14 Οκτωβρίου 2024

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Μαζική και μαχητική ήταν η Ανοικτή Συνέλευση Αγώνα ενάντια στις συνδικαλιστικές διώξεις και απολύσεις, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 13/10 στο 6ο ΕΠΑΛ Αθήνας. Σε μια γεμάτη αίθουσα δεκάδες συναγωνιστές πήραν τον λόγο και τοποθετήθηκαν γύρω από τη βιομηχανία διώξεων και καταστολής που έχει στηθεί και κλιμακώνεται τώρα με τη μεθόδευση απολύσεων των 3 αγωνιστών εκπαιδευτικών Χαρτζουλάκη Δημήτρη, Χοτζόγλου Χρύσα και Γιώργου Καββαδία. Όπως και με τις συλλήψεις των μελών του ΣΕΡΕΤΕ στην κινητοποίηση που πραγματοποίησαν στο ΕΜΠ, αλλά και με την εκδικητική απόλυση του διοικητικού υπάλληλου του ΕΚΠΑ Δημήτρη Αντωνίου.

Στη σύσκεψη δήλωσαν παρουσία εκπρόσωποι από σωματεία, συνδικαλιστικές παρατάξεις, αγωνιστές και συλλογικότητες γειτονιάς. Το παρόν έδωσαν και αγωνιστές φοιτητές που αντίστοιχα βρίσκονται αντιμέτωποι με συλλήψεις, δικαστήρια και πειθαρχικές διώξεις στα πανεπιστήμια.

Το ζήτημα των διώξεων και των απολύσεων για συνδικαλιστική δράση αφορά ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!

Αν περάσει η μεθόδευση των ΠΡΩΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ για συνδικαλιστικούς λόγους στο ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ από την κυβέρνηση και του ΥΠΑΙΘ, θα αποτελέσει χτύπημα συνολικά για τος εργαζόμενους, και τη νεολαία. Ζούμε όλοι μας σε δραματικές συνθήκες στην καθημερινότητά μας με την φτώχεια και την καθημερινή εργασιακή πίεση. Βάζουν τα παιδιά μας σε ένα σχολείο εχθρικό, ακριβό και εξεταστικό κάτεργο και τους ετοιμάζουν ένα μέλλον κόλαση.

Για να περάσει αυτή η κατάσταση, η κυβέρνηση επιστρατεύει όλους τους μηχανισμούς τρομοκρατίας. Με δεκάδες διώξεις, απειλές, συλλήψεις, πειθαρχικά και δικαστήρια. Επιδιώκεται να υπάρχει απόλυτη σιγή από τους αγωνιστές για να μπορούν να κραυγάζουν μόνο αυτοί που επιβάλλουν την κυρίαρχη πολιτική.

Απαιτούμε να σταματήσει κάθε δίωξη στους τρεις αγωνιστές εκπαιδευτικούς. Να σταματήσει όλο το τρομοκρατικό πογκρόμ και διώξεων που έχει στηθεί σε όλη την Ελλάδα ενάντια σε εκπαιδευτικούς, λαό και νεολαία. Το δημόσιο σχολείο, τα σωματεία και η κοινωνία ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ για εκπαιδευτικούς και μαθητές, για το λαό.

Ο αγώνας για να παρθούν πίσω ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ δεν αφορά μόνο τους διωκόμενους, ή τους εκπαιδευτικούς, αφορά ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ. Ήρθε η ώρα να σηκώσουμε αυτό τον αγώνα στα ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΧΕΡΙΑ!

Σε αυτή την κατεύθυνση αποφασίστηκαν:

ü  Η ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18/10 στις 18:30 στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ, και ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ. Με το τέλος της διαδήλωσης θα κινηθούμε στο “Locomotiva” όπου διοργανώνεται bar οικονομικής ενίσχυσης για τον απολυμένο Διοικητικό Υπάλληλο του ΕΚΠΑ Δημήτρη Αντωνίου.

ü  Η στήριξη της συγκέντρωσης 23/10 στις 10:00 στην ΠΔΕ Αττικής (Ξενίας 24 κοντά στο μετρό Μέγαρο Μουσικής), ημέρα που οι 2 εκπαιδευτικοί καλούνται σε ακρόαση από το πειθαρχικό. Στόχος να είναι μια πραγματικά ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ, που θα κινηθεί προς της απεργιακή συγκέντρωση στις 12:00 στα προπύλαια.

ü  Η έκδοση αφίσας και η συνέχιση της καμπάνιας ενημέρωσης με συλλογή υπογραφών τόσο χέρι με χέρι όσο και διαδικτυακά. (θα κυκλοφορήσει το λινκ)

ü  Η πραγματοποίηση τοπικών παρεμβάσεων

ü  Η ΝΕΑ ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΓΩΝΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 10/11 στις 11:00 στο 6ο ΕΠΑΛ Αθήνας, για να δούμε και να οργανώσουμε τα επόμενα βήματά μας.



Δεν υπάρχουν σχόλια: