31 Ιουλίου 2018

Ένα σχόλιο με αφορμή τη σημερινή κινητοποίηση

Είναι γνωστή η θέση μας για το ζήτημα της κοινής δράσης και παρέμβασης των δυνάμεων της Αριστεράς. Είναι πολλές οι προσπάθειες που έχουμε κάνει σε αυτή την κατεύθυνση με πολλές αφορμές. Στόχος μας κάθε φορά είναι η δημιουργία προϋποθέσεων ώστε να κινητοποιηθεί για ένα ζήτημα όσο το δυνατόν περισσότερος κόσμος. Με αυτή την έννοια δεν περιοριζόμαστε μόνο σε δικές μας πρωτοβουλίες αλλά ανταποκρινόμαστε και συμμετέχουμε και σε καλέσματα άλλων οργανώσεων. Με διάθεση να συζητήσουμε, να τεθούν οι απόψεις με σκοπό να αναζητηθεί ο κοινός τόπος για να βγουν κοινά καλέσματα με τη συμμετοχή όσο περισσότερων οργανώσεων γίνεται.

Αναγνωρίζουμε ότι αρκετές περιπτώσεις έχουν και το χαρακτήρα του επείγοντος. Αυτό όμως δεν δικαιολογούν «πρωτοβουλίες» για την κοινή παρέμβαση των οργανώσεων, και πολύ περισσότερο δεν τις ευνοούν, όταν στέλνεται ένα μέιλ με πλαίσιο, ημερομηνία και ώρα προκαθορισμένα -δήθεν προτεινόμενα- και κυρίως όταν η κινητοποίηση ανακοινώνεται πριν ακόμη απαντήσουν αυτοί στους οποίους απευθύνεται το κάλεσμα!

Αφορμή για το σχόλιό μας είναι η πρωτοβουλία που ανέλαβε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τη σημερινή κινητοποίηση με αφορμή τις φωτιές και τους θανάτους δεκάδων κατοίκων στην Αττική. Έτσι ενώ από τη μια στάλθηκε ένα μέιλ το απόγευμα της Παρασκευής πριν καλά καλά το δουν -πόσο μάλλον να απαντήσουν- οι αποδέκτες λίγες ώρες μετά αναρτήθηκε κάλεσμα στην ιστοσελίδα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τη συγκέντρωση που διοργανώνουν «κοινωνικοί φορείς και οργανώσεις της Αριστεράς»!!! Κατά τα άλλα «έχει σημασία στις δύσκολες εποχές που διανύουμε» να φαίνεται ότι συμμετέχουν όσο το δυνατόν περισσότεροι σε «κοινά καλέσματα» έστω και «σύντομα»! Μόνο που θα λέγαμε ότι δεν χρειάζεται να «φαίνεται» μόνο κάτι ως κοινό αλλά και να είναι τέτοιο! Αλλιώς μιλάμε για πρακτικές άλλου είδους που τουλάχιστον την «εκτός των τειχών» Αριστερά δεν θα έπρεπε να την χαρακτηρίζουν. Το αποφασίζουμε κι αν θέλετε ακολουθείτε δεν λέγεται κοινή δράση ή παρέμβαση! Μικροκομματική σκοπιμότητα λέγεται!

Παρ’ όλα αυτά θα συμμετέχουμε στη σημερινή κινητοποίηση συναισθανόμενοι τη σοβαρότητα του ζητήματος και με στόχο να μην παραμείνουμε -όλοι μας- σε αυτή ως μια «ντουφεκιά» έτσι για να βγει η υποχρέωση αλλά για να συνεχισθούν οι προσπάθειες με στόχο να στηριχθούν οι κάτοικοι αυτών των περιοχών ώστε να μην αρκεστούν στις ελεημοσύνες που υποτίθεται ότι μοιράζει η κυβέρνηση αλλά να διεκδικήσουν πλήρη αποζημίωση για τις ζημιές που έχουν υποστεί. Και όχι μόνο αυτά!

Δεν υπάρχουν σχόλια: