29 Σεπτεμβρίου 2018

Κόμμα Εργασίας (Σερβία) – Η Μακεδονία* σε σταυροδρόμι

Οι κομμουνιστές από καιρό έχουν πάρει μια ξεκάθαρη στάση στο εθνικό ζήτημα της Μακεδονίας και στο δικαίωμα να υπερασπιστεί την ανεξαρτησία και το όνομά της. Κάθε προσπάθεια από Βούλγαρους, Έλληνες και Σέρβους εθνικιστές με σκοπό να αρνηθούν την ύπαρξη ενός μακεδονικού έθνους, καταδικάστηκε. Ακόμη και σήμερα οι κομμουνιστές καταδικάζουν όλες τις προσπάθειες των βαλκανικών καθεστώτων που προσπαθούν να πετύχουν τα μικροπρεπή σοβινιστικά τους συμφέροντα εις βάρος του μακεδονικού λαού, πολεμώντας στο πλευρό των ιμπεριαλιστών.

Το ζήτημα της επιλογής ονόματος για τη χώρα στην οποία ζει κανείς, είναι ζήτημα που μπορεί να απαντηθεί μόνο από τους πολίτες αυτής της χώρας.

Η υπάρχουσα συμφωνία στην οποία κατέληξαν οι κυβερνήσεις της Μακεδονίας και της Ελλάδας πάνω από στο όνομα προβάλλεται πως είναι προς το συμφέρον των λαών αυτών των χωρών , αλλά ουσιαστικά την επέβαλλαν οι εντολές των ιμπεριαλιστών και των συμφερόντων τους στην τρέχουσα συγκυρία. Φυσικά, αυτή η ιμπεριαλιστική δικτατορική πολιτική συνεχίζει να είναι αντίθετη στα δικαιώματα των Μακεδόνων, των Αλβανών και των υπόλοιπων λαϊκών μαζών.

Είναι τελείως απαράδεκτο να χρησιμοποιηθεί το ερχόμενο δημοψήφισμα ώστε ο λαός της Μακεδονίας να αναγνωρίσει επίσημα την κατοχή από το σύμφωνο του ΝΑΤΟ και την ιμπεριαλιστική Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Υποστηρίζουμε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις που πολεμούν για την ελευθερία της Μακεδονίας και της Ελλάδας ενάντια στις ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις και τον ιμπεριαλισμό. Είναι καθήκον όλων να διαψεύσουν το μύθο ότι οι βαλκανικοί λαοί δεν μπορούν να αντισταθούν εναντίον αυτών των δυνάμεων. Η ενότητα των λαών της Μακεδονίας, της Ελλάδας και των άλλων Βαλκανικών λαών δεν μπορεί να χτιστεί κάτω από συγκαλυμμένο σωβινισμό, ούτε κάτω από τις εντολές των ιμπεριαλιστών ή κάτω από τη ΝΑΤΟϊκή μπότα. Μόνο ενωμένα και ισότιμα οι λαοί των Βαλκανίων μπορούν να ελευθερώσουν τους εαυτούς τους από τη δικτατορία του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού.

Για την ενότητα των βαλκανικών λαών στην αντίσταση ενάντια στον ιμπεριαλισμό!

Με το βαλκανικό κίνημα αντίστασης!



* Αναφέρεται στην Πρώην Γιουγκοσλάβικη Δημοκρατία της Μακεδονίας. Η ανακοίνωση δημοσιεύτηκε στις 18 Σεπτεμβρίου στην ηλεκτρονική σελίδα www.partijarada.org/partijarada. Η μετάφραση έγινε από το αγγλικό κείμενο. Η αναδημοσίευση δεν συνιστά απαραίτητα και συμφωνία με όλες τις απόψεις που περιέχονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: