18 Οκτωβρίου 2024

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ | ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ - ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ | ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ


Συγκροτήθηκε στην Ηγουμενίτσα ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ -ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, μετά από ανοιχτό κάλεσμα εκπαιδευτικών και εργαζομένων σε σύσκεψη την Πέμπτη 17/10. Στη σύσκεψη αποφασίστηκε μοίρασμα της ανακοίνωσης της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ το Σάββατο στις 12 στην Ηγουμενίτσα και κάλεσμα για συγκέντρωση την Τρίτη το απόγευμα στις 7.30μμ στον Πεζόδρομο. Επίσης την Τετάρτη 23/10, συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση του ΣΕΠΕ Θεσπρωτίας στις 11:30 στην πλατεία Δημαρχείου. Παρακάτω η ανακοίνωση της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ:

Για πρώτη φορά ετοιμάζουν ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

για ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ  ΔΡΑΣΗ στο Δημόσιο Σχολείο

 ΝΑ  ΜΗΝ  ΠΕΡΑΣΕΙ!  

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ Τρίτη 22/10,  19:30,  Πεζόδρομος

Τετάρτη 23/10, απεργιακή συγκέντρωση εκπαιδευτικών 11:30, πλ. Δημαρχείου

Με μπαράζ διώξεων η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας επιχειρούν να φιμώσουν και να τρομοκρατήσουν αγωνιστές εκπαιδευτικούς, σε όλη τη χώρα με προφανή στόχο να καταστείλουν και να υποτάξουν το αγωνιστικό φρόνημα των εργαζομένων στην εκπαίδευση που αντιδρούν στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης. Ο κυβερνητικός αυταρχισμός δεν έχει όρια.

      Καταγγέλλουμε την πρωτοφανή κυβερνητική ενέργεια να προετοιμάσει  απολύσεις σε τρεις αγωνιστές εκπαιδευτικούς της ΕΛΜΕ Πειραιά. Είναι τέτοια η υστερία της κυβέρνησης που ούτε καν περιμένει την εκδίκαση των πειθαρχικών που έχουν στηθεί και στοχοποιούν τη συνδικαλιστική δράση, και βιάζεται να τους βγάλει προκαταβολικά σε αργία.

Το «αμάρτημα» των Δημήτρη Χαρτζουλάκη (αναπληρωτή και μέλους του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά), Χρύσας Χοτζόγλου (συνδικαλίστριας στην ΕΛΜΕ Πειραιά) και Γιώργου Καββαδία (συνταξιούχου και πρώην μέλους του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά), είναι ότι έχουν συνδικαλιστική δράση.

Καταγγέλλουμε την παραπομπή στο πειθαρχικό νεοδιόριστων, διευθυντών σχολείων αλλά και όποιων παλεύουν συλλογικά ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης και την κατηγοριοποίηση σχολείων, εκπαιδευτικών και μαθητών που προωθείται μέσω της αξιολόγησης και  συμμετέχουν στην απεργία - αποχή. Στην Αν Αττική καθαιρούνται 14 δ/ντες και υποδ/ντες, στη Βοιωτία και Φωκίδα ετοιμάζονται παραπομπές  στο  πειθαρχικό, στο Κιλκίς έχουν ήδη παραπεμφθεί 13 συνάδελφοι/ισσες που συμμετείχαν στην απεργία - αποχή (απόφαση του κλάδου) από την αξιολόγηση. Αντίστοιχες  διώξεις υπήρξαν το καλοκαίρι στη Πέλλα, ενώ  στην Αχαΐα και τα Χανιά ετοιμάζονται να καθαιρέσουν διευθυντές που δεν αξιολόγησαν, συμμετέχοντας στην απεργία - αποχή των σωματείων τους. Σε Εύβοια, Φθιώτιδα και γενικά όπου υπάρχει αγωνιστικός παλμός ενάντια στην αξιολόγηση, «ακονίζονται μαχαίρια» και εκτοξεύονται απειλές προκειμένου να κάμψουν το φρόνημα και να σπείρουν τον πανικό ιδιαίτερα στους νεοδιόριστους συναδέλφους που βρίσκονται σε ένα καθεστώς ιδιότυπης ομηρίας κι εκβιασμού σχετικά με τη μονιμοποίησή τους.

Στη Θεσσαλονίκη εκπαιδευτικοί της Ε΄ΕΛΜΕ σέρνονται στα δικαστήρια γιατί υπερασπίστηκαν αποφάσεις της γενικής τους συνέλευσης. Συνάδελφοι στη Θεσσαλονίκη μαζί με άλλους αγωνιστές διώκονται γιατί αγωνίστηκαν ενάντια στους πλειστηριασμούς λαϊκών νοικοκυριών.

Οι διώξεις αυτές είναι αντίθετες ακόμα και με στοιχειώδεις συνδικαλιστές κατακτήσεις, όπως το δικαίωμα της απεργίας και αποτελούν συνέχεια και κλιμάκωση των αλλεπάλληλων εκφοβιστικών εγκυκλίων και ενεργειώνΗ κυβέρνηση ΝΔ και το Υπουργείο έχουν μετατρέψει πλέον σε πειθαρχικό αδίκημα την απεργία, τη συγκέντρωση, τη διαμαρτυρία ακόμη και τα συνθήματα…

Δίπλα σε όλα αυτά, δραματικές είναι οι συνθήκες μέσα στις οποίες ζούμε, με την φτώχεια και την καθημερινή εργασιακή πίεση να συνθλίβουν εμάς και όλο το λαό. Βλέπουμε να βάζουν τα παιδιά μας σε ένα σχολείο εχθρικό, ακριβό, εξεταστικό κάτεργο και να τους ετοιμάζουν ένα μέλλον κόλαση σε μια ζωή χωρίς δικαιώματα.

Γνωρίζουμε ότι για να περάσει όλη αυτή η κατάσταση, η κυβέρνηση επιστρατεύει όλους τους μηχανισμούς τρομοκρατίας. Με δεκάδες διώξεις, απειλές, συλλήψεις, πειθαρχικά και δικαστήρια έρχεται αντιμέτωπος κάθε αγωνιστής/στρια, κάθε φωνή που αμφισβητεί την κυρίαρχη πολιτική και διεκδικεί συλλογικά τα δικαιώματα του/της.

 Αυτό που επιδιώκεται είναι να υπάρχει απόλυτη σιγή από τους αγωνιστές, για να μπορούν να κραυγάζουν μόνο  αυτοί που επιβάλλουν τη κυρίαρχη πολιτική.

Ø  Απαιτούμε να σταματήσει κάθε δίωξη στους τρεις αγωνιστές εκπαιδευτικούς.

Ø  Να σταματήσει όλο το τρομοκρατικό πογκρόμ και διώξεων που έχει στηθεί σε όλη την Ελλάδα ενάντια σε εκπαιδευτικούς, λαό και νεολαία. Το δημόσιο σχολείο, τα σωματεία και η κοινωνία δεν θα γίνουν νεκροταφεία δικαιωμάτων για εκπαιδευτικούς, μαθητές και όλο το λαό.

Σήμερα είναι αναγκαίο  σωματεία συλλογικότητες όλοι μας να σταθούμε αλληλέγγυοι να συμπαραταχθούμε στον αγώνα για να παρθούν πίσω ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ.  Η μάχη αυτή είναι ζήτημα του καθενός και της καθεμίας από μας!

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΓΩΝΑ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ- ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: