15 Οκτωβρίου 2018

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ | Πότε θα γίνει επιτέλους γενική συνέλευση;

Εδώ και 3 βδομάδες έχουν ξεκινήσει κανονικά τα μαθήματα στο Πολυτεχνείο Κρήτης. Παρόλα αυτά το ζήτημα της στέγασης όχι απλώς δεν έχει λυθεί αλλά “καίει” ακόμα τους φοιτητές. Προκειμένου να παραμείνουν στα Χανιά, υπάρχουν φοιτητές που πληρώνουν ξενοδοχεία, ενώ άλλοι φιλοξενούνται από δω και από κει περιμένοντας τις ελάχιστες εστίες. Για να μην μιλήσουμε για φοιτητές που ήδη έχουν φύγει από την πόλη, ενώ όσοι έχουν βρει κάποιο σπίτι αναγκάζονται να πληρώνουν 300-400 ευρώ ενοίκιο.

Η επίθεση συνολικά σε ότι έχει να κάνει με φοιτητικά δικαιώματα (στέγαση, σίτιση, μεταφορές, σύγγραμμα) είναι πολιτική όλων των εκάστοτε κυβερνήσεων, είναι η πολιτική των ταξικών φραγμών. Έτσι και το δικαίωμα μας στην στέγαση έχει άμεσο αντίκτυπο στο δικαίωμα μας στο πτυχίο και θα έπρεπε ήδη να έχουν ξεκινήσει γύροι Γενικών Συνελεύσεων με αυτό το θέμα. Με ευθύνη των πολιτικών δυνάμεων που συμμετέχουν στα ΔΣ των Συλλόγων δεν έχει καλεστεί ακόμα καμιά Συνέλευση.

Δεν θα περιμέναμε κάτι άλλο από τις καθεστωτικές ΔΑΠ και ΠΑΣΠ (ΑΣΚ). “Υπεύθυνες” δυνάμεις για την κατάσταση διάλυσης που βρίσκονται οι Σύλλογοι σήμερα, χέρι-χέρι με τις εκάστοτε πρυτανείες για την προώθηση της επίθεσης στα Πανεπιστήμια και πάντα ενάντια στις κινητοποιήσεις για τα συμφέροντα των φοιτητών.

Ούτε όμως τα ΕΑΑΚ και η ΚΝΕ που αυτοαποκαλούνται πρωτοπορία στους αγώνες φαίνεται να κινούν μια διαδικασία συνελεύσεων ή έστω να προπαγανδίζουν το ζήτημα. Αντιθέτως και οι δυο δυνάμεις αρκέστηκαν στο να καλέσουν η καθεμιά τη δικιά της «παραταξιακή» κινητοποίηση αρκετές βδομάδες πριν και έτσι να βγάλουν την υποχρέωση που έχουν απέναντι στους φοιτητές.

Τα ΕΑΑΚ, πρώτη δύναμη στον Ενιαίο Σύλλογο, με μέλη σε όλες τις σχολές, αναρωτιούνται αν στο ΜΗΧΟΠ έχει γίνει ανασύσταση του ΔΣ!

Όσο για την ΚΝΕ, το ζήτημα της στέγασης θα λυθεί μάλλον όταν έρθει η Λαϊκή Εξουσία όποτε ας ψηφίσουμε ΚΚΕ για να μας λυθούν τα προβλήματα. Πως αλλιώς να ερμηνεύσουμε την στάση της όταν μοιράζει προεκλογικά φυλλάδια την ίδια ώρα που συμφοιτητές μας βρίσκονται ξεκρέμαστοι, εκτός εστιών ή/και δουλεύοντας για το Πολυτεχνείο για ένα επίδομα που δικαιούνται; Δεν μας παραξενεύει η στάση της. Άλλωστε είδαμε την «αγωνιστικότητα» της στο ΗΜΜΥ πέρσι όταν στις πιο μαζικές κινητοποιήσεις για την εμβόλιμη εξεταστική, η ΚΝΕ προτείνοντας ανοικτή σχολή στάθηκε ενάντια σε αυτόν τον αγώνα.

Ως Αγωνιστικές Κινήσεις, κινούμαστε στο ΜΗΧΟΠ όλο αυτό το διάστημα για την προπαγάνδιση του ζητήματος και μαζεύουμε υπογραφές για να οριστεί Γενική Συνέλευση. Καταγγέλλουμε την στάση των άλλων δυνάμεων που αδιαφορούν μπροστά σε αυτό το πολύ σοβαρό ζήτημα. Μόνο μέσω μιας μαζικής συλλογικής διαδικασίας που θα κάνει υπόθεση όλων των φοιτητών το ζήτημα της στέγασης μπορεί να δοθεί απάντηση. Μόλις την προηγούμενη βδομάδα έγινε μαζική κινητοποίηση των φοιτητών στο ΑΠΘ για την κατάργηση της δωρεάν σίτισης. Να θυμηθούμε τους πρόσφατους αγώνες των φοιτητών στο ΤΕΙ Χανίων που κατάφεραν να πιέσουν με τις κινητοποιήσεις τους την διοίκηση του ΤΕΙ ώστε να βρεθεί λύση για τους 15 φοιτητές που δεν είχαν διαμονή. Να πως πρέπει να βαδίσουμε για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας!

• ΝΑ ΟΡΙΣΤΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΣΤΕΓΑΣΗΣ!

• ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΣΤΕΓΑΣΗΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ!

• ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΕΣΤΙΕΣ!

• ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΝΑ ΒΡΕΙ ΧΩΡΟ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΕΤΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΒΡΕΙ ΑΚΟΜΑ ΣΠΙΤΙ! 


Δεν υπάρχουν σχόλια: