14 Οκτωβρίου 2024

Οι ΝΑΤΟϊκοί βρικόλακες επιθεωρούν το χανιώτικο λημέρι τους


Όλοι οι «καλοί» χωρούν στη με διακρίσεις φιλόξενη πόλη μας. Πολυτελή τουριστικά μεγαθήρια, όπου οι ξενοδοχοϋπάλληλοι βουτώντας στα βάθη της ιστορίας γεύονται τις τραχιές συνθήκες ζωής των δουλοπάροικων και οι ιθαγενείς κάτοικοι αγκομαχούν από την εξοντωτική ακρίβεια. Ανεμογεννήτριες και πυλώνες, γνήσια τέρατα.

Βάσεις και πυρηνικά, βαλλίστρες θανάτου για όποιο δύσμοιρο λαό σκοντάψει στους γεωστρατηγικούς (εύηχος ορισμός της επιδιωκόμενης κατακυρίευσης του πλανήτη) σχεδιασμούς των δυτικών δυναστών. Βάζοντας τοιουτοτρόπως υποψηφιότητα σαν ένα από τα πρώτα σημεία της υφηλίου, τα οποία θα προτιμήσει το επαπειλούμενο πυρηνικό παρανάλωμα. Απάγκιο το λιμάνι της Σούδας για τις φονικότερες πλωτές μηχανές του κόσμου (τα αμερικανικά αεροπλανοφόρα και υποβρύχια). Μέχρι και για ισραηλινά αρματαγωγά. Με πλημμυρισμένα τα αμπάρια τους από παλαιστινιακό και λιβανέζικο αίμα, αγκυροβόλησαν στο Μαράθι στα πλαίσια εκπαιδευτικής αποστολής παραμονές του τελευταίου ντελίριου γενοκτονίας από τον νεοναζιστικό σιωνισμό.

Στενεύει όμως ξαφνικά και καταντά απρόθυμος, εχθρικός ο τόπος μας για κοινωνική πρόνοια, επαρκή σχολειά, περίθαλψη της προκοπής και εθνικούς δρόμους ικανούς να ανταποκριθούν σε στοιχειώδεις ανάγκες των Κρητικών.

Αύριο περίπου ογδόντα μέλη της κοινοβουλευτικής συνέλευσης (μια ακόμη πιο παρωδιακή επανεκτύπωση του ολότελα διακοσμητικού, αντιδραστικού Ευρωκοινοβουλίου) του ΝΑΤΟ θα επισκεφτούν τις πλέον καίριες για τη σφαγή σε Γάζα και Λίβανο εγκαταστάσεις στο νησί μας. Ακριβώς μετά τη θεατρική συνεδρίαση τους στη σκηνή της αποικιακής βουλής στην Αθήνα, όπου δικαιολογημένα σαν απεσταλμένοι των πατρώνων της Ελλάδας θα έχουν τον αέρα του οικοδεσπότη. Παρά όμως τη συνολική «σουδοποίηση» της χώρας, ο νομός μας δεν παράδωσε τα σκήπτρα του, σαν η πιο πολύτιμη εξέδρα των υπερατλαντικών δημίων στην ευρύτερη περιοχή.

Προς το βόρειο μέτωπο τώρα βαριά ανήσυχη η ανθρωπότητα διαπιστώνει τη δίχως σταματημό κάθε νέα κλιμάκωση από τη μεριά των «σωστών» (λες και υφίσταται τέτοια για διεθνείς εγκληματίες) «συμμάχων» να προστίθεται στην προηγούμενη εμπρηστική ενέργεια τους. Όπως η αθρόα αποστολή στρατιωτικού προσωπικού αιχμής, υπερεξοπλισμός με προηγμένα μέσα, διαφαινόμενη έγκριση προσβολής στο βάθος της ρωσικής επικράτειας. Πιέζοντας έτσι το ήδη παρατεντωμένο σχοινί της «ισορροπίας του τρόμου» στο κρίσιμο όριο ρήξης του.

Όλες οι ειδήσεις πλέον είναι βοερά αποκαλυπτικές μιας δίχως σταματημό και φραγμό έντασης σφαγής και σπαραγμού των πληθυσμών σε Ουκρανία και Μ. Ανατολή. Επίσης οι πρόσφατες εξελίξεις συνιστούν τροχιοδεικτικά μιας τάσης, όπου τα θανατερά χνώτα των δυο φοβερότερων θεριών της οικουμένης πλησιάζουν σε μια εφιαλτικά κοντινή απόσταση. Κανένα δεν συμπονά το ανερχόμενο σε εκατοντάδες χιλιάδες ψυχές κόστος της αναμέτρησης τους και κανένα δεν έχει το περιθώριο της υποχώρησης. Ακόμη και αν έτσι ο πλανήτης τρεκλίζει στο χείλος του γκρεμού.

Η εγχώρια άρχουσα τάξη, όντας θλιβερός και αισχρός βαστάζος των αμερικανοευρωπαίων αφεντικών της και κρατώντας ψηλότερα τα λάβαρα των μωροφιλοδοξιών, χωρίς ψήγμα ουδετερότητας, σύνεσης και ηθικών αναστολών διευκολύνει υποδειγματικά τον μακελάρη Νετανιάχου και εγκλωβίζει τον λαό στο γεμάτο μπαρούτι καμίνι των ιμπεριαλιστικών διενέξεων.

Ειδικά εμείς οι Χανιώτες πέρα από τις βασανιστικές, καθημερινές έγνοιες βιοπορισμού, πρέπει επίσης να αγωνιούμε ιδιαίτερα με τα απανωτά καυχήματα των κυβερνόντων για τη «διαμαντένια» αξία των βάσεων και τον παγκοσμίως κρίσιμο ρόλο, που διαδραματίζουν. Ας μην εφησυχάζουμε λοιπόν. Για την ώρα της Τελικής (θερμοπυρηνικής) Λύσης κανείς δεν θα ζητήσει την έγκριση μας. Μήτε θα μας προειδοποιήσουν ή καν θα προλάβουν οι σειρήνες, να σημάνουν. Δεν θα τύχουμε της «ευλογίας» να βομβαρδιζόμαστε επί μακρόν με πύραυλους συμβατικής γόμωσης. Το πλήγμα θα είναι αστραπιαίο και …. εξαϋλωτικό.

Αυτές οι διαπιστώσεις δεν αποτελούν έωλη κινδυνολογία, αλλά κατακραυγή στα ιθύνοντα αποβράσματα, που υλοποιούν ευλαβικά μια πολιτική παρόμοια με εκείνη του Ζελένσκι. Άσπλαχνα αυτό το άθλιο ανδρείκελο εργαλειοποίησε τον αθώο λαό του και υποθήκευσε το μέλλον του σπρώχνοντας τον ανάμεσα στις αλλότριες συμπληγάδες των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών με τις γνωστές, ολέθριες συνέπειες. Λειτουργούν συνάμα αποκαθηλωτικά και συναγερμικά ως προς την αναγκαιότητα συγκρότησης ενός ρωμαλέου αντιπολεμικού, αντιιμπεριαλιστικού, αντιβασικού κινήματος. Με άμεσα προτάγματα την απεμπλοκή της χώρας μας από τους πολεμοχαρείς σχεδιασμούς ΗΠΑ και Ευρωπαίων (χρήση σαν προμαχώνα, τροφοδοσία, φρεγάτες, κλπ), καθώς και τη διακοπή της υποστήριξης στο σιωνιστικό κτήνος.

Οι νατοϊκοί λυκάνθρωποι με τη γλοιώδη κουστωδία των ντόπιων λακέδων ετούτη την πυρακτωμένη περίοδο προφανέστατα δεν έρχονται με αγαθές προθέσεις. Δεν ενδιαφέρονται να ξεναγηθούν στα ρημαγμένα νοσοκομεία, ώστε να αποκαταστήσουν την κατάντια τους. Μήτε θα γκρεμίσουν τους ταξικούς φραγμούς στην εκπαίδευση (έστω και αν βάψουν ένα …καγκελάκι δημοτικού). Ποσώς κόπτονται εννοείται για τον αιμοδιψή ΒΟΑΚ. Απέραντη περιφρόνηση θα εισπράξουν οι μισοπνιγμένοι πρόσφυγες και θύματα της βαρβαρότητας τους.

Δεν θα μοιράσουν τρόφιμα και ευημερία. Ούτε θα κτίσουν φάμπρικες και εκσυγχρονίσουν την αγροτική παραγωγή. Να λεηλατούν φυσικούς πλούτους ξέρουν. Ειδικεύονται στην παραρτηματοποίηση εξαρτημένων οικονομιών και απομύζηση εργατικού μόχθου. Διαπρέπουν στην υποδαύλιση εθνικισμών, υπόθαλψη φασισμών, ενώ πρυτανεύουν καταστρώνοντας χούντες. Αγαλλιάζονται μετατρέποντας αλληλουχία κρατών σε σωρούς ερειπίων και απέραντα νεκροταφεία. Τον παραμικρό σεβασμό δεν δείχνουν στην παγκόσμια ειρήνη, παρά προβληματίζονται μονάχα για τη δική τους βέβαιη και αμοιβαία με τους αντίπαλους καταστροφή τους.

Εξυπακούεται πως με την παρουσία τους θα επιβραβεύσουν τις εδώ υποδομές εξόντωσης λαών. Αλλά θα απαιτήσουν κιόλας αναβάθμιση και παραπέρα γιγάντωση τους. Επομένως ο μαγνήτης της κόλασης των ρωσικών αντίποινων αναλογικά θα αυξηθεί. Αναμφισβήτητα, αντί να περιοριστούν στο παίνεμα της ευθυγραμμισμένης στους μακιαβελικούς προγραμματισμούς των ολιγαρχίας, θα αξιώσουν ενεργότερη συμμετοχή στις αιματοχυσίες.

Στους αγγελιοφόρους λοιπόν του κακού οφείλουμε να απαντήσουμε δυναμικά, μαζικά και οργανωμένα. Εναντιωμένοι σε τρέχουσες συμφορές τρίτων, οι οποίες συνάμα γλυκοκοιτάζουν και εμάς προκλητικά. Δεν θα υπερασπίσουμε τίποτα άλλο πέρα από το δικαίωμα στην ίδια τη ζωή, την πρόοδο και γαλήνη. Τη δική μας, όπως και των γύρω αδελφικών λαών. Είμαστε οι μόνοι που μπορούμε να το καταφέρουμε. Παραμένει ο μόνος τρόπος για να το πετύχουμε.

Όλοι στη συγκέντρωση-διαδήλωση τη Τρίτη 15/10, 7μμ, στην πλ. Αγοράς να βροντοφωνάξουμε: ΕΞΩ ΟΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΚΜ (μέλος τη Πρωτοβουλίας Αντίστασης Χανίων)

Δεν υπάρχουν σχόλια: