρία του Γκ. Ν. Σαϊμπάμπα. Η Διακήρυξη Ουαράνγκαλ εγκρίθηκε τότε (στμ.  H διακήρυξη, που συνέταξε ο Σαϊμπάμπα, περιλάμβανε 50 αιτήματα, μεταξύ άλλων δημοκρατική πολιτεία Τελανγκάνα, πραγματική αγροτική μεταρρύθμιση, περιορισμό των μεγάλων έργων για την κλοπή υδάτων, αυτοδιοίκηση στους Αντιβάσι, διατήρηση του πολιτισμού και των γλωσσών των ιθαγενών κ.ά. Η διάσκεψη, παρά τους περιορισμούς από την αστυνομία, που υποψιαζόταν ότι το AIPRF ήταν μετωπική οργάνωση του ΚΚΙ(Μ-Λ)(Λαϊκός Πόλεμος) – κόμμα που συνενώθηκε με το Μαοϊκό Κομμουνιστικό Κέντρο το 2004 και συγκρότησαν το ΚΚΙ (Μαοϊκό) – αποτέλεσε σταθμό στην αναβίωση του κινήματος για ξεχωριστή πολιτεία, στόχος που επιτεύχθηκε το 2014).

Ασταμάτητα πάλευε για την προστασία των βασικών δικαιωμάτων του λαού ως τμήμα του αγώνα του AIPRF. Έπαιξε δραστήριο ρόλο στην πλατφόρμα του Φόρουμ κατά του Πολέμου εναντίον του Λαού και απερίφραστα καταδίκαζε τις φασιστικές επιθέσεις στο λαό της χώρας, ιδίως τους αυτόχθονες, επιθέσεις με την ονομασία «Σάλβα Τζουντούμ» και Πράσινο Κυνήγι, που σκοπό είχαν τη λεηλασία του πλούτου της χώρας και των πλουτοπαραγωγικών της πηγών προς όφελος των ιμπεριαλιστών και των επιχειρηματικών ομίλων. Προπαγάνδιζε σε όλο τον κόσμο κατά της βάρβαρης κρατικής βίας στη χώρα.

Το κράτος, που θεώρησε έγκλημα την αμφισβήτηση της δημιουργίας αμφισβητούμενων εξουσιών με συνωμοτικό, μάλιστα, τρόπο, και την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, με την παρείσφρηση στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του Γκ. Ν. Σαϊμπάμπα με κακόβουλο λογισμικό όπως το Pegasus, και την εισαγωγή σε αυτό υλικού του κόμματος, παράνομα επικαλέστηκε σε βάρος του αντισυνταγματικούς νόμους. Αθώος, 90% ανάπηρος και αδύναμος να μετακινηθεί σε μια αναπηρική καρέκλα, ο Γκ. Ν. Σαϊμπάμπα άδικα φυλακίστηκε σε κελί απομόνωσης άντα (στμ.  Κελί σε πτέρυγα υψίστης ασφαλείας, σε ωοειδή μορφή εντός της υπόλοιπης φυλακής, χωρίς φως, με ελάχιστο εξαερισμό και μικρό χώρο για κίνηση.), για σχεδόν 10 χρόνια. Παρότι ήταν σοβαρά άρρωστος, καμία ιατρική διευκόλυνση δεν του παρεχόταν στη φυλακή. Μόλις τελευταία, το Ανώτατο Δικαστήριο της Μαχαράστρα αποφάνθηκε ότι θα πρέπει να αποφυλακιστεί, καθώς είχε αποδειχτεί ότι ήταν αθώος, όμως οι ινδουιστικές φασιστικές δυνάμεις μπλόκαραν την αποφυλάκισή του μέσω της Ν.Ι.Α. (σ.parapoda: Εθνική Υπηρεσία Ερευνών για «αντιτρομοκρατική» διαπολιτειακή έρευνα χωρίς άδεια από τις πολιτείες αλλά από τον υπουργό εσωτερικών στο Δελχί).

Επιδείνωσαν την κατάσταση της υγείας του Σαϊμπάμπα με τη δημιουργία άθλιων συνθηκών διαβίωσης στη φυλακή. Οι βραχμανικές ινδουιστικές φασιστικές κυβερνήσεις του κέντρου και των πολιτειών, καθώς και η Δικαιοσύνη θα πρέπει να θεωρούνται πλήρως υπεύθυνες για το θάνατό του. Ο Γκ. Ν. Σαϊμπάμπα έζησε μια άθλια ζωή, μόνος, σε κελί άντα για περίπου 10 χρόνια. Αντιμετώπισε τις σκοτεινές και απάνθρωπες αυτές πρακτικές με αποφασιστικότητα. Παρά τα πολλά ψυχολογικά βασανιστήρια που υπέστη από τους φασίστες κυβερνώντες, ποτέ δεν συμβιβάστηκε. Πάλεψε θαρραλέα για τα δικαιώματα των φυλακισμένων στη φυλακή.

Η Επιτροπή Πολιτείας Τελανγκάνα του κόμματος άλλη μια φορά εκφράζει ταπεινά τον σεβασμό της στον ατρόμητο αγωνιστή που αμφισβήτησε το κράτος, τον δημοκράτη αγωνιστή, τον διανοούμενο, τον άνθρωπο που στάθηκε ανιδιοτελώς υπέρ του λαού και δεν υπολόγισε την αναπηρία του.

Τζάγκαν

Εκπρόσωπος της Επιτροπής Πολιτείας Τελανγκάνα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ινδίας (Μαοϊκού)

* Την μετάφραση πήραμε από το ιστολόγιο parapoda.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: