16 Οκτωβρίου 2024

ΚΚΕ(μ-λ) | Αλληλεγγύη στο Grup Yorum! Ζήτω η φιλία των λαών Ελλάδας, Τουρκίας, Κουρδιστάν! Κάτω η πολιτική της φασιστικοποίησης!

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


Καταγγέλλουμε την απαγόρευση εισόδου, κράτηση και απέλαση των καλλιτεχνών Sena ErkoÇ και Umut Gültekin, μελών του γνωστού επαναστατικού μουσικού συγκροτήματος Grup Yorum, που έλαβε χώρα στο αεροδρόμιο Χανίων, την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2024. Η απαγόρευση συμμετοχής τους σε αντιρατσιστικό φεστιβάλ, παρά το γεγονός ότι κατέχουν ευρωπαϊκά διαβατήρια και έχουν κατ’ επανάληψη στο παρελθόν εισέλθει στη χώρα μας, αποδεικνύει την ένταση του βαθμού συνεργασίας του φασιστικού καθεστώτος της Άγκυρας με την ελληνική κυβέρνηση. Χωρίς την παραμικρή αιτιολογία ή πρόσχημα, η εκδίωξη αυτή από το ελληνικό κράτος εντάσσεται στο πλαίσιο επιβολής φίμωσης σε καλλιτεχνικές φωνές που καταγγέλουν το τουρκικό κράτος και καθεστώς, αποτελώντας «δώρο» προς την τουρκική ολιγαρχία του πλούτου και την κυβέρνηση, στο πλαίσιο της αντιδραστικής αμερικανόπνευστης «φιλίας και συνεργασίας» που εξελίσσεται. Ταυτόχρονα, αποτελεί κλιμάκωση της πολιτικής της φασιστικοποίησης και του αντικομμουνισμού, που πάει χέρι-χέρι με την καταπίεση και επίθεση των αρχουσών τάξεων στους δύο λαούς μας, αλλά και με το βάθεμα της εξάρτησης των δύο χωρών από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ.

Η απαγόρευση εισόδου αυτή αποκτά ιδιαίτερη σημασία σήμερα, με βάση τα εξελισσόμενα πολεμικά μέτωπα σε Ουκρανία και Μέση Ανατολή και τις προσπάθειες των λαών των δύο χωρών να δυναμώσουν την διεθνιστική τους αλληλεγγύη, τον αντιπολεμικό αντιιμπεριαλιστικό αγώνα τους, συγκροτώντας κοινό μέτωπο πάλης ενάντια στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό. Οι φωνές που τραγουδούν το δίκιο, όμως, δεν μπορούν να φιμωθούν! Όπως και η έμπρακτη συμπαράσταση του λαού μας στους αγωνιστές που τραγουδούν και παλεύουν ενάντια στον φασισμό, τον καπιταλισμό, τον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο!

Να αρθεί κάθε απαγόρευση στα μέλη του Grup Yorum!

Να δυναμώσουν οι κοινοί αντιπολεμικοί, αντιιμπεριαλιστικοί και αντιφασιστικοί αγώνες!

ΚΚΕ(μ-λ)
https://www.kkeml.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: