01 Οκτωβρίου 2018

π.ΓΔΜ: Ένα σχόλιο για ένα κλασικό δημοψήφισμα

Συμμετείχατε δεν συμμετείχατε, ψηφίσατε δεν ψηφίσατε, όσοι κι αν ψηφίσατε, ότι κι αν ψηφίσατε, η δημοκρατία κέρδισε και ΄μεις θα κάνουμε αυτό που θέλουμε. Ιδιαιτέρως δε αυτό που θέλουν οι ηγέτες του (δυτικού) δημοκρατικού κόσμου από ΗΠΑ (που χάρηκαν) και ΕΕ μεριά (που ψιλοπάγωσαν αλλά θα συνέρθουν). Άλλωστε εμείς απλά τη γνώμη σας ζητήσαμε! Όπως έκανε και ο Τσίπρας το '15. Μη σας πούμε δε ότι το 36% είναι μεγαλύτερο από το 64%. Αν ήθελε ας ψήφιζε αυτό το τελευταίο! Εδώ κυβερνήσεις θεωρούνται πλειοψηφικές με τέτοια ποσοστά, στα δημοψηφίσματα θα κωλώσουμε;

Ένα κλασικό δημοψήφισμα, με ένα κλασικά παραπλανητικό ή εκβιαστικό ερώτημα, σε μια τυπική αστική δημοκρατία δεν θα μπορούσε να είναι κι αλλιώς! Δεν έχουμε και μεγάλη ενημέρωση για την ψυχολογία του λαού της π.ΓΔΜ και για ποιο λόγο δεν πήγε να ψηφίσει. Τα ΜΜΕ δεν θα λέγαμε ότι είναι και τόσο αξιόπιστη πηγή! Από αδιαφορία, από μπούχτισμα απέναντι σ' ένα πολιτικό προσωπικό το οποίο κατ' αρχήν στοιχίζεται με τους ιμπεριαλιστές και μετά βλέπουμε για λαό και χώρα, από εναντίωση στην συμφωνία για εθνικιστικούς ή άλλους λόγους, από κάτι άλλο; Πάντως οι περισσότεροι δεν πήγαν να ψηφίσουν. Δεν έχουμε γνώση γιατί. Σε μια πραγματική δημοκρατία -λέμε τώρα- και μόνο η μικρή συμμετοχή θα έπρεπε να βγάλει άλλο αποτέλεσμα από αυτό της νίκης του "ΝΑΙ"!

Αμ δε! Αφού δεν βολεύει!

Αποφασίζουν οι ενεργοί πολίτες! Γιατί ως γνωστόν όσοι δεν προσέρχονται στις κάλπες δεν είναι ενεργοί, είναι παθητικοί, δεν στέλνουν μηνύματα, είναι απολίτικοι και όλα τα γνωστά που μας λεν και εδώ δεξιοί και αριστεροί οπαδοί της κάλπικης ενεργητικότητας.

Πέρα από την πλάκα όλα όσα συμβαίνουν γύρω από την π.ΓΔΜ και το λεγόμενο "μακεδονικό", των οποίων μια στιγμή ήταν το δημοψήφισμα, είναι μέρος μια συνολικότερης επέμβασης των δυτικών ιμπεριαλιστών, με προεξάρχοντες τις ΗΠΑ, για διευθέτηση σε όφελός τους ανοιχτών ζητημάτων στα Βαλκάνια, στη Κύπρο, στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή, είναι μέρος του ανταγωνισμού τους με τη Ρωσία. Το τι γνώμη έχουν οι λαοί μικρή σημασία έχει γι΄αυτούς και για τους ντόπιους πράκτορες των συμφερόντων τους. Αν ψηφίσουν υπέρ των επιδιώξεών τους πάει καλά, αν όχι τότε απλά χάσαν! Οι λαοί βέβαια. Έτσι κι αλλιώς!

Δεν υπάρχουν σχόλια: