18 Οκτωβρίου 2024

ΑΘΗΝΑ 18/10 | Δυναμική απάντηση ενάντια στις διώξεις των εκπαιδευτικών! (βίντεο και φωτογραφίες)


Δυναμική διαδήλωση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 18/10 στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στις συνδικαλιστικές διώξεις και απολύσεις! Η συγκέντρωση ξεκίνησε στις 18:30 στο Σύνταγμα, όπου με ντουντούκα ακούστηκαν χαιρετισμοί και συνθήματα όπου άνοιγαν το ζήτημα των τριών εκπαιδευτικών, που μετά από εντολή του Υπουργού Παιδείας οδηγούνται σε «δυνητική αργία» και απειλούνται με απόλυση!


Στην συνέχεια η συγκέντρωση προχώρησε σε πορεία μέχρι τα Προπύλαια, όπου με μαχητικό τρόπο ακούστηκαν συνθήματα που καταγγέλλουν την πολιτική των διώξεων, της τρομοκρατίας και της καταστολής!

Μάλιστα, ακούστηκε και το άκρως «επικίνδυνο» σύνθημα «Εμπρός ΛΑΕ μην σκύβεις το κεφάλι» που αποτελεί μέρος του κατηγορητηρίου που έχει απαγγελθεί στην ΧΧ και στον ΔΜ για την συμμετοχή τους σε κοινή κινητοποίηση με μαθητές ενάντια στην αξιολόγηση σε σχολείο του Πειραιά! Τουλάχιστον προκλητική ήταν η στάση της αστυνομίας όπου από την αρχή της συγκέντρωσης, οριακά εμπόδισε το άνοιγμα των πανό κρύβοντας τα, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας, περιόριζε ασφυκτικά τους διαδηλωτές στα δύο ρεύματα του δρόμου! Παρόλα αυτά, οι διαδήλωση έδειξε με μαχητικό τρόπο ότι ο λαός και η νεολαία, μόνο όταν διεκδικούν στον δρόμο μπορούν να βρουν το δίκιο τους! Οι διαδηλωτές διεκδίκησαν την παρουσία τους στο δρόμο και κατήγγειλαν με συνθήματα τις προσπάθειες τρομοκρατίας από τα όργανα καταστολής! Στο τέλος της διαδήλωσης, έγινε κάλεσμα στήριξης του bar οικονομικής ενίσχυσης για τον απολυμένο Διοικητικό Υπάλληλο του ΕΚΠΑ Δημήτρη Αντωνίου.


Η κινητοποίηση καλέστηκε μετά από απόφαση της  «ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ» που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 13/10 (Δελτίο Τύπου συνέλευσης).

Στην κινητοποίηση υπήρχε κοινό πανό από «Συνδικαλιστικές Οργανώσεις και Κινήσεις Συλλογικότητες – Κινήσεις Γειτονιάς», ενώ με πανό παρέμβηκαν οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών, η Ταξική Πορεία, η ΟΡ.Μ.Α., ο Εκπαιδευτικός Όμιλος "Αντιτετράδια της εκπαίδευσης", το Ε.Ε.Κ., η «Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση» και οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Αρχιτεκτονικής και Νομικής. 


Το επόμενο ραντεβού είναι η συγκέντρωση στις  23/10 στις 10:00 πμ στην ΠΔΕ Αττικής (Ξενίας 24 κοντά στο μετρό Μέγαρο Μουσικής), που είναι η ημέρα που οι 2 εκπαιδευτικοί καλούνται σε ακρόαση από το πειθαρχικό. 

Ταυτόχρονα, απόφαση της Ανοιχτής Συνέλευσης είναι η συνέχιση της συλλογής υπογραφών ενάντια στις απολύσεις (γραπτά και ηλεκτρονικά)! Το ζήτημα των απολύσεων των τριών εκπαιδευτικών εντάσσεται σε μια μεγάλη λίστα διώξεων και τρομοκρατίας που έχει εξαπολυθεί ενάντια σε εκπαιδευτικούς που αγωνίζονται! Η συγκέντρωση στις 23/10 πρέπει να αποτελέσει σταθμό και όχι κορύφωση του αγώνα που δίνουν λαός, νεολαία και εκπαιδευτικοί ενάντια στην πολιτική που θέλει να ποινικοποιήσει τους αγώνες και τα σωματεία!  



Δεν υπάρχουν σχόλια: