19 Σεπτεμβρίου 2018

Ξάνθη: Αντιφασιστική δράση στην επέτειο δολοφονίας του Π. Φύσσα

Την Τρίτη 18 Σεπτέμβρη, 5η επέτειο από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, πραγματοποιήθηκαν στη Ξάνθη δύο αντιφασιστικές συγκεντρώσεις και πορείες.

Η μία από τον α/α χώρο, κάποιες δεκάδες κόσμος με όλα τα "εξαρτήματα", ξεκίνησε από το Πολυτεχνείο και κινήθηκε στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, ακολουθούμενη από δυνάμεις των ΜΑΤ.

Η άλλη, αντίστοιχης μαζικότητας, καλέστηκε από τις Αγωνιστικές Κινήσεις και τα ΕΑΑΚ στην κεντρική πλατεία. Στον ίδιο χώρο καλούσε (πριν συμφωνηθεί η συγκέντρωση) για πολιτική παρέμβαση και το ΚΚΕ(μ-λ). Στην πλατεία στήθηκε μικροφωνική, διαβάστηκαν ανακοινώσεις και μοιράστηκαν προκηρύξεις. Στη συνέχεια οι Αγωνιστικές Κινήσεις και το ΚΚΕ(μ-λ) (ακολουθούμενοι από ένα πανό της ΚΕΕΡΦΑ που δεν μπόρεσε να κάνει πορεία το Σάββατο λόγω έλλειψης μαζικότητας) προχώρησαν σε πορεία. Τα ΕΑΑΚ αρνήθηκαν να συμμετάσχουν θεωρώντας ότι δεν υπήρχε ικανοποιητική μαζικότητα.

Είναι γεγονός ότι η συμμετοχή του κόσμου δεν ήταν μεγάλη, όμως για τις σημερινές συνθήκες η πορεία που τελικά έγινε ήταν αξιοπρεπής, ενώ ήταν σίγουρα αναγκαία για να προβληθεί στον κόσμο της πόλης η σημασία της πάλης ενάντια στο φασισμό και στην πολιτική του συστήματος που τον τρέφει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: