18 Οκτωβρίου 2018

Δυτ. Αθήνα - Πάρκο Τρίτση | Η υπεράσπισή του υπόθεση του λαού!

Πάρκο ελεύθερο για όλους τους κατοίκους! Η υπεράσπιση του Πάρκου υπόθεση του λαού! Να φράξουμε το δρόμο στην ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ και την ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ του Πάρκου


Κάτοικοι της περιοχής και επισκέπτες του Πάρκου «Τρίτση»,

λίγο μετά την ίδρυσή αυτού του τεράστιου πνεύμονα πρασίνου, ξεκίνησε και η υποβάθμιση του, με ευθύνη των εκάστοτε κυβερνήσεων πίσω από τις οποίες κρύβονταν οι αντιπαραθέσεις μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων. Έτσι, δημιουργήθηκαν όλες οι προϋποθέσεις για την πλήρη απαξίωση, εγκατάλειψη και καταστροφή των υποδομών του Πάρκου, εξ αιτίας κυρίως των αλλοπρόσαλλων πολιτικών αντιπαραθέσεων, των κάθε λογής συμφερόντων, της ελλιπούς χρηματοδότησης, των ασαφών ορίων του, της έλλειψης μόνιμου και εξειδικευμένου προσωπικού, κλπ., κλπ. Εξ άλλου, η σχεδόν δωρεάν παραχώρηση για χρήση κομματιών του Πάρκου, σε ιδιώτες και ΜΚΟ, από το συνεχώς μεταβαλλόμενο μοντέλο διοίκησης, με ευθύνη των κυβερνήσεων, όχι μόνο δεν βελτίωσε την εικόνα, αλλά συνέτεινε στη δημιουργία δυσθεώρητων χρεών σε κρατικούς Οργανισμούς όπως ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, προμηθευτές, κ.α.

Σήμερα, τρία χρόνια μετά την τελευταία αλλαγή του διοικητικού μοντέλου του Πάρκου η καταστασή είναι χειρότερη από ποτέ! Το φυτεμένο τμήμα έχει σχεδόν ξεραθεί, οι παιδικές χαρές έχουν καταστραφεί, τα καλλωπιστικά στοιχεία έχουν λεηλατηθεί, οι λίμνες έχουν μετατραπεί σε βούρκο, οι σκοτεινές πλευρές του έχουν μετατραπεί σε στέκια ναρκομανών, οι νυχτερινοί περίπατοι εγκυμονούν κινδύνους. Παράλληλα, οι γειτονικοί Δήμοι ερίζουν για τον τεμαχισμό του, προς όφελος τους και για χρήσεις τελείως διαφορετικές από τις προβλεπόμενες στο Ιδρυτικό του Πάρκου (π.χ. Γυμναστήρια με Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτών - ΣΔΙΤ).

Η κατάσταση περιπλέκεται καθώς πολύ πρόσφατα η ΕΥΔΑΠ, επικαλούμενη το τεράστιο χρέος του Οργανισμού Διαχείρισης προς την Επιχείρηση, απαιτεί ενα κομμάτι του Πάρκου, με στόχο την «ανακύκλωση λυμάτων και ανακυκλώσιμων υλικών». Το αίτημα της ΕΥΔΑΠ κατατέθηκε για έγκριση στον Οργανισμό Διαχείρισης του Πάρκου και αν εγκριθεί τελικά θα αποτελέσει την ταφόπλακα αυτού του πνεύμονα πρασίνου.

Κάτοικοι της περιοχής και επισκέπτες του πάρκου,

Να μην τους αφήσουμε να μας στερήσουν το μοναδικό αυτό χώρο αναψυχής. Οφείλουμε να πάρουμε τις τύχες στα χέρια μας. Να αντιδράσουμε αποφασιστικά συμμετέχοντας μαζικά στις επικείμενες κινητοποιήσεις για τη σωτηρία του Πάρκου, ενάντια πρώτα και κύρια στην κυβερνητική αδιαφορία που συμβάλλει καταλυτικά στην υποβάθμιση του Πάρκου «Τρίτση». Απαιτούμε:

• ΑΜΕΣΗ ΚΡΑΤΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ

• ΜΟΝΙΜΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΕ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

• ΠΑΡΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

• ΠΑΡΚΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ!

• ΑΚΥΡΩΣΗ ΚΑΘΕ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ!

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το πρώτο αίτημα μάλλον θέλει επανεξέταση...μπορεί να εκληφθεί ως πρόταση προς το σύστημα...

Γιώργος Λυγκουνάκης είπε...

Το πάρκο Τρίτση είναι γεμάτο ελιά που αν αξιοποιηθεί με κινηματικές διαδικασίες μπορούν να βγάλουν μεροκάματο άνεργοι και να αποκτήσει ευρύτερη σημασία.

Αλλιώς, σα χώρος αναψυχής σκέτο, δεν ενδιαφέρει κανέναν αρκετά για να κινητοποιηθεί πραγματικά δυναμικά. Όπου φυσικοί χώροι αντιμετωπίστηκαν με τη λογική καθαρά της αναψυχής, αυτό βόλεψε μια χαρά το κράτος να αποσυρθεί και πάνω στην εγκατάλειψη να μπουκάρουν οι ιδιώτες.

Ανώνυμος είπε...

Μια διευκρίνιση και αφορμή για κουβέντα
Έχοντας παρακολούθησει το θέμα του πάρκου τριτση εδώ και δέκα χρόνια και συμμετεχοντας στις προσπαθειες για την συγκρότηση ενος μαζικού κινηματος για την υπεράσπιση του ως Πάρκου για όλο το λα, είναι αναγκαίο πιστεύω να θέσουμε τα ζητήματα στην πραγματική τους διάσταση. Σε αυτά τα δέκα χρόνια το μοντέλο διοίκησης του πάρκου εχει αλλάξει 4 φορές όλες αυτές οι αλλαγές είχαν ένα κοινό χαρακτηριστικό. Σε καμία απο αυτές δεν εξασφαλίζονταν τα αναγκαία κονδύλια για την κάλυψη των βασικών αναγκών του.
Αποτέλεσμα Συσσωρευετηκαν τεράστια χρέη προς τος Κρατικες εταιρειςες ΔΕΗ ΕΥΔΑΠ. Παράλληλα έχουν καταστραφεί σχεδόν όλες οι βασικές υποδομές.
Άρα η απαίτηση για χρηματοδότηση απο το κράτος ειναι αναγκαίο. Σε αντιπαράθεση με οτι προβλέπει ο τελευταίος νόμος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕλ που προβλέπει ελάχιστους πόρους απο το κεντρικό ταμείο των δημοτικών τελών .... ομως προβλέπει χρηματοδότηση και απο πόρους της συνεργατικής -αλληεγγυας οικονομίας .., ενώ ανοίγουν το δρόμο για τα ΣΔΙΤ...
Το κύριο που παραμένει η συγκρότηση όρων για μαζική διεκδίκηση κόντρα στη εκλογικοστικη εκμετάλλευση και αυτου του ζητήματος.
ΝΖ